Προσφατα ηρθαν στην κατοχη μου 2 Seiko,για να ειμαι ειλικρινης τα πρωτα μου,αν εξαιρεσω το SNDD25 P1 το οποιο ειχα αγορασει λογω της Barcelona!!
SEIKO:
5 SNZF15J1 .
Uploaded with
ImageShack.us
Uploaded with
ImageShack.us
&
SKX009K2
Uploaded with
ImageShack.us
Uploaded with
ImageShack.us
Hθελα ενα ρολοι για καθημερινη χρηση, απροβληματιστο και το συγκεκριμενο πενταρι μου αρεσε ιδιαιτερα.Ελα ομως που αρεσε και στον γιο μου και βρεθηκα παλι στην αναζητηση ρολογιου οποτε για να μην παρω το ιδιο στραφηκα στο 009.
Το πενταρι λοιπον,εχει διαμετρο 41mm(χωρις την κορωνα ,με την οποια φτανει τα 45mm),Hardlex κρυσταλλο,καλα φινιρισμενη ατσαλινη κασα και ειναι open back.
Mαθαινεις την μερα και ημερομηνια κοιτωντας διπλα απο το 3(και στα ιαπωνικα, αν ξερεις!),και εχει καλη λουμινοβα.Ειναι αδιαβροχο στα 100m και παιρνει ζωη απο την TS36 μηχανη της Seiko.
Και κατι αρκετα σημαντικο.ειναι made in Japan.
Το 009 απο την αλλη εχει την ιδια διαμετρο, γενικα τις ιδιες διαστασεις,απλα ειναι ελαχιστα πιο ελαφρυ(20 gr), Hardlex κρυσταλλο,πολυ καλα φινιρισμενη ατσαλινη κασα αλλα δεν ειναι open back.
Υπαρχει ημερα και ωρα στο 3(αγγλικα & ιταλικα) και η καλη λουμινοβα εμφανιζεται κι εδω.
Η κορωνα ειναι στο 4 (ενω στο 5αρι στο 3) και ειναι βιδωτη!Αρα 200 m αδιαβροχο.
Η καρδια του ειναι η TS26 ,η οποια επι της ουσιας ειναι ιδια με την TS36, απλα εχει 2 jewels λιγοτερα.
Uploaded with
ImageShack.us
Uploaded with
ImageShack.us
Χαρακτηριστικο και μειονεκτημα για μενα και των 2 μηχανων οτι φορτιζονται με την κινηση μονο.αρα πρεπει να τα φορας συνεχεια.
Τελος το 009 ''εξοπλιζεται'' με το jubilee bracelet,το οποιο εχει καλυτερη αισθηση και ειναι αρκετα πιο βολικο.
Γενικα 2 ομορφα και τιμια ρολογια,τα οποια δεν χρειαζεται να ξοδευτει καποιος ιδιαιτερα για να τα αποκτησει!!!