Τι φάγαμε σήμερα
- Giorgos_I
- Δημοσιεύσεις: 831
- Εγγραφή: Παρ Ιαν 26, 2024 11:40 pm
- Has thanked: 476 times
- Been thanked: 1149 times
Re: Τι φάγαμε σήμερα
Ω ρε πράμα ! Βλέπω και ζηλεύω !
Τυχαία, μου κάηκε η άνω αντίσταση - grill του οικιακου μου φούρνου, ( τιμωρία από την Θεια Δίκη επειδή ΔΕΝ έκανα μηλόπιτα για την πίτα ? ) και έχω περιοριστεί στα κατσαρολάτα. Δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω τον φούρνο - grill.
Φυσικά, παρήγγειλα το ανταλλακτικό, και αναμένεται. 26,36 Ε
Μετά, θα το παίξω μαστορας, να τοποθετήσω το καινουργιο.
Μάστορας- μάγειρας - όλα τα κάνω, και ........συμφέρω !
Αν έφερνα ηλεκτρολόγο για την επισκευή, θα με χρέωνε λιγότερο από 60-70 Ε ? Δεν νομίζω. Πιστεύω παραπάνω. Επειδή από την παλιά μου εμπειρία πήγαινε κόστος ανταλλακτικού Χ, εργασία 2Χ, Σύνολο 3Χ δηλαδή κοντα 90 Ε τόσο !
Οπότε, αλλάζω αντίσταση και προσεχώς νέες δημιουργίες. Θα ξεκινήσω με τυροπιτα σφολιάτα.
Προϊόν Μοντέλο Ποσότητα Τιμή Σύνολο
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΑΝΩ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΦΟΥΡΝΟΥ EGO 2023298230 2023298230 1 16,26€ 16,26€, Μερικό Σύνολο:: 16,26€, Εφάπαξ Χρέωση: 5,00€, VAT 24%: 5,10€, Σύνολο:: 26,36€
Τυχαία, μου κάηκε η άνω αντίσταση - grill του οικιακου μου φούρνου, ( τιμωρία από την Θεια Δίκη επειδή ΔΕΝ έκανα μηλόπιτα για την πίτα ? ) και έχω περιοριστεί στα κατσαρολάτα. Δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω τον φούρνο - grill.
Φυσικά, παρήγγειλα το ανταλλακτικό, και αναμένεται. 26,36 Ε
Μετά, θα το παίξω μαστορας, να τοποθετήσω το καινουργιο.
Μάστορας- μάγειρας - όλα τα κάνω, και ........συμφέρω !
Αν έφερνα ηλεκτρολόγο για την επισκευή, θα με χρέωνε λιγότερο από 60-70 Ε ? Δεν νομίζω. Πιστεύω παραπάνω. Επειδή από την παλιά μου εμπειρία πήγαινε κόστος ανταλλακτικού Χ, εργασία 2Χ, Σύνολο 3Χ δηλαδή κοντα 90 Ε τόσο !
Οπότε, αλλάζω αντίσταση και προσεχώς νέες δημιουργίες. Θα ξεκινήσω με τυροπιτα σφολιάτα.
Προϊόν Μοντέλο Ποσότητα Τιμή Σύνολο
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΑΝΩ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΦΟΥΡΝΟΥ EGO 2023298230 2023298230 1 16,26€ 16,26€, Μερικό Σύνολο:: 16,26€, Εφάπαξ Χρέωση: 5,00€, VAT 24%: 5,10€, Σύνολο:: 26,36€
- Megalos
- Διαχειριστής
- Δημοσιεύσεις: 44782
- Εγγραφή: Τετ Μάιος 13, 2009 3:05 am
- Τοποθεσία: Athens
- Has thanked: 42896 times
- Been thanked: 9560 times
Re: Τι φάγαμε σήμερα
αφου ειπαμε οτι εισαι χρυσοχερης φιλε 
Το watchfunclub στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης!
Facebook: https://www.facebook.com/groups/118633621493682/
Instagram: https://www.instagram.com/watchfunclub/
Facebook: https://www.facebook.com/groups/118633621493682/
Instagram: https://www.instagram.com/watchfunclub/
- Megalos
- Διαχειριστής
- Δημοσιεύσεις: 44782
- Εγγραφή: Τετ Μάιος 13, 2009 3:05 am
- Τοποθεσία: Athens
- Has thanked: 42896 times
- Been thanked: 9560 times
Re: Τι φάγαμε σήμερα
- Rating: 15.38%
Το watchfunclub στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης!
Facebook: https://www.facebook.com/groups/118633621493682/
Instagram: https://www.instagram.com/watchfunclub/
Facebook: https://www.facebook.com/groups/118633621493682/
Instagram: https://www.instagram.com/watchfunclub/
- Megalos
- Διαχειριστής
- Δημοσιεύσεις: 44782
- Εγγραφή: Τετ Μάιος 13, 2009 3:05 am
- Τοποθεσία: Athens
- Has thanked: 42896 times
- Been thanked: 9560 times
Re: Τι φάγαμε σήμερα
- These users thanked the author Megalos for the post (total 3):
- xRallyArt (Τρί Ιουν 10, 2025 7:07 am) • thodorisklm (Τρί Ιουν 10, 2025 10:49 am) • Giorgos_I (Πέμ Ιουν 19, 2025 11:27 pm)
- Rating: 23.08%
Το watchfunclub στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης!
Facebook: https://www.facebook.com/groups/118633621493682/
Instagram: https://www.instagram.com/watchfunclub/
Facebook: https://www.facebook.com/groups/118633621493682/
Instagram: https://www.instagram.com/watchfunclub/
- Megalos
- Διαχειριστής
- Δημοσιεύσεις: 44782
- Εγγραφή: Τετ Μάιος 13, 2009 3:05 am
- Τοποθεσία: Athens
- Has thanked: 42896 times
- Been thanked: 9560 times
Re: Τι φάγαμε σήμερα
- Rating: 7.69%
Το watchfunclub στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης!
Facebook: https://www.facebook.com/groups/118633621493682/
Instagram: https://www.instagram.com/watchfunclub/
Facebook: https://www.facebook.com/groups/118633621493682/
Instagram: https://www.instagram.com/watchfunclub/
- thodorisklm
- Δημοσιεύσεις: 352
- Εγγραφή: Παρ Δεκ 08, 2023 12:10 am
- Has thanked: 1009 times
- Been thanked: 702 times
Re: Τι φάγαμε σήμερα
To αγαπημένο μου φαγητό!!
- These users thanked the author thodorisklm for the post:
- Megalos (Τρί Ιουν 10, 2025 6:39 pm)
- Rating: 7.69%
- Megalos
- Διαχειριστής
- Δημοσιεύσεις: 44782
- Εγγραφή: Τετ Μάιος 13, 2009 3:05 am
- Τοποθεσία: Athens
- Has thanked: 42896 times
- Been thanked: 9560 times
Re: Τι φάγαμε σήμερα
και ηταν πολυ καλοφτιαγμενο Θοδωρε
- These users thanked the author Megalos for the post:
- thodorisklm (Τετ Ιουν 11, 2025 12:23 am)
- Rating: 7.69%
Το watchfunclub στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης!
Facebook: https://www.facebook.com/groups/118633621493682/
Instagram: https://www.instagram.com/watchfunclub/
Facebook: https://www.facebook.com/groups/118633621493682/
Instagram: https://www.instagram.com/watchfunclub/
- Giorgos_I
- Δημοσιεύσεις: 831
- Εγγραφή: Παρ Ιαν 26, 2024 11:40 pm
- Has thanked: 476 times
- Been thanked: 1149 times
Re: Τι φάγαμε σήμερα
Κατα την δική μου άποψη, έχει λιιιιιιιιιιγο παραπάνω γκρατινάρισμα από ότι θα έπρεπε. Τουλάχιστον το υπόλοιπο ελπίζω να ήταν ζουμερό και μελωμένο.
Γκρατινάρισμα. Τεχνική μαγειρέματος με την οποία δημιουργούμε μια χρυσοκάστανη κρούστα πάνω στα φαγητά. Το γκρατινάρισμα είναι μια τεχνική μαγειρέματος που προέρχεται από τη γαλλική κουζίνα, ωστόσο είναι ιδιαίτερα δημοφιλής σε όλο τον κόσμο. Την πετυχαίνουνε ή με το grill ή με φλόγιστρο, αφου έχει ετοιμαστεί το φαγητό. Προσπαθούμε να δώσουμε το χρώμα ΜΟΝΟΝ στην επιφάνεια, χωρίς να χαθεί η υγρασία του υποστρώματος.
- Giorgos_I
- Δημοσιεύσεις: 831
- Εγγραφή: Παρ Ιαν 26, 2024 11:40 pm
- Has thanked: 476 times
- Been thanked: 1149 times
Re: Τι φάγαμε σήμερα
...είσαι ΠΟΛΥ ευγενής ! "Τούβλο" ήταν.
Στην μεγάλη ανάλυση που έκανα την φωτό, για να βεβαιωθώ, γιατί η εικόνα "κραυγάζει", φαίνεται ξεκάθαρα και κάνω τις ακόλουθες παρατηρήσεις.
-η μπεσαμελ είναι στεγνή , στερεά και με "κόμπους". Πρέπει να είναι "υγρή" και ρευστή , ελαστική και λευκοκίτρινη.
-τα μακαρόνια κιτρινισμένα και ξεραμένα. Σε κάποια κοψίματα, έχουν κάνει "διχάλα" από το στέγνωμα". Πρέπει να είναι μαλακά και ελαστικά και υποκίτρινα από τον βρασμό και λιιιιιιιγο κόκκινα από τον κιμά.
-ο κιμάς στεγνός, σε ορισμενα σημεία, παντελώς καφέ από το στέγνωμα.
-στο κάτω μέρος δεν υπάρχει καν ροή σάλτσας. Γιατί είναι όλο ξερό.
Θεωρώ τον ιδιοκτήτη που σέρβιρε αυτό το κομμάτι, μη σωστό επαγγελματία.. Εννοώ, ότι σε καμμιά περίπτωση δεν έπρεπε να το προσφέρει σε πελάτη.
Το κομμάτι είναι ξαναζεσταμένο κι όχι φρέσκο.
Φέρω την ευθύνη της αναφοράς μου, και δεχομαι οιαδήποτε παρατήρηση / σχόλιο σε αυτά που ανέφερα.
- Megalos
- Διαχειριστής
- Δημοσιεύσεις: 44782
- Εγγραφή: Τετ Μάιος 13, 2009 3:05 am
- Τοποθεσία: Athens
- Has thanked: 42896 times
- Been thanked: 9560 times
Re: Τι φάγαμε σήμερα
Γιωργο μου ησουν σωστοτατος και επεξηγηματικος στις παρατηρησεις σου .... ευχαριστω για την μαγειρικη σου αυθεντια
Το watchfunclub στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης!
Facebook: https://www.facebook.com/groups/118633621493682/
Instagram: https://www.instagram.com/watchfunclub/
Facebook: https://www.facebook.com/groups/118633621493682/
Instagram: https://www.instagram.com/watchfunclub/


