Σελίδα 1 από 3

Re: Omega

Δημοσιεύτηκε: Τετ Μάιος 22, 2019 8:20 pm
από _batman_
Νομίζω ότι συμφωνώ με όλα τα ποστ...

Πάντως για μένα το ρόλοι πέρα της ιστορίας, της διαφήμισης που κουβαλάει και με εξιτάρει αυτή η πλευρά του... είναι ένας ακόμα πόντος στο στυλ μου! Και αυτό που με οδήγησε στο ακριβό ρόλοι είναι ότι το θεωρώ το πρώτο και μακράν καλύτερο αξεσουάρ για τον άνδρα... Μετά γυαλί, μανικετοκουμπα...

Sent from Huawei P8 using Tapatalk

Re: Omega

Δημοσιεύτηκε: Τετ Μάιος 22, 2019 10:21 pm
από dennis66
Φτάσαμε, δηλαδή, στο σημείο η (όποια) μεταπωλητική αξία ενός ρολογιού να αξιολογείται -γενικά μιλώντας- υψηλότερα από την ωρολογιακή, καθαυτή. Τείνω να καταλήξω στο ότι η πρώτη παγκοσμίως σε πωλήσεις εταιρεία παραμένει πρώτη, με διαφορά, πρώτιστα επειδή ακριβώς τα ρολόγια της φημίζονται για τη μεταπωλητική τους αξία (και δευτερευόντως για οποιοδήποτε άλλο λόγο). Αν όντως ισχύει αυτό και το καλοσκεφτεί κανείς, είναι από μια άποψη άδικο για την ίδια την εταιρεία, δεδομένου ότι το προϊόν της καθαυτό είναι όντως άριστο, αλλά ο κύριος λόγος της προσέλκυσης πελατών δεν είναι τόσο η ποιότητα, όσο η επενδυτική -τρόπον τινά πλευρά του προϊόντος, όχι η ωρολογιακή.

Δεν ξέρω, δεν έχω ψωνίσει ποτέ με κριτήριο τη μεταπώληση, δεν είναι καν στο πίσω μέρος του μυαλού μου η μεταπώληση τη στιγμή της αγοράς. Γνωρίζω ασφαλώς το ενδεχόμενο να μετανοιώσω στο μέλλον και να χρειαστεί να δώσω κάτι που σήμερα μου αρέσει, αύριο δεν μου αρέσει. Αλλά δεν είναι αυτό το κριτήριό μου, η μεταπώληση δηλαδή. Αγοράζω κάτι τώρα, επειδή μ' αρέσει τώρα (και εφόσον έχω τη δυνατότητα τώρα), με την αισιόδοξη ενδεχομένως προοπτική να το κρατήσω επ' αόριστο. Αντιλαμβάνομαι ότι οι επιλογές μου, γενικά, ΔΕΝ είναι αυτό που λέμε επενδυτικές κινήσεις (κάθε άλλο μάλιστα), αλλά τι στο διάολο, υποτίθεται ότι το ρολόϊ το παίρνουμε επειδή μας αρέσει σαν ρολόϊ, ειδάλλως ας αγοράζουμε όλοι ομόλογα να τους περνάμε κι ένα λουράκι και να λέμε "αυτό εδώ το πραγματάκι που βλέπεις σε τρία χρόνια από τώρα θα έχει γράψει τόσο τοις εκατό πάνω".

Το πράγμα δεν πάει καλά, σε λίγο η απώλεια χρημάτων στη μεταπώληση θα θεωρείται ακλόνητο τεκμήριο ωρολογοφιλίας, η δε επίτευξη κέρδους απόδειξη περί του αντιθέτου. Στις δε συζητήσεις, δημόσιες και ιδιωτικές αυτό το "εξαιρετικό ρολόϊ μεν, αλλά χάνει στη μεταπώληση" είναι πλέον κλισέ (πάει κατά το all time classic "εγώ δεν είμαι χουντικός, αλλά ο Γιώργης ο Παπαδόπουλος μπλα-μπλα-μπλα"). Κατά τη λοιπά, τη Rolex πολλοί εμίσησαν, το κέρδος ουδείς, κάλλιο Seiko και στο χέρι παρά δέκα και καρτέρει, ενώ παίζει πάντα και η περίπτωση του ωρολογιακού καταπιστεύματος, με τα γνωστά ρολόγια που δεν τα αποκτάς ποτέ ο ίδιος, απλά πληρώνεις εσύ τα σέρβις μέχρι να τα κληροδοτήσεις στις επόμενες γενεές (τα ρολόγια λέμε, όχι τα σέρβις). Από την άλλη, όταν τα πάρουν οι απόγονοί σου, δεν οφείλουν κι αυτοί να τα παραδώσουν στην επόμενη γενεά ; Τελικά, αναρωτιέσαι, αποκτά κανείς την κυριότητα των PP ή όχι ; Νομικό είναι το ερώτημα, όχι φιλοσοφικό. Οι ειδικοί ας μας απαντήσουν.

Re: Omega

Δημοσιεύτηκε: Πέμ Μάιος 23, 2019 9:09 am
από Elio5
dennis66 έγραψε:Φτάσαμε, δηλαδή, στο σημείο η (όποια) μεταπωλητική αξία ενός ρολογιού να αξιολογείται -γενικά μιλώντας- υψηλότερα από την ωρολογιακή, καθαυτή. Τείνω να καταλήξω στο ότι η πρώτη παγκοσμίως σε πωλήσεις εταιρεία παραμένει πρώτη, με διαφορά, πρώτιστα επειδή ακριβώς τα ρολόγια της φημίζονται για τη μεταπωλητική τους αξία (και δευτερευόντως για οποιοδήποτε άλλο λόγο). Αν όντως ισχύει αυτό και το καλοσκεφτεί κανείς, είναι από μια άποψη άδικο για την ίδια την εταιρεία, δεδομένου ότι το προϊόν της καθαυτό είναι όντως άριστο, αλλά ο κύριος λόγος της προσέλκυσης πελατών δεν είναι τόσο η ποιότητα, όσο η επενδυτική -τρόπον τινά πλευρά του προϊόντος, όχι η ωρολογιακή.

Το πράγμα δεν πάει καλά, σε λίγο η απώλεια χρημάτων στη μεταπώληση θα θεωρείται ακλόνητο τεκμήριο ωρολογοφιλίας, η δε επίτευξη κέρδους απόδειξη περί του αντιθέτου..
Δυστυχώς η ευτυχώς πάντα η απόκτηση ενός Ρόλεξ ειχε πρωτίστως αυτά τα χαρακτηριστικά.

Παλαιότερα ήταν η αναγνωρισημότητα και το status συμβολ που απέπνεε το Ρόλεξ ρολόι στον καρπό, τώρα τελευταία έχει προστεθεί και το να παρω τα λεφτα μου πίσω. η επενδυση, κτλ κτλ κτλ.

Re: Omega

Δημοσιεύτηκε: Πέμ Μάιος 23, 2019 9:35 am
από Argo98
Για καθε εναν που αγοραζει για να πουλησει με κερδος ,υπαρχει κι ενας που αγοραζει στην τελικη τιμη με καπελο..ο πραγματικός δλδ ιδιοκτητης του ρολογιού που δε νοιαζεται να βγαλει,απλως τυχαίνει οι πρώτοι να ειναι αυτοί που εχουν κατακλύσει δυστυχως το ίντερνετ ..

Re: Omega

Δημοσιεύτηκε: Πέμ Μάιος 23, 2019 3:27 pm
από nick10
Συμφωνώ και εγώ με τους προλαλήσαντες, δυστυχώς πολλό είναι αυτοι που αγοράζουν ένα ρολόι σκεπτόμενοι αν θα πάρουν τα λεφτά τους πίσω(ή αν βγάλουν και κέρδος) όταν το πουλήσουν...

Re: Omega

Δημοσιεύτηκε: Πέμ Μάιος 23, 2019 4:32 pm
από Αλεξανδρος Σιαχος
Πολύ καλή συζήτηση προσωπικά όταν αγοράζω ένα ρολόι πότε δεν έχω στο μυαλό μου την αξία μεταπώλησης γιατί το αγοράζω γιατί μου αρέσει να το φοράω και να το χαίρομαι και δεν πρόκειται να το πουλήσω ποτέ.

Re: Omega

Δημοσιεύτηκε: Πέμ Μάιος 23, 2019 4:53 pm
από _batman_
Βέβαια μιλάω και εγώ εκ του ασφαλούς... γιατί τα ρολογια μου, όλα μαζί δύσκολα φτάνουν τα 7k... Και μιλάω για όλη την συλλογή μου και όχι για ένα... άρα όταν κάποιος δίνει ένα ποσό 8k + για ένα και μόνο ρόλοι ή θέλει καλό στομάχι ή τρέλα ή αγάπη ή επένδυση άρα ίσως τσάμπα να τους κακολογουμε, δεν ξέρω σκέψη εκφράζω... άρα ίσως είναι λογικό από την μεριά τους και παράλογο από την μεριά του χομπιστα να τους κράζει; Γιατί αν υπολογίσουμε ότι 7,5k ίσως είναι το ετήσιο μέσο εισόδημα ενός ανθρώπου δηλαδή οι κόποι ενός χρόνου... Το πράγμα σοβαρευει αρκετά...

Sent from Huawei P8 using Tapatalk

Re: Omega

Δημοσιεύτηκε: Πέμ Μάιος 23, 2019 6:23 pm
από Argo98
Δημήτρη είχα απαντήσει και άλλη φορά σε φορουμ σε ίδια σκέψη με αυτη που έκανες με ακριβώς τον ίδιο τρόπο με τώρα.
Για ποιο λόγο μπαίνεις αρχής εξαρχής στην διαδικασία αγοράς ρολογιού ?

Re: Omega

Δημοσιεύτηκε: Πέμ Μάιος 23, 2019 7:13 pm
από _batman_
Argo98 έγραψε:Δημήτρη είχα απαντήσει και άλλη φορά σε φορουμ σε ίδια σκέψη με αυτη που έκανες με ακριβώς τον ίδιο τρόπο με τώρα.
Για ποιο λόγο μπαίνεις αρχής εξαρχής στην διαδικασία αγοράς ρολογιού ?
Ναι έχεις δίκιο είναι σωστό ερώτημα, βέβαια η απάντηση αυτή αλλάζει από άνθρωπο σε άνθρωπο,

αν και ήμουν μικρός το μακρινό πλέον 2004 τότε που υπήρχαν λεφτά σχεδόν σε πολλά σπίτια, ο μέσος Έλληνας που δεν είχε σχέση με χόμπι, άνοιγε ένα περιοδικό,εφημερίδα και έβλεπε παντού Mercedes, bmw, Rolex, Ω, tag heuer, Sony, Siemens ΝΙΚΕ κτλ κατευθείαν χωρίς πολλά πολλά πήγαινε σε αυτές τις μάρκες γιατί όλοι τότε θέλαν το καλύτερο... εξού ποζερος τότε της εποχής

Εν έτη 2019 κρίσης, το 98% των Ελλήνων πίσω από κάποια κίνηση, δουλειά, πες το όπως θες, που σκέφτονται, όλοι στο πίσω μέρος έχουν την "πουστιά" οπότε σαν λογικό φαίνεται σε πολλά μάτια μια κίνηση αγοράς τέτοιου προϊόντος...

Αυτά είναι δικές μου απόψεις από την εμπειρία που έχω μέχρι στιγμής...

Άρα τελικά μήπως δε φταίνε όλοι αυτοί γι'αυτά;; Γιατί σε διπλανό φόρουμ μόλις σκάσει φωτογραφία από Rolex εισπράττει δεκάδες μηνύματα του τύπου τι φοράς τώρα, τι ρόλογαρα, κτλ κτλ και μόλις σκάσει πραγματική ρολογαρα από Χ Ψ εταιρία... σιωπή...

Sent from Huawei P8 using Tapatalk

Re: Omega

Δημοσιεύτηκε: Πέμ Μάιος 23, 2019 7:54 pm
από Argo98
Δημήτρη εννοώ ποια ανάγκη κάνει κάποιον να αγοράσει ενα ακριβό ρολόι..Τι είναι αυτό που σε ωθεί εξ αρχής να σκασεις ενα σκασμο λεφτα για ένα άχρηστο στην ουσία αξεσουάρ?
Εσύ που ανέφερες οτιβστα 8κ σκεφτεσαι και αλλα πραματα κτλπ ...σε ρωτάω,για ποιο λόγο θα προχωρούσες στην αγορα ενός ρολογιού τέτοιας αξίας και πάνω ?