Το παλιο καλο μου αμαξι !!!

Για τα αυτικικηντα -μηχανες αλλα και αεροπλανα
Απάντηση
gerogian
Has thanked: 464 times
Been thanked: 2775 times

Re: Το παλιο καλο μου αμαξι !!!

Δημοσίευση από gerogian »

Στη διάρκεια αυτών των ετών,πέρασαν επισης απο τα χέρια μου μικρά αυτοκινητα,τα λεγόμενα δευτερα,που συνήθως βγάζουν τη βρώμικη δουλεια. ;)

PUNTO SX 1.1
Εικόνα

PUNTO 1.4 DYNAMIC

Εικόνα

και η τωρινή LANCIA MUSA PLATINO 1.4 της Λίτσας.

Εικόνα

Μικρά, άνετα αυτοκινητα ιδανικά για μετακίνηση μεσα στην πόλη αλλα τα 2 τελευταία, τα 1400αρια, ικανά και για πιο μακρινές διαδρομές. Ειδικα η Μούσα ειναι πολυ άνετο και ξεκούραστο αυτοκινητο.
Φαίνεται οτι τα ιταλικά με συμπαθούν ιδιαίτερα,γιατι με κανένα απο τα τρία δεν αντιμετώπισα κάποιο προβλημα.
Βεβαια γενικά,θεωρω οτι φέρομαι καλα σ αυτά,ειμαι τυπικός στη συντήρηση τους και η μονη καταπόνηση τους ειναι οτι τα βάζω στην πιστα(όχι αυτά,γενικά μιλάω) και τα ψιλοτρεχω.
These users thanked the author gerogian for the post:
Megalos (Τετ Αύγ 09, 2017 9:45 pm)
Rating: 7.69%
Άβαταρ μέλους
markosgr28
moderator
Has thanked: 23 times
Been thanked: 5192 times

Δημοσίευση από markosgr28 »

Το πρώτο punto το είχε φίλος για αρκετά χρόνια. Πολύ ευχαριστημένος. Ποιότητα πλαστικών, υφασμάτων στο εσωτερικό μέτρια, αλλά ζημιές σχεδόν μηδέν για 180Κ km. Μια χαρά.

Την επόμενη έκδοση (όχι το δεύτερο στη φωτο σου Σπύρο, το ενδιάμεσο) την έχει φίλη, της έχει βγάλει κάποια θέματα ηλεκτρικά κυρίως. Από ποιότητα υλικών εσωτερικού καλύτερο.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
markosgr28
moderator

markosgr28 έγραψε:
gerogian έγραψε:
markosgr28 έγραψε:
giannistissot έγραψε:Σπυρο πολυ ωραιο το Τιπο! Ελα ρε συ παντα ιταλικα ειχατε;; ειχε ο πατερας ενοςνφιλου μου το σενταν του το Τεμπρα και ειχα μπει πολλες φορες ωραιο αυτοκινητο αλλα οχι κατι που θα το θυμασαι για χρονια...

Στάλθηκε από το SM-A310F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Εμένα παλαιότερα πριν γεννηθώ είχε Άλφα, δεν γνωρίζω μοντέλο, μετά Fiat 128, δεν το θυμάμαι, θυμάμαι το Simca και μετά Citroen AX 1.4 Gti. Το πρώτο δικό μου Peugeot 106 1.1XR το 1993, το είχα λιώσει. Τακάκια και λάστιχα είχα αλλάξει μέσα σε 8Κ km! (όχι τα πρώτα), ακόμα κυκλοφορεί.

Προσωπικά ιταλικό είχα ένα Lancia HPE 1.6 μετά το 106. Πανέμορφο αυτοκίνητο, ακόμα το βλέπω και μου αρέσει. Το είχα κατευχαριστηθεί! Πολύ καλό στο δρόμο και γρήγορο και όμορφο. Τα πλαστικά μέσα είχαν ποιότητα για γέλια (έλιωναν κάποια μέρη στη ζέστη, είχαν σπάσει κάποια, είχε ψιλοτριγμούς, που τους είχα εντοπίσει και τους αντιμετώπιζα και άλλα τέτοια όχι πάρα πολύ σημαντικά), αλλά οκ, παρά τη σκληρή χρήση δεν είχε χαλάσει κάτι μηχανικό ή ηλεκτρικό. Αμορτισέρ (sachs) άντεξαν 25K km, όπως και τα πρώτα λάστιχα. Αλλάχθηκαν με bilstein κίτρινα που ήταν καλύτερα. Δίσκος επίσης, 30Κ km. Δείγματα της χρήσης, όχι της ποιότητας του αυτοκινήτου. Ακόμα το βλέπω στο δρόμο και κυκλοφορεί, εμφανισιακά είναι ακόμα σα καινούργιο. Το μοντελο και το χρώμα είναι αυτό:
Εικόνα

με αυτό το υπέροχο εσωτερικό της recaro σε αυτό το χρώμα (εδώ σε κόκκινο αυτοκίνητο):
Εικόνα
Ωραίο αυτοκίνητο η LANCIA Μαρκο μου, απολυτα χαρακτηριστικό της Ιταλικής σχολής εκείνης της περιόδου.
Ομορφια, οδηγική απόλαυση, στήσιμο, φρένα αλλα και φθηνή κατασκευή με ψιλό προβληματα που αδικούσαν το αυτοκινητο.
Ευχαριστώ φίλε Σπύρο, έτσι είναι ακριβώς.

Και από τα αυτοκίνητα που σου μένουν στη μνήμη με όμορφη ανάμνηση.

Το επόμενο μου ήταν ένα BMW 1.6 E46, το οποίο δυστυχώς μου έχει μείνει στη μνήμη, αλλά κάνω προσπάθειες όσο μπορώ να το ξεχάσω.... τραγικά κακό αυτοκίνητο και εντελώς άκυρο για τους δρόμους της Κρήτης και της Ελλάδος εκείνης της περιόδου. Χάλαγε συνέχεια, με άφηνε στο δρόμο συνέχεια, κράτημα ανύπαρκτο, επιδόσεις για γέλια. Πολυτελές βέβαια μέσα και με πολλά ηλεκτρονικά για την εποχή του.
Και για να ολοκληρώσω την ιστορία, το έδωσα (ξεφορτώθηκα) το BMW στα 3 χρόνια και πήρα το G shock των αυτοκινήτων, Honda HRV 1.6 Vtec:
Εικόνα

Σχεδόν 12 χρόνια στην κατοχή μου είχε αντέξει τα πάντα, φορτώματα (650 κιλά πλακάκια είχα βάλει μια φορά! ελιές και άλλα), χώμα, παραλίες, χιόνι, κόφτες στην εθνική, τα πάντα. Προς το τέλος έβγαλε κάποιες φθορές λόγω χρήσης στα όρια της εκδίκησης, ψυγείο, βάσεις κινητήρα, διαρροές στο κινητήρα από φθαρμένες φλάτζες, έως τότε όμως μόνο service. Όλα επισκευάστηκαν και αντικαταστάθηκαν πριν πουληθεί. Πολύ γρήγορο για τα δεδομένα, ο κινητήρας με το vtec απόλαυση, κράτημα, φρένα μέτρια, τεράστιοι χώροι, ο ορισμός της πρακτικότητας και του αυτοκινήτου που το έχεις, δε σε ξετρελαίνει οδηγικά χωρίς όμως να είναι αδιάφορο και δεν ασχολείσαι. Όταν το έδωσα, αν είχε βγει το νέο Hrv, αυτό θα έπαιρνα, όμως δεν υπήρχε και το crv ήταν πολύ ακριβό για τις δυνατότητες μου.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Megalos
Διαχειριστής
Has thanked: 41349 times
Been thanked: 9011 times

Δημοσίευση από Megalos »

μπραβο παιδια ...Γιαννη ..Σπυρο ....Μαρκο ..Μητσο ... πολυ ενδιαφερουσες αναμνησεις και εμπειριες αυτοκινητιστικες
απολαυσα την αναγνωση ... και αναπολησα και εγω τα παλια μου αυτοκινητα
το 127 ηταν το δευτερο μου αυτοκινητο ....πολυ ευχαριστημενος , ευρυχωρο, ευκολοπαρκαριστο, με αρκετο νευρο και κρατημα ...
το πρωτο παντως ηταν ο σκαραβαιος ... το κρατησα 6 μηνες και ομολογω ηταν το μονο αυτοκινητο που εκλαιγα οταν το αποχωριστηκα :sad:
μετα ειχα το 131 ...πισωκινηητο .. ευρυχωρο και αυτο..βαρυ..ειχε τα προβληματα του ...εμπαζε νερα το πορτ μπακαγε παιδια απο τα σημεια
που κουμπωνε το προστατευτικο πλαστικο εξω !!! δεν με ξετρελλανε
και μετα ενα απο τα αμαξια που αγαπησα πολυ ...passat station wagon 1600 cc ισως απο τα πρωτα που ειχαν ερθει ...εταιρικο
μονον στο πισω μερος αφου του εβαλα μπαρα σταμπιλιζατερ εστρωσε το κρατημα του και εγινε τελειο..75 αλογα αλλα στην τοτε εθνικη εσκιζα
και οικονομικο ... με ντεποζιτο ειχα κανει Αθηνα Αλεξανδρουπολη το φανταζεστε :gf:
επεται συνεχεια ....
Το watchfunclub στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης!
Facebook: https://www.facebook.com/groups/118633621493682/
Instagram: https://www.instagram.com/watchfunclub/
GAVROMITSOS
Has thanked: 0
Been thanked: 50 times

Δημοσίευση από GAVROMITSOS »

Το xonda HRV, ειναι ιδανικο αυτοκινητο για την επαρχια.(και οχι μονο)
Το μοτερ κελαιδα ευχαριστα, ευχρηστο κιβωτιο, μετρια φρενα ομως, οικονομικο σε καυσιμο. Το ειχα μια εβδομαδα στα χερια μου, απο φιλο.
Σε γενικες γραμμες, μια αξιολογη προταση, κρατουν ακομα μεταπωλητικη αξια.
Για την Ε 46, δεν εχω αποψη οδηγικη, παρα οτι ειναι ζημιαρικες. Και με ακριβα ανταλακτικα.
Αυτοκινητα κυρους ομως τα BMW, δεν λεω, δεν με τραβηξε ομως ποτε αυτη η μαρκα.

Παντως, οοοοοολες οι "επωνυμες" μαρκες, Γερμανικες, Γαλλικες, Ιταλικες κλπ Ευρωπαικες, εχουνε θεματα αξιοπιστιας γενικα.
Κατι πεταλουδες γκαζιου, ποτενσιομετρα, αισθητηρες αερα και θερμοκρασιας, πιεσης εισαγωγης, αντλιες καυσιμου, τις περνει ο κατηφορος.
Και ακουω συναδελφους, με Κορεατικες, και Ιαπωνικες ατασθαλιες πλεον.
Πολυ κινεζια ανταλακτικο στην αγορα, και πολλα απο αυτα, χαλια ποιοτητα.
Προσεχουμε πολυ, τι ανταλακτικο πληρωνουμε.
These users thanked the author GAVROMITSOS for the post:
Megalos (Τετ Αύγ 09, 2017 10:34 pm)
Rating: 7.69%
Άβαταρ μέλους
markosgr28
moderator

Megalos έγραψε:μπραβο παιδια ...Γιαννη ..Σπυρο ....Μαρκο ..Μητσο ... πολυ ενδιαφερουσες αναμνησεις και εμπειριες αυτοκινητιστικες
απολαυσα την αναγνωση ... και αναπολησα και εγω τα παλια μου αυτοκινητα
το 127 ηταν το δευτερο μου αυτοκινητο ....πολυ ευχαριστημενος , ευρυχωρο, ευκολοπαρκαριστο, με αρκετο νευρο και κρατημα ...
το πρωτο παντως ηταν ο σκαραβαιος ... το κρατησα 6 μηνες και ομολογω ηταν το μονο αυτοκινητο που εκλαιγα οταν το αποχωριστηκα :sad:
μετα ειχα το 131 ...πισωκινηητο .. ευρυχωρο και αυτο..βαρυ..ειχε τα προβληματα του ...εμπαζε νερα το πορτ μπακαγε παιδια απο τα σημεια
που κουμπωνε το προστατευτικο πλαστικο εξω !!! δεν με ξετρελλανε
και μετα ενα απο τα αμαξια που αγαπησα πολυ ...passat station wagon 1600 cc ισως απο τα πρωτα που ειχαν ερθει ...εταιρικο
μονον στο πισω μερος αφου του εβαλα μπαρα σταμπιλιζατερ εστρωσε το κρατημα του και εγινε τελειο..75 αλογα αλλα στην τοτε εθνικη εσκιζα
και οικονομικο ... με ντεποζιτο ειχα κανει Αθηνα Αλεξανδρουπολη το φανταζεστε :gf:
επεται συνεχεια ....
Ευχαριστώ φίλε Κώστα!

Πολύ όμορφη η ιστορία σου και οι αναμνήσεις σου, περιμένω με ενδιαφέρον τη συνέχεια.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
markosgr28
moderator

GAVROMITSOS έγραψε:Το xonda HRV, ειναι ιδανικο αυτοκινητο για την επαρχια.(και οχι μονο)
Το μοτερ κελαιδα ευχαριστα, ευχρηστο κιβωτιο, μετρια φρενα ομως, οικονομικο σε καυσιμο. Το ειχα μια εβδομαδα στα χερια μου, απο φιλο.
Σε γενικες γραμμες, μια αξιολογη προταση, κρατουν ακομα μεταπωλητικη αξια.
Για την Ε 46, δεν εχω αποψη οδηγικη, παρα οτι ειναι ζημιαρικες. Και με ακριβα ανταλακτικα.
Αυτοκινητα κυρους ομως τα BMW, δεν λεω, δεν με τραβηξε ομως ποτε αυτη η μαρκα.

Παντως, οοοοοολες οι "επωνυμες" μαρκες, Γερμανικες, Γαλλικες, Ιταλικες κλπ Ευρωπαικες, εχουνε θεματα αξιοπιστιας γενικα.
Κατι πεταλουδες γκαζιου, ποτενσιομετρα, αισθητηρες αερα και θερμοκρασιας, πιεσης εισαγωγης, αντλιες καυσιμου, τις περνει ο κατηφορος.
Και ακουω συναδελφους, με Κορεατικες, και Ιαπωνικες ατασθαλιες πλεον.
Πολυ κινεζια ανταλακτικο στην αγορα, και πολλα απο αυτα, χαλια ποιοτητα.
Προσεχουμε πολυ, τι ανταλακτικο πληρωνουμε.
Θα συμφωνήσω σε όλα.

Σε θέματα αξιοπιστίας οι Κορεάτες έχουν κάνει μεγάλη πρόοδο και έχουν ακόμα προσιτά ανταλλακτικά. Και οι Ιάπωνες βέβαια είναι αξιόπιστοι, αλλά όχι όπως παλαιότερα, από ότι διαβάζω. Προσωπικά πολύ δύσκολα θα αγοράσω αυτοκίνητο που δε θα είναι Ιαπωνία ή ίσως και Κορέα. Θα έλεγα ότι θα ήθελα μια Alfa Romeo, αλλά πλέον έχει μόνο πολύ ακριβά μοντέλα.

Στο BMW δεν πλήρωσα κάτι, παρόλο που άλλαξαν πολλά πράγματα (αισθητήρα ρελαντί Χ 3!, λ, εκκεντροφόρου και άλλους που μπορεί να μη θυμάμαι, μετρητή παροχής αέρα, βάσεις ανάρτησης, επαναπρογραμματισμός εγκεφάλου σχεδόν κάθε μήνα, κλπ.) όλα ήταν στην εγγύηση. Μόλις έληξε το έδωσα. Πολύ ζημιάρικα. 3-4 φίλοι που έχουν διάφορα μοντέλα σειρά 3, X5 διάφορες γενιές και Χ6 επίσης διάφορες γενιές, όλοι έχουν συχνές ζημιές διαφόρων ειδών, από ηλεκτρικά έως ποιότητας που είναι απαράδεκτο σε τόσο ακριβά αυτοκίνητα.

Προσωπικά ήμουν περίπου κάθε 15-20 μέρες στο συνεργείο για διάφορους λόγους (με άφηνε στο δρόμο, έσβηνε στην πορεία, δεν έπαιρνε μπροστά εύκολα, ασταθές ρελαντί κλπ.) και δεν ήταν μόνο το δικό μου αυτοκίνητο, φίλος είχε πάρει το ίδιο 6 μήνες πριν (όπως αποδείχτηκε είχε όμως τεχνολογικά διαφορές, π.χ. εμένα είχε 2 αισθητήρες λ, το δικό του 1 και άλλες διαφορές που εντοπίσαμε) και αυτός τα ίδια (αυτός κινούνταν με μηχανάκι και το έβγαζε ΣΚ μόνο, οπότε πήγαινε 2-3 φορές το χρόνο συνεργείο).

Εκτός αυτού όμως το συγκεκριμένο μοντέλο ήταν και πολύ κακό σε επιδόσεις και σε κράτημα, έπρεπε να έχεις συνεχώς το νου σου. Για γρήγορη οδήγηση ούτε συζήτηση. Οπότε και οδηγικά δεν πρόσφερε κάποια ευχαρίστηση. Ήταν όμως πολυτελές στο εσωτερικό και όμορφο. Νεότερα και μεγαλύτερα μοντέλα που έχω οδηγήσει είναι πολύ καλύτερα, αλλά πάλι είναι φτιαγμένα κυρίως για εθνική, εκεί είναι το δυνατό τους σημείο, σε δρόμο με στροφές και κλειστές διαδρομές δεν ταιριάζουν σχεδόν καθόλου.

Στη BMW με απογοήτευσαν και άλλα πράγματα, όπως το ότι από χτύπημα μάλλον πέτρας στην εθνική έφυγε ο αισθητήρας θερμοκρασίας του αυτοκινήτου και τα συστήματα ελέγχου της αντιπροσωπείας (φορητό και σταθερό) δεν το εντόπισαν, έλεγαν ότι όλα είναι καλά με το αυτοκίνητο, κατά τύχη το βρήκαμε... Και το ότι η αντιπροσωπεία δεν έδειξε ενδιαφέρον για να βρεθεί λύση για τα προβλήματα του αυτοκινήτου (έστειλα επιστολή, δεν πήρα καμιά απάντηση, μου είπαν ότι πιθανώς ο εγκέφαλος δημιουργεί τα προβλήματα, δεν τον άλλαξαν όμως, τους είπα ότι θα το πουλήσω και αν θέλουν να μου κάνουν καλή προσφορά να πάρω άλλο από εκεί, μου έκαναν τη χειρότερη προσφορά από κάθε άλλο έμπορο που μίλησα....), πιθανώς γιατί πολλοί είναι στην ίδια κατάσταση.

Σας περιέγραψα και τον πόνο μου με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο. Τουλάχιστον τότε είχαν καλή τιμή μεταπώλησης και με 3Κ€ επιπλέον πήρα το Honda καινούργιο και δεν ξανασχολήθηκα με service, ζημιές, εγγυήσεις κλπ. Με τέτοια ταλαιπωρία υπάρχει πιθανότητα ποτέ να επιλέξω πάλι αυτοκίνητο επειδή είναι πολυτελές και όμορφο (το BMW περίμενα ότι στο δρόμο τουλάχιστον θα είναι καλό, αλλά δεν ήταν), αν υπάρχει πιθανότητα να μην είναι αξιόπιστο? Καμιά!
Εικόνα
GAVROMITSOS
Has thanked: 0
Been thanked: 50 times

Δημοσίευση από GAVROMITSOS »

Δεν ειναι η πρωτη φορα, που διαβαζω-ακουω προβληματα, απο Γερμανικα αυτοκινητα.
Τα ιδια και με τα audi, vw, seat, opel, ford. Ακομα και με mercedes. Κριμμα, για τι κοστιζουν ενα σκασμο λεφτα.
Χθες απογευμα, μιλουσα με φιλο συναδελφο, απο την παλια μου εργασια στην αντ/πεια. Εχει ενα Α3, με προβληματα στο καντραν.
Δυο φορες το εφτιαξε, απο 150 ευρω η επισκεψη. Τωρα χαλασε ο δεικτης καυσιμου. Πριν λιγο καιρο, η παλατζα των ταχυτητων.
Επισης, διαρροες στο κιβωτιο, και βαλβιδα ανακυκλωσης καυσαεριων, για δευτερη φορα.
Αλλαξαμε, και την πολλαπλη εισαγωγης. Ενα 200αρι παρακαλω, μονο το ανταλακτικο.
Απογοητευμενος.
Το να το δωσει, δεν ειναι λυση, δεν πιανει μια πλεον. Το πηρε μεταχ. το 2007, 11.000 ευρω.
Εδωσε το golf 3 GTI του, για το αμαξι αυτο.
Φουλ εξτρα, δερματινο σαλονι, κλιμα, αντι σπιντ, ειχε ολα τα υπερ, για ενα θαυμασιο πακετο αγορας.
Ωραιο στο δρομο, οικονομικο, αλλα μεχρι εκει.
Για αυτα λοιπον τα "πταισματα" κλαιει τα χρηματα που ξοδεψε.
Άβαταρ μέλους
markosgr28
moderator

Όταν πήρα το bmw, πήρε φίλος ίδια περίοδο Audi A4, το έδωσε πριν από εμένα. Δεν ήταν το καθημερινό του αυτοκίνητο και όποτε το έπαιρνε του έβγαζε και κάτι, το πορτ μπαγκάζ έβαζε νερά, τα φώτα το ίδιο, είχαν ξεφτίσει όλοι οι διακόπτες και ο μοχλός ταχυτήτων στο εξάμηνο, το ταμπλό είχε θέματα επίσης, η μανιβέλα για τα πίσω τζάμια έσπαγε στη 2η χρήση μετά που την άλλαζε και άλλα τέτοια. Επίσης, φίλοι μου με το πολύ δημοφιλές golf έχουν και μηχανικές βλάβες και πολλές φθορές στο εσωτερικό σε διάστημα κάτω από πενταετία. Και θέλουν και ένα σκασμό χρήματα να τα αγοράσεις και άλλα τόσα για ανταλλακτικά και service.... Κρίμα....
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
giannistissot
Has thanked: 7623 times
Been thanked: 2648 times

Δημοσίευση από giannistissot »

Δυστυχως παιδια ολα ετσι ειναι πλεον... γερμανικα γαλλικα ή ιταλικα ολα ειναι λαχειο στο θεμα αξιοπιστια... επειδη ψαχνομαι λιγο για μεταχ. αυτοκινητο τωρα και κοιτουσα τι μπορω να παρω απο τις δυο εταιρειες που μ αρεσουν πολυ αλφα ρομεο ή bmw ειδα οτι δε διαφερουν κ πολυ... η μεν αλφα μπορει να σου κατσει και απροβληματιστη (κοιταω περισσοτερο για 147 ή 159) οι δε γερμανιδες (ειδικα η σειρα 1 που παντα μ αρεσε) εχω χαλασει απειρες ωρες τωρα που μπορουσα να διαβασω σε φορουμ κατοχων τους για αμετρητα προβληματα. Ειδικα πολλαπλασιαστες αισθητηρες μπεκ ψεκασμου και κατ εξακολουθηση... εχουν τον ατελειωτο... αφου σκεφτομαι που παω να μπλεξω!

Στάλθηκε από το SM-A310F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Απάντηση