να αναφέρω και 3 εταιρίες οι οποίες κατάφεραν να παραμείνουν ως έχουν παρά την ωρολογιακή κρίση του 70-80 με το quartz-boom.
3 ελβετικές εταιρίες που ούτε έκλεισαν, ούτε συγχωνεύτηκαν, ούτε πουλήθηκαν.
Patek
ROLEX
Titoni
αν γνωρίζει κανείς κάποια άλλη ας την αναγράψει.
Περι Rolex το αναγνωσμα...
Re: Περι Rolex το αναγνωσμα...
Φίλε Δημήτρη προφανώς και δεν τα έχει δημιουργήσει όλα η Rolex γιατί ρολόγια υπήρχαν και πριν από αυτήν.dimRHO έγραψε:δε νομίζω ότι υπάρχει ή αξίζει να αναφερθεί κάτι άλλο.
αν βρείτε πιο in-house ρολόι από ένα ROLEX πείτε μου το, εύκολο να "δανειστείς" τεχνολογία και πατέντες, αλλά όχι να μπορείς να περιφανευτείς ότι όλα τα δημιούργησες εσύ.
επίσης η ROLEX έχει τις περισσότερες πατέντες παγκοσμίος για quartz απ'ότι όλες οι άλλες εταιρείες μαζί, δυστυχώς αυτή τη περίοδο δεν έχει κανένα quartz στη παραγωγή
Έχω κάνει ερώτηση σε προηγούμενα post και απάντηση δεν έχω πάρει. Κατασκευάζει η Rolex κρύσταλλα, λουράκια και δείκτες; Έχει πιο μεγάλο κάθετο εύρος παραγωγής από τη JLC? Ακόμα περιμένω απαντήσεις στα συγκεκριμένα ερωτήματα!
Και κάτι ακόμα φίλε Δημήτρη. Τι έχει κάνει η Rolex στον τομέα των πολυπλοκοτήτων; Απολύτως τίποτα. Ακόμα και τον El Primero που έπαιρνε από τη Zenith μέχρι το 2000 και τον έβαζε στο Daytona του κατέβαζε τη συχνότητα στα 4 Ηz. Μήπως δεν ήταν ικανή να διαχειριστεί αυτή τη συχνότητα; Χωρίς διάθεση παρεξήγησης όλα αυτά και με απόλυτο σεβασμό στα γραφόμενά σου!
Φιλικά,
Ευάγγελος
- dimRHO
- Has thanked: 129 times
- Been thanked: 368 times
Re: Περι Rolex το αναγνωσμα...
κρύσταλλα και δείκτες ναι, λουράκια όχι, αλλά μπρασελέδες.
μάλιστα έχουν ένα χέρι ρομπότ, το οποίο προσομοιώνει κινήσεις και ελέγχουν μέσα σε μία εβδομάδα τη φθορά ενός έτους για τα νέα σχέδια.
η προσομοίωση έγινε αφού τοποθετήθηκαν αισθητήρες στον τεχνικό διευθυντή τους και βγήκε έξω να παίξει γκολφ, τέννις κ.α. για να μαζέψουν δεδομένα για τις κινήσεις που εκτελεί ο ανθρώπινος καρπός κατά τη διάρκεια αυτών των σπορ.
Το θέμα της συχνότητας σου έχω ξαναγράψει ότι είναι απλά αξιοπιστίας, μικρότερη συχνότητα περισσότερη αξιοπιστία και μακροζωία.
όχι δεν έκανε τίποτα στα complications. αυτά υπήρχαν πριν τη ROLEX, αυτό που ήθελε ο Wilsdorf για τους πελάτες του ήταν ένα ρολόι με αξιοπιστία και ακρίβεια, κάτι που τότε δεν υπήρχε, όχι όπως το ήθελε, να το φοράς παντού και πάντα ότι και αν κάνεις.
ήταν κάτι σαν το G-Shock των μηχανικών ρολογιών, και μάλλον παραμένει.
μάλιστα έχουν ένα χέρι ρομπότ, το οποίο προσομοιώνει κινήσεις και ελέγχουν μέσα σε μία εβδομάδα τη φθορά ενός έτους για τα νέα σχέδια.
η προσομοίωση έγινε αφού τοποθετήθηκαν αισθητήρες στον τεχνικό διευθυντή τους και βγήκε έξω να παίξει γκολφ, τέννις κ.α. για να μαζέψουν δεδομένα για τις κινήσεις που εκτελεί ο ανθρώπινος καρπός κατά τη διάρκεια αυτών των σπορ.
Το θέμα της συχνότητας σου έχω ξαναγράψει ότι είναι απλά αξιοπιστίας, μικρότερη συχνότητα περισσότερη αξιοπιστία και μακροζωία.
όχι δεν έκανε τίποτα στα complications. αυτά υπήρχαν πριν τη ROLEX, αυτό που ήθελε ο Wilsdorf για τους πελάτες του ήταν ένα ρολόι με αξιοπιστία και ακρίβεια, κάτι που τότε δεν υπήρχε, όχι όπως το ήθελε, να το φοράς παντού και πάντα ότι και αν κάνεις.
ήταν κάτι σαν το G-Shock των μηχανικών ρολογιών, και μάλλον παραμένει.