Κομπολόγια

για να χαλαρωνουμε
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
antonis_ch
Has thanked: 51 times
Been thanked: 391 times

Re: Κομπολόγια

Δημοσίευση από antonis_ch »

snapper έγραψε:Πολυ ωραια..... :good: ....,ειναι κατι που θα το ηθελα ... ευχαριστω.... :sh:

Και εγω θα το ηθελα πολυ φιλε...Αρχισα και εγω σιγα σιγα να ασχολουμαι και θα ηθελα καποιες συμβουλες..!
marios_ch
Has thanked: 48 times
Been thanked: 194 times

Δημοσίευση από marios_ch »

Ωραία τα όσα λέτε παιδιά συνεχίστε....!!!!
Άβαταρ μέλους
Aricos
Has thanked: 0
Been thanked: 1 time

Δημοσίευση από Aricos »

kachramania έγραψε:Θα ελεγα παντως,(παρ'ολο που αυτο ακουγεται απο πολυ εως παρα πολυ εγωιστικο) πριν προβειτε στην αγορα καποιου κομπολογιου,στειλτε μου καμια φωτογραφια του να σας πω τη γνωμη μου.....Νομιζω οτι μπορω να βοηθησω...γινεται γενικα ενας χαμος στην αγορα και ειδικα με τα λεγομενα faturan θελει πολυ προσοχη γιατι η κατασταση ειναι πλεον ανεξελεγκτη....πουλαει ο καθενας οτι θελει και οσο θελει...... :cry_1:
Γειά σου Νίκο και απο εμένα,
Θα ήθελα να σου πω ότι, εκτίμηση απο φωτογραφία είναι αδύνατον να κάνεις, ο μόνος σίγουρος τρόπος είναι να δείς απο κοντά το κομπολόι για να καταλάβεις τι ακριβώς υλικό είναι. Όσον αφορά τα Fatouran πράγματι η κατάσταση δυστυχώς είναι ανεξέλεγκτη και πρέπει να προσέχεις ιδιαίτερα τι θα σού πουλήσουν, αν όμως αποκτήσεις ένα πραγματικό Fatouran ολα τα άλλα κομπολόγια είναι απλώς "κομπολόγια" ακόμα και τα κεχριμπαρένια δυστυχώς. Ας μην ξεχνάμε ότι το Fatouran ειναι "one piece of a kind" και αυτό σημαίνει ότι έχεις ένα ΜΟΝΑΔΙΚΟ αντικείμενο στόν κόσμο και έχεις ξοδέψει ελάχιστα χρήματα για αυτό που πρεσβεύει.

ΥΓ. Σου έχω κάνει μία σημείωση σε ενα διαφανές κομπολόι που έχεις στην συλλογή σου.
Collector and Investror
Άβαταρ μέλους
Megalos
Διαχειριστής
Has thanked: 40851 times
Been thanked: 8924 times

Δημοσίευση από Megalos »

παιδια σημερα τυχαιως συναντησα εναν κυριο που ειχε ενα κεχριμπαρενιο κομπολοι-ναυτικος ηταν-
και ηταν φανταστικη η αισθηση στο χερι που ειχες ''χαιδευοντας'' το..
οντως ειναι ωραιο ενα πραγματικο καλο κομπολογι $0$$
Το watchfunclub στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης!
Facebook: https://www.facebook.com/groups/118633621493682/
Instagram: https://www.instagram.com/watchfunclub/
Άβαταρ μέλους
antonis_ch
Has thanked: 51 times
Been thanked: 391 times

Δημοσίευση από antonis_ch »

Megalos έγραψε:οντως ειναι ωραιο ενα πραγματικο καλο κομπολογι $0$$$
+100
Άβαταρ μέλους
snapper
Been thanked: 185 times

Δημοσίευση από snapper »

Οταν επιασα πρωτη φορα κεχριμπαρενιο,καταλαβα αμεσως την διαφορα με ολα τα αλλα υλικα... :good:
Εχει αλλη χαρη...αλλη υφη,ζεστασια,βαρος και ηχο..... :rose
Απο τοτε εχω στα χερια μονο κεχριμπαρενια,και δεν ξανα αγορασα κατι αλλο...

Τα αλλα ειναι για τη βιτρινα...

Εικόνα

Ενα φατουραν ειναι η επομενη κινηση,αλλα εκει σιγουρα θα χρειαστω βοηθεια και εμπιστοσύνη για να μην τη πατησω... :?
Άβαταρ μέλους
Megalos
Διαχειριστής
Has thanked: 40851 times
Been thanked: 8924 times

Δημοσίευση από Megalos »

ωραιοτατη συλλογη φιλε Δημητρη και πολυ ομορφο τοποθετημενη ..συγχαρητηρια :cheer:
Το watchfunclub στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης!
Facebook: https://www.facebook.com/groups/118633621493682/
Instagram: https://www.instagram.com/watchfunclub/
stavros_ch
Has thanked: 2 times
Been thanked: 135 times

Δημοσίευση από stavros_ch »

Θα συμφωνησω με τον Κωστα φιλε Δημητρη!
Πολυ ωραια συλλογη..
Και πολυ ωραια τοποθετημενη, σαν βιτρινα ειναι!
Μπραβο ρε φιλε..
Άβαταρ μέλους
snapper
Been thanked: 185 times

Δημοσίευση από snapper »

Σας ευχαριστω πολυ.. :sh:
kachramania
Been thanked: 1 time

Δημοσίευση από kachramania »

Παιδια καλησπερα...θα ηθελα και εγω να γραψω λιγα πραγματα για το θεμα κεχριμπαρι και φατουραν,απατωντας ετσι και στο (πιο πανω) σχολιο του Αρη.
Να διευκρινισω εδω οτι αυτα που θα διαβασετε ειναι η καθαρα δικη αποψη για το θεμα, που σχηματιστικε, μεσα απο τα χρονια που ασχολουμε σοβαρα με το κομπολοι....την καθημερινη μου επαφη με εξαιρετικα κεχριμπαρια και απο το γεγονος οτι ξοδευοντας χιλιαδες ευρω καθε χρονο αναγκαστηκα να "κολυμπησω" στα βαθια και να βρω μια ακρη.
Αρχιζοντας θελω να πω οτι δε πρεπει να ξεχναμε οτι το φατουραν αρχικα δημιουργηθηκε για να καλυψει το κενο που αφηνε το ακριβο κεχριμπαρι,η πανακριβη εξορυξη του και η αναγκη που ειχε για σεβασμο σαν υλικο(μερικοι το λενε "μικρη αντοχη" λες και πρεπει να ειναι φτιαγμενο για να εξυπηρετει το "κοπανημα" και την αμελεια....τελος παντων!! Για Το φατουραν λοιπον κυκλοφορουν διαχρονικα δεκαδες θεωριες για το πως και ποτε δημιουργηθηκε τι περιεχει σαν υλικο,ποιος κραταει το γνησιο,ποιο απ'ολα ειναι το γνησιο...κ.τ.λ.Στη προσπαθεια μου να βγαλω μια ακρη αντιμετωπισα 1/ εμπορους με χαρτια γνησιοτητας 2/αραβες που αυτοι ξεραν τη μυστικη συνταγη 3/εργοστασια βακελιτη στη προπολεμικη γερμανια 4/μουσεια και ειδημονες-ειδικους 5/συλλεκτες που αυτοι ειχαν μονο τα γνησια 6/εργοστασια τελειων απομιμησεων σε ιραν και τουρκια....και παει λεγοντας...η μαλλον κλαιγοντας τα λεφτα που εδωσα εγω και αλλοι αφελεις...
Οταν μετα απο Αρκετο ψαξιμο, κοπο,εξοδα αρχισα να κραταω στα χερια αρκετα δειγματα διαφορων τυπων φατουραν καταλαβα οτι ακομα και το καλυτερο απο αυτα εχει να προσφερει στον κατοχο του ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΗΧΟ ,ΑΠΑΛΗ ΥΦΗ ΚΑΙ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ 'ΚΥΛΙΣΜΑ ΧΑΝΔΡΑΣ.ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΜΩΣ...ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ"(εδω να πω οτι μερικα εξαιρετικα κομματια και φαινομενικα πολυ παλια τα κατεχει ενας ζαπολουτος αραβας κατοικος Λονδινου.Το πως εφτασα σε αυτον ειναι μεγαλη και πονεμενη ιστορια)
Το φατουραν ειναι πολυεστεροβακελιτης εξαιρετικης ποιοτητας που σε καμια περιπτωση ρινισματα κεχριμπαριου δε μπορουν να επηρεασουν τη συνθεση του.Οι μυστικες συνταγες(αφου γελασω δυνατα....) περιεχουν κοκκινα κρασια, κολωφωνια,ρινισματα...και παει λεγοντας...η καλυτερα ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΝΤΑΣ....
αν ρωτησετε εναν χημικο που εχει ασχοληθει λιγο με το θεμα θα βαλει τα γελια......
1,λιγα ρινισματα κεχριμπαριου δεν μπορουν να επηρεασουν τη χημικη συσταση του βακελιτη
2,καμια φυσικη βαφη δεν προσδιδει τοσο βαθυ σκουρο χρωμα σε μια κατα βαση χημικη συνθεση
3,ο βακελιτης ειναι χημικη ρητινη..πως την παρασκευασε ο φατουραν στο εργαστηριο του?
4,αν η παραγωγη του φατουραν ηταν περιορισμενη,πως γεμισε η ελλαδα με χιλιαδες φατουραν..ολα παλαια και γνησια?
αν κανετε μια ερευνα αγορας θα καταλαβετε τι γινεται....
Το γινεται στην Ελληνικη αγορα χρειαζεται αρχειο PDF για να σας περιγραψω..Ελαχιστοι ειναι αυτοι που ξερουν τι ακριβως "παιζει" και ακομα πιο λιγοι ειναι αυτοι που εχουν διαθεση να μιλησουν...
Ακομα και αν δεχθω οτι το "παλιο" βακελιτενιο προσευχηταρι που κραταω ειναι ενα εξαιρετικο ανθρωπινο δημιουργημα,ΚΑΜΙΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΡΗΤΙΝΗ ΔΕ ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΤΟΦΙΟ ΚΕΧΡΙΜΠΑΡΙ.
Λογω του οτι εχω πολυ ελευθερο χρονο, κρατατω τα τελευταια χρονια μερικα καχραμαν απο τη συλλογη μου ,πολλες ωρες στα χερια μου καθημερινα.Το παιχνιδι που παιζει αυτο το θεικο υλικο -το κεχριμπαρι, με τις διαφορετικες θερμοκρασιες των χεριων μου,ειναι απιστευτη απολαυση.Το αρωμα ενος καχραμαν απο τη στιγμη που θα ζεσταθει στο χερι σε φερνει εκατομμυρια χρονια πισω στα δαση και στα αρωματα τους που εχουν πλεον χαθει......Η απαλοτητα της χανδρας ενος καλογυλισμενου κεχριμπαριου μπορει να συγκριθει μονο με το απολυτο βελουδο...Ο ηχος του(ειδικα στα μεγαλα και νεας κοπης κεχριμπαρια) Πετρινος και μελωδικος...ΠΟΙΟ ΦΑΤΟΥΡΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ??? Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΛΕΕΙ....ΚΑΝΕΝΑ!!!! Πανω απ' ολα ομως το κεχριμπαρι ειναι ενα θαυμα της φυσης και οχι ενα ανθρωπινο προιον χημικου εργαστηριου....Δε θελω να σας κουρασω αλλο.Ειμαι προθυμος να διαβασω οποιαδηποτε αλλη αποψη και να την συζητησω γιατι πανω απ'ολα αγαπαω το ιδιο το κομπολοι και την ιστορια του
φιλικα
Νικος :rose

http://efosjewelry.com/v-web/gallery/Mu ... collection
Απάντηση