Σελίδα 1 από 1

Rolex 3255 vs MT5612

Δημοσιεύτηκε: Τετ Ιούλ 06, 2016 6:36 am
από dimRHO
https://www.redbulletin.com/gisbert-bru ... rvergleich" onclick="window.open(this.href);return false;

Δύο μηχανές που συναντιόνται σε ρολόγια που τους χωρίζει ένα μηδενικό στο τελευταίο ψηφίο, οι ομοιότητες είναι περισσότερο από εμφανές αλλά οι διαφορές παραμένουν χαοτικές!

Με παρόμοια κατασκευαστική βάση η πλατίνα και η γέφυρα δείχνουν τον αδερφική τους προέλευση. Επίσης η αυτονομία είναι και στις δύο η ίδια στις 70h.
Η Rolex έχει σαφώς πιο πολυτελή προσανατολισμό με πολύ γυαλισμένη πλατίνα ενώ η ΜΤ θυμίζει περισσότερο εργαλείο με τη ματ βολφραμίου πλατίνα και γέφυρες.
Η γέφυρα της Rolex ρυθμίζεται και στο ύψος ενώ της ΜΤ είναι σταθερή.
Μπαλάνσο παρόμοιο με 4 ακτίνες και με μικροβίδες για ρύθμιση ακρίβειας.
Στη Rolex έχουμε το μοναδικό σπιράλ Νιοβίου και το νέο σύστημα escapement Chronergy, με λοξή άγκυρα με λεπτότερα ρουμπίνια και τροχό άγκυρας με μεγαλύτερη επιφάνεια επαφής κατασκευασμένο με LiGA από κράμα νίκελ φοσφόρου, που υπόσχεται περισσότερη ακρίβεια και σταθερότητα στο χρόνο χωρίς να έχουμε αύξηση της συχνότητας όπως επέλεξαν άλλες εταιρίες με δικό τους σύστημα escapement.
Η ΜΤ έχει ελεύθερο spiral Silicon που είναι και αυτό ότι τελευταίο υπάρχει τεχνολογικά και συνήθως το βλέπουμε σε ρολόγια υπερπολλαπλάσιας τιμής.
Κλασικό ελβετικό σύστημα escapement με συμβατό τροχό άγκυρας.
Η ακρίβεια της 3255 είναι στα -2+2 εγγυημένη ενώ αυτή της ΜΤ στα COSC στανταρ, βέβαια κάτοχοι αναφέρουν στη πρώτη ακρίβεια μικρότερη του ενός δευτερολέπτου ανά μέρα ή ανά μερικές μέρες κατά περίπτωση αλλά και στην ΜΤ μικρότερη των 2"/day.
Η κάθε μία βρίσκεται πίσω από τη κατάλληλη κάσα ανά περίπτωση, over-engineered ποιοτική πολυτέλεια στη μια και τεχνολογική ποιότητα για χρήση!

Re: Rolex 3255 vs MT5612

Δημοσιεύτηκε: Τετ Ιούλ 06, 2016 9:56 pm
από Megalos
παρα πολυ ενδιαφερον αρθρο ... και ομορφες εικονες στη συγκριση ..
eddiedimitri τυχερε ... ειδες τι καλα λογια εχουν για την μηχανη του Pelagos :rose