Ναι, και σαν κρύα "σαλάτα" ή συμπλήρωμα ή πρωτο πιάτο στέκει.gep έγραψε: Τρί Σεπ 09, 2025 8:59 pm Ρώμη, έχουμε κλείσει ξενοδοχείο κοντά στο πανεπιστήμιο όπου σπούδαζε η γυναίκα μου για να ξαναθυμηθεί τα νιάτα της. Βγαίνουμε από το αεροδρόμιο, ρωτάμε πως θα πάμε στο ξενοδοχείο και μας λένε με το τραίνο, μας λένε και την αποβάθρα και ξεκινάμε. Αρκετές στάσεις αργότερα ρωτάμε τους συνεπιβάτες σε ποιά στάση να κατέβουμε. Μερικοί μας έλεγαν ότι πήραμε λάθος τραίνο, άλλοι ότι ήταν το σωστό και αρχίζουν να τσακώνονται μεταξύ τους σε σημείο να νοιώθω άσχημα από τις φωνές και προσπαθώ να καλμάρω τα πνεύματα. Ένας με την πιό δυνατή φωνή μας λέει ότι εργάζεται στους σιδηροδρόμους και να κατέβουμε στην επόμενη στάση που είναι πιό κοντά στον προορισμό μας και να πάρουμε ένα ταξί να μας πάει στο ξενοδοχείο. Περνάει το πρώτο, σηκώνω το χέρι αλλά δεν σταματάει, αν και άδειο. Το ίδιο και το δεύτερο. Ρωτάμε έναν περαστικό ο οποίος μας λέει, ταξί μόνο τηλεφωνικά. Πενήντα μέτρα πιό κάτω υπήρχε ένα λαϊκό εστιατόριο όπου και μπήκαμε για βοήθεια, αλλά βλέποντας και τα φαγητά μας άνοιξε η όρεξη και τους είπαμε να καθυστερήσουν το τηλεφώνημα για να φάμε. Εκεί πρωτοείδα τα μακαρόνια με καπνιστό σολωμό, ήταν βίδες και κρύα σαν σαλάτα. Τα είχαν πασπαλισμένα με ρόκα, μοτσαρέλα και ελαιόλαδο, υποθέτω για να μην αλλοιώνει το τυρί την γεύση του σολωμού. Όπως λέει και ο φίλτατος συνονόματος παραπάνω, πανεύκολο, γευστικότατο και σε χρόνο ντε τε, χωρίς σάλτσες και τεντζερέδια για πλύσιμο.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Απλώς, σε αυτήν την περίπτωση, βράζεις την πάστα, και μετά, όταν κρυώσει προσθέτεις τα υπόλοιπα υλικά, και ο σολωμός είναι ατόφιος, όπως στην συσκευασία, απλώς τεμαχισμένος.
Στην ανωτέρω συνταγή, σωτάρεται με βούτυρο, και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, και την πάστα από τον βρασμό, οπότε μιλάμε για ζεστό πιάτο, και ειδικά, σαν κύριο πιάτο.









