Τι φάγαμε σήμερα
- Giorgos_I
- Δημοσιεύσεις: 595
- Εγγραφή: Παρ Ιαν 26, 2024 11:40 pm
- Has thanked: 266 times
- Been thanked: 824 times
Re: Τι φάγαμε σήμερα
Τραπέζι Χριστουγέννων.
Χοιρινές σπάλες, στον φούρνο με πέτσα "μπισκότο", και σάρκα τρυφερή και μαλακή, αλλά στεγνωμένη από τα πολλά λίπη.
Φυσικά, με σαλάτες, τζατζίκι, και ......2 χάπια χοληστερίνης έπειτα
Τα ωραία πράγματα στην ζωή, έχουν το τίμημά τους
Χοιρινές σπάλες, στον φούρνο με πέτσα "μπισκότο", και σάρκα τρυφερή και μαλακή, αλλά στεγνωμένη από τα πολλά λίπη.
Φυσικά, με σαλάτες, τζατζίκι, και ......2 χάπια χοληστερίνης έπειτα
Τα ωραία πράγματα στην ζωή, έχουν το τίμημά τους
- Giorgos_I
- Δημοσιεύσεις: 595
- Εγγραφή: Παρ Ιαν 26, 2024 11:40 pm
- Has thanked: 266 times
- Been thanked: 824 times
Re: Τι φάγαμε σήμερα
Τελικά, δεν με άφησαν να κάνω ψητά μήλα, γιατί ο "ανταγωνισμός" ( ....η κυρία ) έκανε κρεμ-καραμελέ !
Ο εσωτερικός ανταγωνισμός, δημιουργεί κάποια προβλήματα
Ο εσωτερικός ανταγωνισμός, δημιουργεί κάποια προβλήματα
-
- Δημοσιεύσεις: 3255
- Εγγραφή: Πέμ Μαρ 31, 2016 1:11 am
- Has thanked: 6322 times
- Been thanked: 4780 times
Re: Τι φάγαμε σήμερα
Ας συμβάλλω και εγώ με ένα καυτερό από την χώρα που μεγάλωσα, βοδινό κομμένο σε κομματάκια μαγειρεμένο με αιθιοπικό κόκκινο πιπέρι με χαρακτηριστική γεύση γιατί βάζουν καρυκεύματα κατά το άλεσμα. Πίττα ελαφρώς υπόξινη από δημητριακό της χώρας. Το μανούρι για να μετριάζει το κάψιμο. Τρώγεται με τα χέρια.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
- These users thanked the author gep for the post (total 3):
- kalvetfl67 (Σάβ Δεκ 28, 2024 10:52 pm) • Megalos (Κυρ Δεκ 29, 2024 11:17 pm) • spyoly (Δευ Δεκ 30, 2024 8:26 am)
- Rating: 23.08%
- Giorgos_I
- Δημοσιεύσεις: 595
- Εγγραφή: Παρ Ιαν 26, 2024 11:40 pm
- Has thanked: 266 times
- Been thanked: 824 times
Re: Τι φάγαμε σήμερα
Ομορφα και τυπικά γευστικά χαρακτηριστικά κάποιων χωρών. Λυπάμαι που πλέον απέχω απο τέτοιου είδους εδέσματα.gep έγραψε: ↑Σάβ Δεκ 28, 2024 10:09 pm Ας συμβάλλω και εγώ με ένα καυτερό από την χώρα που μεγάλωσα, βοδινό κομμένο σε κομματάκια μαγειρεμένο με αιθιοπικό κόκκινο πιπέρι με χαρακτηριστική γεύση γιατί βάζουν καρυκεύματα κατά το άλεσμα. Πίττα ελαφρώς υπόξινη από δημητριακό της χώρας. Το μανούρι για να μετριάζει το κάψιμο. Τρώγεται με τα χέρια.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Λόγω ευαίσθητου στομαχιού, αποτέλεσμα των εντάσεων και πιέσεων στα τόσα εργασιακά χρόνια, τα "καρυκεύματα" για εμένα, έστω και το ελάχιστο πιπέρι ή παραπάνω αλάτι, είναι απαγορευμένα. Γεράματα !
Από την άλλη, έχω καταναλώσει κατά καιρους ( παλαιότερα ), πολλά παρόμοια, από διάφορες χώρες, όπου τα "καρυκεύματα" χαρακτηρίζουν την κουζίνα τους.
Η χρήση τέτοιων "καρυκευμάτων", σε πολλούς τόπους, ήταν ο μόνος τρόπος συντήρησης τροφών λόγω έλλειψης ψυκτικών μηχανισμών.
- Megalos
- Διαχειριστής
- Δημοσιεύσεις: 43412
- Εγγραφή: Τετ Μάιος 13, 2009 3:05 am
- Τοποθεσία: Athens
- Has thanked: 40734 times
- Been thanked: 8904 times
Re: Τι φάγαμε σήμερα
ενδιαφερον Γιωργο .... αληθεια και η πιτα απο κατω πολυ ιδιαιτερηgep έγραψε: ↑Σάβ Δεκ 28, 2024 10:09 pm Ας συμβάλλω και εγώ με ένα καυτερό από την χώρα που μεγάλωσα, βοδινό κομμένο σε κομματάκια μαγειρεμένο με αιθιοπικό κόκκινο πιπέρι με χαρακτηριστική γεύση γιατί βάζουν καρυκεύματα κατά το άλεσμα. Πίττα ελαφρώς υπόξινη από δημητριακό της χώρας. Το μανούρι για να μετριάζει το κάψιμο. Τρώγεται με τα χέρια.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Το watchfunclub στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης!
Facebook: https://www.facebook.com/groups/118633621493682/
Instagram: https://www.instagram.com/watchfunclub/
Facebook: https://www.facebook.com/groups/118633621493682/
Instagram: https://www.instagram.com/watchfunclub/
-
- Δημοσιεύσεις: 3255
- Εγγραφή: Πέμ Μαρ 31, 2016 1:11 am
- Has thanked: 6322 times
- Been thanked: 4780 times
Re: Τι φάγαμε σήμερα
Όντως Σπύρο, τα καρυκεύματα που βάζουν στο κόκκινο πιπέρι όταν το αλέθουν κάνουν την διαφορά. Δεν είναι μόνο καυτερό είναι και εύγευστο
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
-
- Δημοσιεύσεις: 3255
- Εγγραφή: Πέμ Μαρ 31, 2016 1:11 am
- Has thanked: 6322 times
- Been thanked: 4780 times
Re: Τι φάγαμε σήμερα
Χρονιάρα μέρα σήμερα, με κοτόπουλο και βραστό αβγό σε καυτερή σάλτσα, κρέας χωρίς κόκκινο πιπέρι και κοκκινιστό και καλή μας χώνεψη
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
-
- Δημοσιεύσεις: 3255
- Εγγραφή: Πέμ Μαρ 31, 2016 1:11 am
- Has thanked: 6322 times
- Been thanked: 4780 times
Re: Τι φάγαμε σήμερα
Και τελειώνουμε με αιθιοπικό καφέ βρασμένο σε πήλινο σκεύος όπου ο ίδιος καφές βράζεται τρεις φορές.
Η πρώτη βράση βγάζει πιο δυνατό, η δεύτερη μέτριο και η τρίτη ελαφρύ.
Στα παραδοσιακά καφενεία όταν παραγγέλνεις καφέ σε ρωτάνε αν τον θέλεις με ζάχαρη ή αλάτι.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Η πρώτη βράση βγάζει πιο δυνατό, η δεύτερη μέτριο και η τρίτη ελαφρύ.
Στα παραδοσιακά καφενεία όταν παραγγέλνεις καφέ σε ρωτάνε αν τον θέλεις με ζάχαρη ή αλάτι.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
- These users thanked the author gep for the post (total 4):
- kalvetfl67 (Τετ Ιαν 01, 2025 7:40 pm) • Megalos (Τετ Ιαν 01, 2025 9:46 pm) • spyoly (Πέμ Ιαν 02, 2025 2:14 pm) • Giorgos_I (Δευ Ιαν 06, 2025 5:48 pm)
- Rating: 30.77%
- Megalos
- Διαχειριστής
- Δημοσιεύσεις: 43412
- Εγγραφή: Τετ Μάιος 13, 2009 3:05 am
- Τοποθεσία: Athens
- Has thanked: 40734 times
- Been thanked: 8904 times
Re: Τι φάγαμε σήμερα
Γιωργο μας τρελλανες με τα εξαιρετικα φαγητα και το ιδιαιτερο καφε
Το watchfunclub στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης!
Facebook: https://www.facebook.com/groups/118633621493682/
Instagram: https://www.instagram.com/watchfunclub/
Facebook: https://www.facebook.com/groups/118633621493682/
Instagram: https://www.instagram.com/watchfunclub/