Τι φάγαμε σήμερα

για να χαλαρωνουμε
Άβαταρ μέλους
Giorgos_I
Δημοσιεύσεις: 595
Εγγραφή: Παρ Ιαν 26, 2024 11:40 pm
Has thanked: 266 times
Been thanked: 824 times

Re: Τι φάγαμε σήμερα

Δημοσίευση από Giorgos_I »

Τραπέζι Χριστουγέννων.

Χοιρινές σπάλες, στον φούρνο με πέτσα "μπισκότο", και σάρκα τρυφερή και μαλακή, αλλά στεγνωμένη από τα πολλά λίπη.

Φυσικά, με σαλάτες, τζατζίκι, και ......2 χάπια χοληστερίνης έπειτα :gf:

Τα ωραία πράγματα στην ζωή, έχουν το τίμημά τους :wistle:

Εικόνα
These users thanked the author Giorgos_I for the post:
Megalos (Κυρ Δεκ 29, 2024 11:17 pm)
Rating: 7.69%
Άβαταρ μέλους
Giorgos_I
Δημοσιεύσεις: 595
Εγγραφή: Παρ Ιαν 26, 2024 11:40 pm
Has thanked: 266 times
Been thanked: 824 times

Re: Τι φάγαμε σήμερα

Δημοσίευση από Giorgos_I »

Τελικά, δεν με άφησαν να κάνω ψητά μήλα, γιατί ο "ανταγωνισμός" :slap: ( ....η κυρία ) έκανε κρεμ-καραμελέ !

Ο εσωτερικός ανταγωνισμός, δημιουργεί κάποια προβλήματα :box:
These users thanked the author Giorgos_I for the post:
Megalos (Κυρ Δεκ 29, 2024 11:17 pm)
Rating: 7.69%
gep
Δημοσιεύσεις: 3255
Εγγραφή: Πέμ Μαρ 31, 2016 1:11 am
Has thanked: 6322 times
Been thanked: 4780 times

Re: Τι φάγαμε σήμερα

Δημοσίευση από gep »

Ας συμβάλλω και εγώ με ένα καυτερό από την χώρα που μεγάλωσα, βοδινό κομμένο σε κομματάκια μαγειρεμένο με αιθιοπικό κόκκινο πιπέρι με χαρακτηριστική γεύση γιατί βάζουν καρυκεύματα κατά το άλεσμα. Πίττα ελαφρώς υπόξινη από δημητριακό της χώρας. Το μανούρι για να μετριάζει το κάψιμο. Τρώγεται με τα χέρια. Εικόνα

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

These users thanked the author gep for the post (total 3):
kalvetfl67 (Σάβ Δεκ 28, 2024 10:52 pm) • Megalos (Κυρ Δεκ 29, 2024 11:17 pm) • spyoly (Δευ Δεκ 30, 2024 8:26 am)
Rating: 23.08%
Άβαταρ μέλους
Giorgos_I
Δημοσιεύσεις: 595
Εγγραφή: Παρ Ιαν 26, 2024 11:40 pm
Has thanked: 266 times
Been thanked: 824 times

Re: Τι φάγαμε σήμερα

Δημοσίευση από Giorgos_I »

gep έγραψε: Σάβ Δεκ 28, 2024 10:09 pm Ας συμβάλλω και εγώ με ένα καυτερό από την χώρα που μεγάλωσα, βοδινό κομμένο σε κομματάκια μαγειρεμένο με αιθιοπικό κόκκινο πιπέρι με χαρακτηριστική γεύση γιατί βάζουν καρυκεύματα κατά το άλεσμα. Πίττα ελαφρώς υπόξινη από δημητριακό της χώρας. Το μανούρι για να μετριάζει το κάψιμο. Τρώγεται με τα χέρια. Εικόνα

Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Ομορφα και τυπικά γευστικά χαρακτηριστικά κάποιων χωρών. Λυπάμαι που πλέον απέχω απο τέτοιου είδους εδέσματα.

Λόγω ευαίσθητου στομαχιού, αποτέλεσμα των εντάσεων και πιέσεων στα τόσα εργασιακά χρόνια, τα "καρυκεύματα" για εμένα, έστω και το ελάχιστο πιπέρι ή παραπάνω αλάτι, είναι απαγορευμένα. Γεράματα !

Από την άλλη, έχω καταναλώσει κατά καιρους ( παλαιότερα ), πολλά παρόμοια, από διάφορες χώρες, όπου τα "καρυκεύματα" χαρακτηρίζουν την κουζίνα τους.

Η χρήση τέτοιων "καρυκευμάτων", σε πολλούς τόπους, ήταν ο μόνος τρόπος συντήρησης τροφών λόγω έλλειψης ψυκτικών μηχανισμών.
These users thanked the author Giorgos_I for the post:
Megalos (Κυρ Δεκ 29, 2024 11:18 pm)
Rating: 7.69%
Άβαταρ μέλους
Megalos
Διαχειριστής
Δημοσιεύσεις: 43412
Εγγραφή: Τετ Μάιος 13, 2009 3:05 am
Τοποθεσία: Athens
Has thanked: 40734 times
Been thanked: 8904 times

Re: Τι φάγαμε σήμερα

Δημοσίευση από Megalos »

gep έγραψε: Σάβ Δεκ 28, 2024 10:09 pm Ας συμβάλλω και εγώ με ένα καυτερό από την χώρα που μεγάλωσα, βοδινό κομμένο σε κομματάκια μαγειρεμένο με αιθιοπικό κόκκινο πιπέρι με χαρακτηριστική γεύση γιατί βάζουν καρυκεύματα κατά το άλεσμα. Πίττα ελαφρώς υπόξινη από δημητριακό της χώρας. Το μανούρι για να μετριάζει το κάψιμο. Τρώγεται με τα χέρια. Εικόνα

Sent from my SM-S918B using Tapatalk
ενδιαφερον Γιωργο .... αληθεια και η πιτα απο κατω πολυ ιδιαιτερη
Το watchfunclub στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης!
Facebook: https://www.facebook.com/groups/118633621493682/
Instagram: https://www.instagram.com/watchfunclub/
spyoly
Δημοσιεύσεις: 571
Εγγραφή: Πέμ Ιαν 25, 2024 1:09 pm
Has thanked: 968 times
Been thanked: 979 times

Re: Τι φάγαμε σήμερα

Δημοσίευση από spyoly »

Φαίνεται πολύ γευστικό και ιδιαίτερο Γιώργο.
These users thanked the author spyoly for the post:
Giorgos_I (Δευ Ιαν 06, 2025 5:47 pm)
Rating: 7.69%
gep
Δημοσιεύσεις: 3255
Εγγραφή: Πέμ Μαρ 31, 2016 1:11 am
Has thanked: 6322 times
Been thanked: 4780 times

Re: Τι φάγαμε σήμερα

Δημοσίευση από gep »

Όντως Σπύρο, τα καρυκεύματα που βάζουν στο κόκκινο πιπέρι όταν το αλέθουν κάνουν την διαφορά. Δεν είναι μόνο καυτερό είναι και εύγευστο

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

These users thanked the author gep for the post (total 2):
spyoly (Δευ Δεκ 30, 2024 2:29 pm) • Giorgos_I (Δευ Ιαν 06, 2025 5:47 pm)
Rating: 15.38%
gep
Δημοσιεύσεις: 3255
Εγγραφή: Πέμ Μαρ 31, 2016 1:11 am
Has thanked: 6322 times
Been thanked: 4780 times

Re: Τι φάγαμε σήμερα

Δημοσίευση από gep »

Χρονιάρα μέρα σήμερα, με κοτόπουλο και βραστό αβγό σε καυτερή σάλτσα, κρέας χωρίς κόκκινο πιπέρι και κοκκινιστό και καλή μας χώνεψη ΕικόναΕικόναΕικόνα

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

These users thanked the author gep for the post (total 2):
Megalos (Τετ Ιαν 01, 2025 9:45 pm) • Giorgos_I (Δευ Ιαν 06, 2025 5:47 pm)
Rating: 15.38%
gep
Δημοσιεύσεις: 3255
Εγγραφή: Πέμ Μαρ 31, 2016 1:11 am
Has thanked: 6322 times
Been thanked: 4780 times

Re: Τι φάγαμε σήμερα

Δημοσίευση από gep »

Και τελειώνουμε με αιθιοπικό καφέ βρασμένο σε πήλινο σκεύος όπου ο ίδιος καφές βράζεται τρεις φορές.
Η πρώτη βράση βγάζει πιο δυνατό, η δεύτερη μέτριο και η τρίτη ελαφρύ.
Στα παραδοσιακά καφενεία όταν παραγγέλνεις καφέ σε ρωτάνε αν τον θέλεις με ζάχαρη ή αλάτι.Εικόνα

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

These users thanked the author gep for the post (total 4):
kalvetfl67 (Τετ Ιαν 01, 2025 7:40 pm) • Megalos (Τετ Ιαν 01, 2025 9:46 pm) • spyoly (Πέμ Ιαν 02, 2025 2:14 pm) • Giorgos_I (Δευ Ιαν 06, 2025 5:48 pm)
Rating: 30.77%
Άβαταρ μέλους
Megalos
Διαχειριστής
Δημοσιεύσεις: 43412
Εγγραφή: Τετ Μάιος 13, 2009 3:05 am
Τοποθεσία: Athens
Has thanked: 40734 times
Been thanked: 8904 times

Re: Τι φάγαμε σήμερα

Δημοσίευση από Megalos »

Γιωργο μας τρελλανες με τα εξαιρετικα φαγητα και το ιδιαιτερο καφε :good:
Το watchfunclub στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης!
Facebook: https://www.facebook.com/groups/118633621493682/
Instagram: https://www.instagram.com/watchfunclub/
Απάντηση