Τι φάγαμε σήμερα

για να χαλαρωνουμε
Άβαταρ μέλους
Giorgos_I
Has thanked: 476 times
Been thanked: 1149 times

Re: Τι φάγαμε σήμερα

Δημοσίευση από Giorgos_I »

Αγιορείτικος μπακαλιάρος. Τελειος.

Εικόναtest keyboard keys

Εικόνα
These users thanked the author Giorgos_I for the post:
Megalos (Τρί Σεπ 09, 2025 1:07 pm)
Rating: 7.69%
Άβαταρ μέλους
Giorgos_I

Παϊδάκια στον φούρνο. Δεν ανάβουμε φωτιά λόγω αέρα.

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Giorgos_I

ΚΑα το τυπικό καθημερινό συμπλήρωμα.

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Giorgos_I

Υπαρχουν πολλά ακόμα, αλλά με την απόδοση του τοπικου ιντερνετ, η ανάρτηση φωτογραφιών είναι Τ Ρ Α Γ Ι Κ Η.

Μόνον χρεώσεις έχουμε, υπηρεσίες ΜΗΔΕΝ !

Και με την κυρία να εργάζεται μέσω ιντερνετ, έχω καθημερινή μουρμούρα.
gep
Has thanked: 7177 times
Been thanked: 6062 times

Δημοσίευση από gep »

Πριν χρόνια είχα 100άρα γραμμή και με πήρε μία κοπέλα από τις πωλήσεις του ΟΤΕ τηλέφωνο και μου πρότεινε να αναβαθμίσω σε 200άρα με ένα ευρώ επιπλέον χρέωση. Λογικό μου φάνηκε και συμφώνησα, αλλά φως δεν είδα. Εδώ και λίγους μήνες το γύρισα σε 50άρα αφού μονά ζυγά χαμένος είμαι. Αυτές τις μέρες περνάνε οπτικές ίνες στους δρόμους της περιοχής μου, οπότε ελπίζω να υπάρξει καλυτέρευση αλλά με τον ΟΤΕ, όρκο δεν παίρνω.ΕικόναΕικόναΕικόναΕικόναΕικόνα

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

These users thanked the author gep for the post:
Megalos (Τρί Σεπ 09, 2025 1:08 pm)
Άβαταρ μέλους
Giorgos_I

Στην Αθήνα, από τον Απρίλιο του 2024, έχουμε οπτική ίνα.

Οι γραμμές του χαλκού ήταν παληές, και είχαν τεράστια προβλήματα, ειδικά με βροχές. Οπότε, παρά τις συνεχείς κλήσεις για επίσκεψη τεχνικού, επισκευή δεν γινόταν, γιατί έπρεπε να περαστούν νέες γραμμές χαλκού, πράγμα το οποίο ΔΕΝ ήταν στο προγραμμα του οργανισμού. Τις μετρούσαν με τα πολύμετρά τους, και το σήμα από το ΚΑΦΑΟ, δεν έφτανε καλό στο σπίτι μας. Εγκατάσταση τηλεφώνων του 1960.

Οπότε, με το που ολοκληρώθηκαν οι τοποθετήσεις οπτικης ίνας ( υπόγειες - έσκαψαν τον τόπο για τα σημεία σύνδεσης - φρεάτια ) , τέλη 2022-23 , προχωρήσαμε με την έκδοση "κουπονιού" για την παροχή / εγκατάσταση. Μας πήρε σχεδόν 1 χρόνο να μας επισκευθεί τεχνικός, να "μελετήσει την εγκατάσταση", και να έρθει το συνεργείο. Που ήρθε Απρίλιο του 24. Αν φτιάχναμε διαστημόπλοιο, λιγότερο χρόνο θα έκαναν.

Ηρθε το συνεργείο, ξέθαψε τις αναμονές της υπόγειας εγκατάστασης, έκαναν τις συνδέσεις, και αποκτήσαμε οπτική ίνα !!! Στην θεωρία.

Αλλά μάλλον, η δικη μας ήταν τυφλή. 2 ημέρες το πάλευαν, μέχρι να καταφέρουν να πάρουν σήμα από το ΚΑΦΑΟ και να συνδεθούμε. Γραμμή ? 100-άρα. Στην θεωρία. Στην πράξη, 15-25 ανάλογα με την ώρα του 24-ώρου.

Διαμαρτυρία - ξανά διαμαρτυρία, και λαμβάναμε το μήνυμα στα κινητά ότι "επεξεργαζόμαστε το θέμα σας". Το στρίβειν δια του αρραβώνος. Ποτέ δεν έκαναν τίποτα. Τα ίδια χάλια. Φτάσαμε να ζητήσουμε επιστροφή στην παληά, στον χαλκό, που έπιανε στις καλές του ώρες και 20 Mbps.

Αφού μας ταλαιπώρησαν 3 μήνες, κατι έγινε, και το πράγμα δουλεψε λιιιιιιιιιιιιγο καλύτερα, και η κυρια δεν αντιμετώπιζε δυσκολίες ( πολλές ).

Παρένθεση 1. Ενώ είχαμε κάνει την αίτηση για οπτικη ίνα, για το διάστημα μέχρι να μας έρθει ο τεχνικός για την αυτοψία, μας είχαν πάρει πάνω από 6-7 φορές για να μας προτείνουν εκπτωτικο πρόγραμμα με κουπόνι, για να βάλουμε ..............οπτική ίνα. Μιλάμε για γελοιότητες. Τους λέγαμε "μα εχουμε ήδη κανει αίτηση", και λέγανε "δεν φαίνεται στον λογαριασμό σας".

Μετά από όλη αυτήν την ταλαιπωρία, για "αποζημίωση", μας έκαναν την γραμμή 300-άρα, ( από 100-'αρα που δεν είχαμε δεί ποτέ ) με μια μικρή αναβάθμιση στην μηνιαία χρέωση.

Παρένθεση 2. Στο μαγαζί φίλου, στον κεντρικό δρόμο, έχει καθαρή 100-άρα από χάλκινη γραμμή. Πως γίνεται αυτό, δεν ξέρω, αλλά, η ταχύτητα στο άνοιγμα είναι εμφανής. ΚΑι στο μέτρημα, "καρφώνεται" στο 100.

Μετά από κάποιο διάστημα, μας πήραν τηλέφωο και μας ενημέρωσαν ότι προνομιακά, επειδή έχουμε και τα κινητά στον οργανισμό, μας κάνουν "δωρεάν" αναβάθμιση στα 500 Mbps.

Ουδεμία διαφορά από την αρχικη 100-άρα, δεν αναφέρομαι στις μετρημενες ταχύτητες, επειδή δεν θυμαμαι τα νουμερα ακριβώς. Στα 50 κυμαινόταν περίπου.Με την 500-άρα. !!!!!

Σχόλιο. Αν με την οπτική ίνα, αντιμετωπίζονται τέτοιες δυσκολίες, δεν καταλαβαίνω γιατί τις βάζουν. Για να μην περάσουν νέες γραμμές χαλκου ? Προφανώς. Δεν σχολιάζω τα τεχνικά, τις εγκαταστάσεις, και τον τρόπο, γιατί θα θεωρηθώ γκρινιάρης. Αλλά, μηχανολόγος είμαι, κάτι ξέρω. Οι συνδέσεις τους, ( και είναι εκεί για όποιον αμφιβάλει ) είναι σαν τον φιόγκο που δένανε παληά στα ζαχαροπλαστεία το κουτί με τα γλυκά. Αν θέλει ο κος CEO, ας έρθει να τις δεί.

Οι γείτονες, επαγγελματίες φωτογράφοι / κινηματογραφιστές, μετά από αντίστοιχη ταλαιπωρία, που έκαναν 2 ημέρες να περάσουν εργασία στους πελάτες, άλλαξαν πάροχο, και ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΓΡΑΜΜΗ, κάνουν αποστολή σε 2-3 ώρες. Συμπέρασμα. Η υποστήριξη δεν είναι για τον αριθμό των γραμμών που συνδέουν, δηλαδή οι SERVERS τους είναι λίγοι ή αδύναμοι. Πάει και αυτό.

Πάμε στα εδώ.

Από το 2002 είχαμε τηλέφωνο, μετά βάλανε ιντερνετ, το πήραμε, 24-άρα, επιανε 7-10, και φέτος, έληξε ( ????? ) το συμβόλαιο και η ανανέωση προέβλεπε 20 Ε επιπλέον χρέωση στο δίμηνο. Επειδή αυτή η γραμμή, χρησιμοποιείται 3 μηνες τον χρόνο, είναι ΗΛΙΘΙΟ, σε πελάτη 23 ετών να ΑΥΞΑΝΕΙΣ την χρέωση.

Μας πρότειναν, να αλλάξουμε αριθμό, δηλαδή να καταργήσουμε τον παλαιό αριθμό, να βάλουμε νέο, και έτσι θα είχαμε στην νεα γραμμή, νέο αριθμό, ( τα καλώδια μένουνε τα ίδια ), 20 Ε λιγότερη χρέωση ανα 2-μηνο. Η απόφαση ήταν εύκολη. Αντί 20 Ε αύξηση, θα ειχαμε 20 Ε μείωση.

Και ήρθε ο τεχνικός (!) συνδεσε ( !!! ) το τηλέφωνο και με το κέντρο του, άλλαξε τον αριθμό και.............έτοιμοι ! Αμ δε. Ιντερνετ, γιόκ.

Μετά από πολλά τηλέφωνα στο 13888 και κάτι άλλα, ο χειριστής το άνοιγε, και μετά από 30 λεπτά, ξανα-έκλεινε.
10 ημερες, ειχα την κυρια να κλαίει, ( δουλεύει μεσω ιντερνετ και η αδυναμία του, της στερεί εργασία - εισόδημα ) και στο τέλος πήγα πίσω και ζήτησα την παλαιά γραμμή, που παρά την διαβεβαίωση ότι θα με πάρουν τηλέφωνο να με ρωτήσουν γιατί την σταμάτησα, η γραμμή ήταν ακόμα εν λειτουργία.

Αφου τσακωθήκαμε χοντρά στο κατάστημα, έκαναν από εκει σύνδεση με το κεντρικό (??? ) και ανεκάλυψαν ότι το modem ( το καινούργιο ) δεν ανταποκρινόταν σε όλες τις συχνότητες, και έπρεπε να το αλλάξουμε. Ηταν λευκό, και τα αναβαθμισμενα, είναι τα μαύρα. Και εμείς, είχαμε με το προηγούμενο μαύρο, που το επιστρέψαμε με την γραμμή, και μας έβαλε ο τεχνικος που έκανε την νέα "εγκατάσταση", ένα λευκό.

Οπότε, ξαναβάλαμε μαυρο, και μετά από μερικές ακόμα τηλεφωνικές επικοινωνίες με το 13888 και το τεχνικό, εδώ και 4-5 ημέρες, λειτουργεί, αλλά, στην καλύτερη των περιπτώσεων, τώρα στις 01.00, ως ακολουθως. Κατα την διαρκεια της ημερας, σαν το κυμα, πάνω κατω, Από 5-7 έως 10.

Εικόνα
Megalos (Τρί Σεπ 09, 2025 1:18 pm)
Άβαταρ μέλους
Giorgos_I

Επειδή πέρασα την ζωή μου με μηχανολογικες σπουδές - μελέτες - εργασίες, έκανα και ένα ΜΒΑ διοίκησης επιχειρησεων, όπως και Logistics, Οικονομικά, Δίκαιο, κλπ. δούλεψα σε πολυεθνικες, έκανα projects - εγκαταστάσεις - μελέτες, διοίκηση προσωπικού, χρηματο-οικονομικές αναλυσεις, P&L, μελέτες βιωσιμότητας, management of investments,και ένα σωρό άλλα, πραγματικά ΑΠΟΡΩ, πως ένας οργανισμός, που έχουν βάλει χέρι και οι Γερμανοί, ( και μας αλλάζουν το εμπορικό σήμα σιγά - σιγά, με το Margenta ), εξακολουθεί να δουλεύει έτσι.

Mιλάμε για επικοινωνίες, μιλάμε για αιχμή του δόρατος, μιλάμε για επενδύσεις '000.000, και ποιο ειναι το αποτέλεσμα ? Το return ?

Bonus δίνεις στο να πάρεις τον πελάτη από τον Χ, και να τον κανεις δικό σου. Αρα, ΑΥΞΑΝΕΙΣ το πελατολόγιο. Και το % στην συγκεκριμένη αγορά / τομέα / προϊόν.

Το να διώχνω έναν πελάτη 23 ετών, και να τον ξαναπαιρνω με έκπτωση της αρχικής χρέωσης, είναι απλώς ΗΛΙΘΙΟ. Στο σύνολο, το ίδιο % των πελατών διατηρώ, με ..............μειωμένα έσοδα !!!!!!!

Και ένας πελάτης 23 ετών, είναι loyal. ΔΕΝ ΤΟΝ ΔΙΩΧΝΕΙΣ !!!! Αυτά, είναι αδιανόητα.

Εκτός, και εαν οι στατιστικές που βλέπει ο CEO, λένε ..........και 15.000 ΝΕΟΙ πελάτες. Για γέλια.Αλλαξε ο Μανωλιός, και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς.

Από την άλλη, έχεις όλη την υποδομή, εγκαταστάσεις - προσωπικό κλπ. sweat your assets. Πάρε ότι παραπάνω μπορείς από τις επενδύσεις. Δούλεψέ τα στο μέγιστο. Μην διώχνεις αυτούς που σε προτίμησαν κάποια στιγμή.

Παρένθεση.

Ειχα συμβολαιο κινητής. Με κάποιες συνθήκες. Τελειώνει το συμβόλαιο, και μου λένε. Προγραμμα 1, πρόγραμμα 2, πρόγραμμα 3, κλπ. Λέω, θέλω αυτό, αυτό και αυτό, τόση ομιλία, τόσα μηνύματα, δεν θέλω γκιγκβάϊτ, δεν θέλω ....μπλα , μπλά , μπλά

-Κύριε δεν γίνεται, πρέπει να πάρετε τυποποιημένο.

Τα "παίρνω" στο κρανίο, και στέλνω ένα mail στην εμπορική Δ/νση της φίρμας, με την εξιστόρηση και τέλειωνε κάπως έτσι ".....να πάτε να μάθετε την δουλειά σας, και αν θέλετε, να έρθω να σας την μάθω εγώ. Τζάμπα σας πληρώνουνε. Ειστε αχρηστοι".

Την άλλη μερα, με πήρε ο CEO, και μου λέει, " Γιατί τέτοια αντίδραση ?" Κόκκαλο εγώ ! Δεν το πίστευα. ο CEO ? Αλλά, συνερχομαι και του αναλύω.
- Πάτε στο καλό εστιατόριο, και λέτε "...θέλω μια χωριάτικη, μια μπριζόλα, πατάτες τηγανητές, μια μπύρα , και ένα μπακλαβά." Και σας απαντάνε.
-Αν πάρετε χωριάτικη, υποχρεωτικά θα πάρετε καλαμαράκια, ούζο και ρυζόγαλο. Αν πάρετε μπριζόλα, υποχρεωτικά θα πάρετε αμπελοφάσολα, κρασί και παγωτό. Αν πάρετε μπακλαβά, υποχρεωτικά θα πάρετε πεϊνιρλί, βλήτα και σαμπάνια. Τηγανητές πατάτες δεν θα σας δώσουμε γιατί 17.00 με 23.00 γίνεται συντήρηση στην φριτέζα.

Πως είναι δυνατόν, να έχετε προγράμματα, που κάποιος ΒΛΑΚΑΣ σχεδίασε, πιθανόν αντιγράφοντας τον ανταγωνισμό, και να μην επιτρέπει στον κάθε πελάτη να διαμορφωνει το πρόγραμμα σύμφωνα με τις ανάγκες του ? Βάλτε τυπικά 2-3 προγράμματα, για ηλικιωμένους, μαθητές, γιατρούς, με πλαίσια και εκπτώσεις, αλλά δώστε και την δυνατότητα στον κάθε ένα να διαμορφώνει το συμβόλαιο σύμφωνα με τις ανάγκες του. Κάντε τιμοκατάλογο ανα υπηρεσία, αριθμό κλήσεων, κινητά- σταθερά, μηνύματα, γκιγκαβάιτς κλπ, και ας έχει ο καθένας ότι επιθυμεί. Περισσότερους πελάτες θα έχετε έτσι. Φαινεται στην εταιρεία σας ότι το Common sense is NOT that common ειναι το σύνθημά σας.

Μιλουσαμε για πάνω από 2 ώρες, ανταλλάξαμε πολλά μέηλς ( τα έχω ακόμα ), μετά το πρώτο σοκ ο άνθρωπος ήταν ευγενέστατος, με ρώτησε αν ενδιαφερόμουν να συνεργαστούμε, του είπα ότι εργάζομαι ήδη και που, λέει "τώρα κατάλαβα την πελατοκεντρική προσέγγιση", εννοείται ότι εδωσε εντολή και πήρα ότι ζήτησα με κόστος - δωρέαν διάθεση - και κρατήσαμε έπαφή μέχρι που άλλαξε εταιρεία.

Επιστρέφοντας, θα πώ ότι θεωρώ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ την εξυπηρέτηση των πελατών του οργανισμού, που σιγά σιγά αλλάζει εμπορικό σήμα, και θα κατηγορήσω την κυβέρνηση, που επιτρέπει σε παρόχους κάποιων υπηρεσιών, να κρατάνε τόσο υψηλά τις τιμές χωρίς αντίστοιχα να παρέχουν υπηρεσίες.

Και μιλάμε για υπηρεσία που πλέον είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ απαραίτητη και ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ χρησιμοποιείται από τους πολίτες, σε όλες πλέον τις εργασίες / συναλλαγές, μια και όλοι, δημόσιο, τράπεζες, εμπόριο, λειτουργούν έτσι. Υπήρξε ένας Πιερρακάκης. Μετά από αυτόν ? Που είναι οι άλλοι ? Τι έργο κάνουν ?

Μικροί, λέγαμε "...ξέρεις τι σημαίνει ΔΕΗ. ΟΤΕ, ΟΥΛΕΝ ? " Εφτασαν τα χρόνια για να το καταλάβω. Το ξέρει κανείς ?
Megalos (Τρί Σεπ 09, 2025 1:17 pm)
Άβαταρ μέλους
Megalos
Διαχειριστής
Has thanked: 42896 times
Been thanked: 9560 times

Δημοσίευση από Megalos »

Giorgos_I έγραψε: Κυρ Σεπ 07, 2025 12:00 am Σπαγγέτι καπνιστου σολωμου. Ενα ΤΕΛΕΙΟ πιάτο. Ευκολο, γρήγορο, απολαυστικό.

Εικόνα
Γιωργο ειπαμε μας βαζεις σε πειρασμους πολλους ... ολα εξαιρετικα πιατα φιλε .. μια προτιμηση αυτο
Το watchfunclub στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης!
Facebook: https://www.facebook.com/groups/118633621493682/
Instagram: https://www.instagram.com/watchfunclub/
Άβαταρ μέλους
Giorgos_I

Megalos έγραψε: Τρί Σεπ 09, 2025 1:25 pm
Giorgos_I έγραψε: Κυρ Σεπ 07, 2025 12:00 am Σπαγγέτι καπνιστου σολωμου. Ενα ΤΕΛΕΙΟ πιάτο. Ευκολο, γρήγορο, απολαυστικό.

Εικόνα
Γιωργο ειπαμε μας βαζεις σε πειρασμους πολλους ... ολα εξαιρετικα πιατα φιλε .. μια προτιμηση αυτο
Εχω και άλλους πειρασμούς ! Πάντα υγιεινούς. Οπως έλεγε και ο Νικόλαος Τσελεμεντες, ο πρώτος στην ουσία τεκμηριωμένος chef, δεν χρειάζονται πολλά υλικά. Λιγα αλλά ποιοτικά. Αυτό είναι το μυστικό. :smile:

Ο καπνιστος σολωμός με σπαγγέτι, είναι μια παραλλαγή της υπέροχης συνταγής του Παπαζυμούρη, στο Caruso. :gf:

Μετά από πολλές φορές που την έχω κάνει - όλοι στην οικογένεια το λατρεύουν - ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ - ΓΡΗΓΟΡΟ - ΘΡΕΠΤΙΚΟ - ΕΛΑΦΡΥ, έχω κάνει μερικές αλλαγές, αλλά στην ουσία είναι η συνταγή αυτή. Γίνεται πχ και με τόνο κονσέρβας, επιδέχεται και λιιιιιιιιιιιιιιιιγο σκορδάκι, άνιθο, αλλά θέλει προσοχή να μην "καπακώσουν" την γεύση - άρωμα του καπνιστού σολωμου.

Απλώς, εδώ στην εξοχή, αντι βότκα βάζω ουζο, αντι φετουτσλινι βάζω σπαγγέτι Νο 6, ή βίδες, ή φιογκάκια ( για να κρατάνε σάλτσα ) και φυσικά, τουλάχιστον 200 γρ σολωμό στα 500 γρ πάστα. Για να είναι πλούσιο.

Δεν είναι διαστημική επιστήμη. Βάζω και την συνταγή, όπως έχει δημοσιευτεί, για όποιον θέλει να την δοκιμάσει. :smile:

https://caruso.gr/fettuccine-salmon-vodka/
Megalos (Τετ Σεπ 10, 2025 10:33 pm)
gep
Has thanked: 7177 times
Been thanked: 6062 times

Δημοσίευση από gep »

Ρώμη, έχουμε κλείσει ξενοδοχείο κοντά στο πανεπιστήμιο όπου σπούδαζε η γυναίκα μου για να ξαναθυμηθεί τα νιάτα της. Βγαίνουμε από το αεροδρόμιο, ρωτάμε πως θα πάμε στο ξενοδοχείο και μας λένε με το τραίνο, μας λένε και την αποβάθρα και ξεκινάμε. Αρκετές στάσεις αργότερα ρωτάμε τους συνεπιβάτες σε ποιά στάση να κατέβουμε. Μερικοί μας έλεγαν ότι πήραμε λάθος τραίνο, άλλοι ότι ήταν το σωστό και αρχίζουν να τσακώνονται μεταξύ τους σε σημείο να νοιώθω άσχημα από τις φωνές και προσπαθώ να καλμάρω τα πνεύματα. Ένας με την πιό δυνατή φωνή μας λέει ότι εργάζεται στους σιδηροδρόμους και να κατέβουμε στην επόμενη στάση που είναι πιό κοντά στον προορισμό μας και να πάρουμε ένα ταξί να μας πάει στο ξενοδοχείο. Περνάει το πρώτο, σηκώνω το χέρι αλλά δεν σταματάει, αν και άδειο. Το ίδιο και το δεύτερο. Ρωτάμε έναν περαστικό ο οποίος μας λέει, ταξί μόνο τηλεφωνικά. Πενήντα μέτρα πιό κάτω υπήρχε ένα λαϊκό εστιατόριο όπου και μπήκαμε για βοήθεια, αλλά βλέποντας και τα φαγητά μας άνοιξε η όρεξη και τους είπαμε να καθυστερήσουν το τηλεφώνημα για να φάμε. Εκεί πρωτοείδα τα μακαρόνια με καπνιστό σολωμό, ήταν βίδες και κρύα σαν σαλάτα. Τα είχαν πασπαλισμένα με ρόκα, μοτσαρέλα και ελαιόλαδο, υποθέτω για να μην αλλοιώνει το τυρί την γεύση του σολωμού. Όπως λέει και ο φίλτατος συνονόματος παραπάνω, πανεύκολο, γευστικότατο και σε χρόνο ντε τε, χωρίς σάλτσες και τεντζερέδια για πλύσιμο.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

These users thanked the author gep for the post (total 2):
Giorgos_I (Τρί Σεπ 09, 2025 9:29 pm) • Megalos (Τετ Σεπ 10, 2025 10:35 pm)
Rating: 15.38%
Απάντηση