Argo98 έγραψε:markosgr28 έγραψε:
Φίλε Βασίλη, δε συμφωνώ, για εμένα είναι βασικό στοιχείο των καταδυτικών ρολογιών, πολύ χρήσιμο στη θάλασσα και το μόνο χαρακτηριστικό τους που προσωπικά χρησιμοποιώ καθημερινά, τη νύχτα. Επίσης, τα Rolex π.χ. μια χαρά lume έχουν και δε δείχνουν φτηνά στο dial.
Μαζί σου σε αυτό ! Άλλωστε κι εγώ στο aquatimer που έχω το lume του ήταν ένα από τα στοιχεία που με είχαν εντυπωσίασει για να το αγοράσω. Εννοούσα κυρίως αυτό το υπερβολικό γέμισμα των μάρκερς με lume ..Αλλά είναι μια άποψη στην οποία δε θα επιμείνω γιατί κι εγώ δε την έχω φιλτράρει πολύ καλά.
Κατάλαβα φίλε Βασίλη, ευχαριστώ για την απάντηση. Το υπερβολικό γέμισμα των μάρκερς με lume όντως μπορεί να επηρεάσει την εμφάνιση σε κάποια ρολόγια και να τους χαλάσει την κομψότητα, όμως αναφερόμουν κυρίως στην απόδοση του lume και στο ότι τα καταδυτικά πρέπει να έχουν καλό lume σε διάρκεια και φωτεινότητα και αυτό σε αρκετά ακριβά καταδυτικά Ελβετικά δεν υπάρχει, ενώ δεν είναι κάτι που είναι ακριβό, όπως έχεις ήδη γράψει, π.χ. το aquaracer που έχω έχει μια χαρά φωτεινότητα, αλλά κρατάει λίγες ώρες, η χελώνα όλο το βράδυ εύκολα και το sumo ή το ΜΜ ή rolex ή tudor όλο το βράδυ εύκολα με πολύ καλό φωτισμό, κάτι που είναι για εμένα πολύ πρακτικό και μου αρέσει.
Εξαιρετικό lume είχε και το Precista prs50 που είχα, στο οποίο φωτιζόταν και η στεφάνη, όπως και στο Πέλαγος. Για τα seiko τι να λέμε, εξαιρετικά στον τομέα αυτό, ανεξαρτήτως κόστους και κατηγορίας. Πάντως το sumo έχει καλύτερο φωτισμό από τη χελώνα και η χελώνα από το SKX, χωρίς να σημαίνει ότι του SKX είναι λίγος ή ανεπαρκής ο φωτισμός. Το καλύτερο που έχω συναντήσει έως τώρα είναι το Πέλαγος και μετά ΜΜ και sumo και precista και μετά όλα τα άλλα. Το ΒΒ και το ND έχουν φωτισμό που κρατάει εύκολα όλο το βράδυ και δε μειώνεται, αλλά δεν είναι τόσο φωτεινά όσο τα προηγούμενα.
Αντίστοιχα μου αρέσει και στα πιλοτικά ρολόγια που φωτίζονται οι αριθμοί στο καντράν, είναι και πρακτικό και εντυπωσιακό και όμορφο για εμένα. Μου άρεσε πολυ στο laco που είχα και σε άλλα που έχω δει.