Ήρθε η ώρα για το πρώτο μου Rolex και έχω περιορίσει τις επιλογές μου ανάμεσα στο Explorer 1 στα 39 mm και το απλό oyster perpetual 36 mm.
Προβληματίζομαι σε κάποια σημεία. Δοκιμάζοντας το Explorer, μου φαίνεται ίσως κάπως μεγάλο στο σχετικά μικρό μου καρπό. Κατά τα άλλα είναι εξαιρετικό. Είδα και φόρεσα και το O. P 39, το οποίο μου φάνηκε ακόμα μεγαλύτερο. Από την άλλη, δοκιμάζοντας σήμερα το O.P 36, νομίζω ότι ίσως θα βολέψει περισσότερο για καθημερινή χρήση. Το μπλε του μου φαίνεται πολύ ωραίο στις φωτογραφίες, δεν το έχω δει από κοντά. Επίσης, στο O. P υπάρχει πάντα η δυνατότητα αλλαγής dial, κάτι που δεν ισχύει για το explorer.
Να σημειώσω ότι έχω δοκιμάσει και το κλασικό Datejust 36 mm αλλά μου φάνηκε αρκετά φορτωμένο το dial και ο κύκλωπας το κάνει να δείχνει ακόμα μικρότερο.
Θα ήθελα τις γνώμες σας για τα συγκεκριμένα. Αν έχετε άλλες προτάσεις σε Rolex με χαρά να τις ακούσω...
Δυστυχώς δεν βρήκα το ΟΡ 36 σε μπλέ με 3-6-9 στο dial που μου αρέσει πολύ από τις φωτογραφίες και εξπλορίζει λίγο...
screen capture toolΠαρακάτω παραθέτω κάποιες φωτογραφίες από τις δοκιμές μου:
image uploader
screencapture
hd image hostingΒρήκα και δυο από παλιότερες δοκιμές Explorer 39mm :D. Δυστυχώς δεν έχω πρόσφατη.