Σελίδα 1 από 11

Ωρολογειτε Κυριες και Κυριοι!

Δημοσιεύτηκε: Κυρ Φεβ 12, 2017 1:29 pm
από Σιδ.Σταυρος
Χαιρετε,ξερω δεν υπαρχει το "ωρολογειτε" αλλα το εμπνευστηκα απο τον Αλκη Στεα που ελεγε "ευτυχειτε" και το προσαρμοσα αναλογως.
Αν και ειμαι μελος σε διαφορα forums [ή fora οπως το γραφουν] δεν ειχα ψαξει μεχρι τωρα για ρολογια,δεν ηξερα καν εαν υπαρχουν τετοια στην Ελλαδα αλλα με την αναζητηση σχετικα με ενα παλαιο ρολοι Seiko επεσα επανω σε κατι δημοσιευσεις και αποφασισα να γραφτω με το σκεπτικο πως βαση συζητησης ολο και κατι καινουργιο θα μαθω ή θα βρω καποιον με αναλογο σκεπτικο να μοιραστουμε αποψεις. Η σχεση μου με τον χρονο και το ρολοι ειναι καπως περιεργη θα ελεγα,τα τελευταια χρονια δεν φορουσα καν ρολοι σκοπιμως και στηριζομουν σε αλλα πχ για μετακινηση στο ρολοι του αυτοκινητου,στην δουλεια ενα απλο ψηφιακο γραφειου,εαν χρειαζομουν στον δρομο κοιταγα το κινητο,ακομη και στην καφετερια απλα ρωταγα την συζυγο τι ωρα πηγε. Τωρα ομως κατι αλλαξε και θελω να προχωρησω στο θεμα λιγο παραπανω.
Το ρολοι το βλεπω σαν προσωπικο αντικειμενο δεμενο συναισθηματικα μαζι μου,δεν το βλεπω σαν αξεσουαρ για εφε και επιδειξης πλουτου,δεν το αλλαζω ευκολα,δεν ειμαι του στυλ το βαρεθηκα το πουλαω και αγοραζω αλλο μεταχειρισμενο,δεν με ενδιαφερει να κανω ακριβη συλλογη να την εχω στο σπιτι και ουτε θελω να αγορασω καποιο ακριβο ακι μετα να με τρωει το αγχος.
Το ρολοι θελω να ειναι απλο,ελαφρυ,λειτουργικο,ομορφο στο ματι μου,να ταιριαζει με τα ρουχα που φοραω,καμια φορα οποτε το κοιταω να μου φερνει ωραιες αναμνησεις και επειδη τα χρονια περασαν και δεν βλεπω καλα να ειναι ευκρινες.Σαν νεος μου αρεσαν που εβλεπα κατι μεγαλα,βαρεια,ταχογραφους κλπ αλλα καποτε μου εκαναν δωρο ενα τετοιο Timex και αμεσως απογοητευτηκα! Βαρυ,ογκωδες,δεν εβλεπα καλα τις λεπτομερειες και τα κουμπια που εξειχαν με ενοχλουσαν πολυ οταν εκαμπτα τον καρπο.Το αντιπαθησα αμεσως και ειδα πως κακως ειχα καυμο τοσο καιρο,οταν διαλυθηκε εκεινη η σχεση μαζι εφυγε πισω και το ρολοι και εκτοτε δεν θελω να ασχοληθω ξανα με τετοιου στυλ. Αλλον μπορει να τον βολευει ή να χρειαζεται κατι τετοιο,σεβαστο αλλα εμενα οχι,ο αδερφος μου που ασχολειται με καταδυσεις και κυνηγι εχει 2 τετοια αλλα για μενα πλεον τελος η υποθεση.
Τα ρολογια που εχω τωρα και φοραω αναλογα την περισταση ειναι του 1980,1992,1998,2002 [καρπου ομως φοραω και τσεπης] αλλα ψηνομαι να αγορασω ενα της Casio με νουμερα [οχι διαγραμμιση] και φωσφοριζε δεικτες με μπλε πλακα. :rose

Ελπιζω να εχουμε παραγωγικο διαλογο σε μερικες ενοτητες που θα μπω,ευχομαι σε ολους υγεια και να ειμαστε καλα να χαιρομαστε τα ρολογια μας.

Re: Ωρολογειτε Κυριες και Κυριοι!

Δημοσιεύτηκε: Κυρ Φεβ 12, 2017 1:48 pm
από Megalos
καλωσορησες Σταυρο και καλη παραμονη :sh:
εδω ειμαστε αρκετοι σε ηλικιες παρομοιες με την δικη σου και εχουμε τα ιδια προβληματα αλλα και γουστα
ελπιζω να ανταλλαξουμε αρκετες αποψεις και εμπειριες και μαλιστα να γνωριστουμε απο κοντα ( κανουμε συναντησεις οπως πχ σημερα ) αλλα
και στην κοπη της πιτας του φορουμ οπου θα χαιρομουν να παρευρεθεις

Re: Ωρολογειτε Κυριες και Κυριοι!

Δημοσιεύτηκε: Κυρ Φεβ 12, 2017 1:55 pm
από Σιδ.Σταυρος
Ευχαριστω πολυ για το καλωσορισμα. :cheer:

Re: Ωρολογειτε Κυριες και Κυριοι!

Δημοσιεύτηκε: Πέμ Φεβ 16, 2017 2:22 pm
από nick10
Καλώς ήλθες και από εμένα(τώρα είδα αυτό το ποστ :slap: ) Καλή διαμονή στο forum σου εύχομαι :cheer: :sh: :sh:

Re: Ωρολογειτε Κυριες και Κυριοι!

Δημοσιεύτηκε: Πέμ Φεβ 16, 2017 4:55 pm
από cupra73
Σταύρο καλώς ήρθες, καλή εξερεύνηση και καλές δημοσιεύσεις.!!!

Re: Ωρολογειτε Κυριες και Κυριοι!

Δημοσιεύτηκε: Παρ Φεβ 17, 2017 11:54 pm
από Σιδ.Σταυρος
Σας ευχαριστω πολυ! :smile: Εχει ενοτητα να δειχνουμε τα ρολογια μας δηλαδη την συλλογη που εχει ο καθενας [οχι πως εχω τιποτα σπουδαιο δηλαδη].

Re: Ωρολογειτε Κυριες και Κυριοι!

Δημοσιεύτηκε: Σάβ Φεβ 18, 2017 9:17 am
από markosgr28
Καλώς όρισες αγαπητέ! Όμορφη και ενδιαφέρουσα η εισαγωγή σου!

Και εδώ σε αυτό το νήμα ταιριάζει να βάλεις τα ρολόγια σου. Περιμένουμε με ενδιαφέρον!

Re: Ωρολογειτε Κυριες και Κυριοι!

Δημοσιεύτηκε: Σάβ Φεβ 18, 2017 10:48 am
από captain
καλός ήρθες και καλή παραμονή ..... :cheer:

Σταύρο .... βάλε μας και τα ρολογακια σου ... να τα δούμε και να χαρούμε .....!!!! :good:

Re: Ωρολογειτε Κυριες και Κυριοι!

Δημοσιεύτηκε: Κυρ Φεβ 19, 2017 9:01 pm
από dgl
Καλός όρισες Σταύρο με την ωραία σου εισαγωγή. Καλή συνέχεια!!

Φιλικά
Δημήτρης

Re: Ωρολογειτε Κυριες και Κυριοι!

Δημοσιεύτηκε: Κυρ Μαρ 05, 2017 1:31 pm
από Σιδ.Σταυρος
Φιλτατοι σας ευχαριστω πολυ για το καλωσορισμα!
Ακολουθουν φωτογραφιες απο την ταπεινη μου συλλογη,δεν υπαρχει ακριβο ρολοϊ μιας και δεν με ενδιεφερε ποτε αυτο το θεμα,τα ρολογια που εχω ειναι απλα πλην
ομως ειμαι συναισθηματικα δεμενος μαζι τους και εκτος απο εργαλειο τα θεωρω κομματι του εαυτου μου μιας και καθενα εχει μια μικρη ιστορια πισω του.

Εικόνα

Εικόνα

Εκτος απο το παιδικο που ηταν ουσιαστικα του αδερφου μου και το εδωσαν μετα σε μενα το ανωτερω Seiko ηταν το 1ο μου ρολοϊ και το οποιο αγορασα με τον κοπο μου,δουλεψα σε ξενοδοχειο σαν σκυλι απο το πρωϊ ως το βραδυ κανοντας πολλες δουλειες και αναμεσα σε αυτα που μαζεψα εδωσα τα μισα [4500 δρχ τοτε] και το πηρα!
Να εχεις "αυτοματο" ρολοϊ τοτε στην επαρχια το '80 ηταν κατι πρωτογνωρο και συχνα γινοταν αντικειμενο ερωτησεων-περιεργας μου κλπ.Δυστυχως επειδη υπηρχε αγνοια το βουτηξα πολλες φορες σε νερο γλυκο αλλα και θαλασσα με αποτελεσμα να μαζεψει υγρασια μεσα.Παρ'ολα αυτα λειτουργουσε το καυμενο ασχετα τι κακομεταχειριση εφαγε [αγροτικες δουλειες,πεσιμο στο ποδοσφαιρο,στρατιωτικο-ασκησεις κλπ] εξ'ου και οι τοσες πολλες γρατζουνιες που εχει επανω του. Το εδωσα καποτε στο επισημο σερβις της Seiko αλλα δεν μου αντεκατεστησαν την πλακα και με το ψιλοκαθαρισμα που της εκαναν εφυγε κατα πολυ και ο φωσφορος ομως παρ'ολα αυτα το ρολοϊ δουλευει ασχετα εαν εχουν περασει 37 χρονια απο τοτε που το πρωτοφορεσα.
Εχω παψει εδω και δεκαετιες να το εχω σαν καθημερινο ρολοι βεβαια πλην ομως καποια στιγμη ετσι "για την τιμη των οπλων" θα του βαλω αλλη πλακα και κρυσταλλο και ισως το δωσω για γυαλισμα,ετσι να γινει παρακαταθηκη για τους απογονους να θυμουνται "το ρολοϊ του μπαμπα".