Βασικα να σου πω οτι οι σαλπες εχουν ενα θεμα με την μυρωδια...
...θελουν με το που τις πιασεις να βγουν αμεσως τα εντοσθια και η μαυρη πετσα απο το εσωτερικο τους...ολα αυτα οταν την ψαρεψουμε εμεις''
Απο κει και περα ,οπως και με αλλα ειδη,..εχει να κανει με το τοπο που ψαρευεται..το ποσο καθαρος ειναι,γιατι τρεφεται με κωλοφυκια''
Εγω οταν ανεβαινω πρεβεζα τις κυνηγαω,...απιστευτη γευση απο κει πανω....
Για τα αλλα ψαρια που λες,ολα σταθερη αξια...τσιπουρες και λαβρακια μεγαλη αδυναμια''
'...οι σαρδελες απλα οτι καλυτερο....
...
Καρχαριες σαλαχια σολωμους και τετοια δεν τα πολυ παω...μια μικρη εξαίρεση στον ξιφια...αλλα θελει τα κολπα του''
Τα μεγαλα χαίρεσαι να τα τρως..και γω τα προτιμω,αν και σπανια πια βγαζω..
..παντως ειναι καλυτερα για καρβουνο''
Να ξερεις ομως οτι ορισμενα ειδη,...κυριως μαυροψαρα(ροφος στηρα πιγκα κτλ) αλλα και καποια ακομα,σε μεγαλα πολυ μεγεθη ειναι αγευστα και στιφα...
..Η...κατι σαν το παιδακι γαλακτος διπλα σε γερικη προβατινα.....
.....
Υπαρχουν παντα και εξαιρεσεις..-- ΣΦΥΡΙΔΑ--
---Εχω ερωτα με αυτο το κωλοψαρο..(ειμαι τυχερος που ζω.. αλλα αυτο ειναι αλλη ιστορια,...ενα αυτι παντος μου το εχει βγαλει off)..
Τωρα για την σχαρα προτιμώ να τα βαζω στη συντηρηση 2-3ωρες πριν πεσουν στα καρβουνα ,...αφου τα εχω λαδωσει...και τα εχω πλακωσει...
...με αλατι χοντρο,τριμμενο πιπερι (ειδικα μαυρο κοκκινο και λευκο...)βαζω και καποιο 'μιξ' για θαλασσινα που εχω φτιαξει...καμια φορα βαζω και κοκκινη γλυκια παπρικα...δεν εχω κατι στανταρ,... πειραματιζομαι γενικα...να αλλαζουμε και γευσεις που και που...
Και το λεμονι καλο ειναι για μετα ομως..και το δενδρολιβανο σπεσιαλ αλλα λιγο μην καλύψει τα αλλα αρωματα..
....και θυμαρι και μαιντανος και οτι γουσταρεις ,...ολα τρωγονται....
.....