Re: Τι φάγαμε σήμερα
Δημοσιεύτηκε: Τρί Σεπ 01, 2015 11:56 pm
Καλησπέρα και καλό μήνα σε όλους. Ελπίζω αυτός ο μήνας να μας εκπλήξει ευχάριστα!!
Προ ημερών λόγω γενεθλίων ενός ξαδέρφου του κάναμε πάρτι έκπληξη και του έφτιαξα την τούρτα.
Η συνταγή είναι του Παρλιάρου.
Υλικά για τη βάση:
60 γρ. αμύγδαλο λευκό
70 γρ. φιστίκι Αιγίνης ανάλατο
60 γρ. ασπράδι αυγού (περίπου 2 ασπράδια)
50 γρ. ζάχαρη άχνη
70 γρ. σοκολάτα λευκή
50 γρ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
10 γρ. κορν φλάουρ
Υλικά για τη σοκολάτα:
400 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο
400 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
200 γρ. γάλα
επιπλέον φιστίκι για τη διακόσμηση
Εκτέλεση :
Για να φτιάξουμε τη βάση βάζουμε στο μπλέντερ τους ξηρούς καρπούς και την άχνη και τα αλέθουμε να γίνουν πούδρα. Τα ανακατεύουμε με τα ασπράδια, την κρέμα γάλακτος και το κορν φλάουρ. Δεν χρειάζεται μίξερ. Μετά προσθέτουμε και τη λιωμένη σοκολάτα.
Ψήνουμε το μείγμα μας σε 2 ταψάκια 20 εκατοστών περίπου σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180 βαθμούς για 15-20 λεπτά.
Για να φτιάξουμε τη σοκολάτα, βράζουμε το γάλα και το ρίχνουμε στη σοκολάτα, που έχουμε τεμαχίσει. Ανακατεύουμε να λιώσει καλά και προσθέτουμε και τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος.
Παίρνουμε ένα τσέρκι, κατά προτίμηση με διάμετρο μεγαλύτερη από τη βάση (περίπου 22-24 εκ.) και βάζουμε τη μία βάση. Ρίχνουμε τη μισή σοκολάτα και αφήνουμε λίγο στο ψυγείο να κρυώσει (έτσι δεν θα βυθιστεί η 2η βάση ). Βάζουμε την δεύτερη βάση και ρίχνουμε και την υπόλοιπη σοκολάτα. Αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά. Ξεφορμάρουμε (χρησιμοποιηστε το σεσουαρ των μαλλιών ζεσταίνοντας το τσέρκι) και διακοσμούμε με φιστίκι Αιγίνης που έχουμε χοντροτρίψει στο μπλέντερ.
* Μια εναλλακτική πρόταση είμαι να προσθέσετε στην βάση πριν την ψήσετε 20ml κονιάκ ή λικέρ της επιλογής σας και αντί για φιστίκια να διακοσμήσετε με τριμμένη καρύδα.
** Επίσης την σοκολάτα εγώ την έχω φτιάξει με 300γρ. κουβερτούρα και 100γρ. λευκή σοκολάτα.
Ιδού το τελικό αποτέλεσμα! !
Προ ημερών λόγω γενεθλίων ενός ξαδέρφου του κάναμε πάρτι έκπληξη και του έφτιαξα την τούρτα.
Η συνταγή είναι του Παρλιάρου.
Υλικά για τη βάση:
60 γρ. αμύγδαλο λευκό
70 γρ. φιστίκι Αιγίνης ανάλατο
60 γρ. ασπράδι αυγού (περίπου 2 ασπράδια)
50 γρ. ζάχαρη άχνη
70 γρ. σοκολάτα λευκή
50 γρ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
10 γρ. κορν φλάουρ
Υλικά για τη σοκολάτα:
400 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο
400 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
200 γρ. γάλα
επιπλέον φιστίκι για τη διακόσμηση
Εκτέλεση :
Για να φτιάξουμε τη βάση βάζουμε στο μπλέντερ τους ξηρούς καρπούς και την άχνη και τα αλέθουμε να γίνουν πούδρα. Τα ανακατεύουμε με τα ασπράδια, την κρέμα γάλακτος και το κορν φλάουρ. Δεν χρειάζεται μίξερ. Μετά προσθέτουμε και τη λιωμένη σοκολάτα.
Ψήνουμε το μείγμα μας σε 2 ταψάκια 20 εκατοστών περίπου σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180 βαθμούς για 15-20 λεπτά.
Για να φτιάξουμε τη σοκολάτα, βράζουμε το γάλα και το ρίχνουμε στη σοκολάτα, που έχουμε τεμαχίσει. Ανακατεύουμε να λιώσει καλά και προσθέτουμε και τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος.
Παίρνουμε ένα τσέρκι, κατά προτίμηση με διάμετρο μεγαλύτερη από τη βάση (περίπου 22-24 εκ.) και βάζουμε τη μία βάση. Ρίχνουμε τη μισή σοκολάτα και αφήνουμε λίγο στο ψυγείο να κρυώσει (έτσι δεν θα βυθιστεί η 2η βάση ). Βάζουμε την δεύτερη βάση και ρίχνουμε και την υπόλοιπη σοκολάτα. Αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά. Ξεφορμάρουμε (χρησιμοποιηστε το σεσουαρ των μαλλιών ζεσταίνοντας το τσέρκι) και διακοσμούμε με φιστίκι Αιγίνης που έχουμε χοντροτρίψει στο μπλέντερ.
* Μια εναλλακτική πρόταση είμαι να προσθέσετε στην βάση πριν την ψήσετε 20ml κονιάκ ή λικέρ της επιλογής σας και αντί για φιστίκια να διακοσμήσετε με τριμμένη καρύδα.
** Επίσης την σοκολάτα εγώ την έχω φτιάξει με 300γρ. κουβερτούρα και 100γρ. λευκή σοκολάτα.
Ιδού το τελικό αποτέλεσμα! !