Δεν τρώς χώρο από το θέμα, τον τρώμε μαζί...Αν θεωρούν οι διαχειριστές οτι αυτά τα γραφώμενα πρέπει να μεταφερθούν ας το πράξουν. εγώ νομίζω οτι πρέπει να μείνουν για να μπορεί ο κάθε αναγνώστης να καταλάβει με ποιον τρόπο γράφωνται αυτά που διαβάζει και να βγάλει μόνος του τα συμπεράσματά του.VIWOW έγραψε:Δεν φταις εσύ για αυτό που αναφέρεις, αφού το σαιτ που το είχε πάρει, δεν ανέφερε από που το πήρε πως εσύ να ξέρεις από που είναι. Εσύ πολύ σωστά, έγραψες απο που το πήρες, χωρίς πιθανόν αν φανταστείς ότι δεν ήταν δικό τους.
Το να έχει ένα φόρουμ ένα λεξικό δικό του, είναι δόκιμο, αφού το θέλουν τα μέλη. Το αν θα λέει ανακρίβειες είναι ένα θέμα και βέβαια το να είναι αντιγραφή είναι απαράδεκτο. Θα μπορούσε να είναι ένα λινκ.
Εγώ στο clepsydre έχω ανεβάσει ένα λεξικό ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ, με 100 λέξεις, τις οποιες τις έχω σε 5 γλώσσες, αφού πολλοί διαβάζουν στο νετ, ή σε ξένα περιοδικά και βιβλία. Αυτό είναι ένα μικρό μέρος του λεξικού που ετοιμάζω, το οποίο είναι πολύ μεγαλύτερο. Εμένα όμως είναι η δουλειά μου, είναι πρωτότυπο και φέρει την υπογραφή μου, με την έννοια ότι ο αναγνώστης ξέρει ποιός είμαι (καλός ή κακός, έχει τη γνώμη του). Σε ένα φόρουμ, δεν υπάρχει αυτή η πλευρά. Μπορεί το λεξικό να το γράψει κάποιος σωστά ή λάθος. Ποιος ευθύνεται; Σε ποιόν έχει ή όχι εμπιστοσύνη ο επισκέπτης; Δεν έχω καταλάβει...
Δεκάδες ερωτήσεις διαβάζω καθημερινά που μένουν αναπάντητες. Εγώ τις απορίες μου τις θέτω εκεί που έχω τσεκάρει την ποιότητα της απάντησης. Τώρα αν υπάρχουν άνθρωποι που σκέπτονται απλοικά και εμπιστεύονται μαζικά με αυτόν τον τρόπο, τους "ειδικούς", επειδή το είπαν μόνοι τους...
Τέλος πάντων μη τρώω χωρο απο το τόπικ, γιατί αυτός που θα θέλει να μάθει τις καινοτομίες, θα ψάχνει να τις βρει. Γράψτε του, ότι πιστεύετε
Φιλικά
Κωστής
ΥΓ. Georges έγραψε:
Αν δεν είχε γίνει το συγκεκριμμένο θέμα ακόμα θα πιστεύαμε οτι ο εφευρέτης του αυτόματου μηχανισμού ήταν ο Perrelet!!!!
Κωστής απαντάει:
Αν δεν υπήρχαν φόρουμ, ώστε μόλις το έμαθα πριν από μήνες να μην σκεφτώ ότι μέχρι να το γράψω θα το έχουν γράψει άλλοι 145, θα το είχα βάλει στο WOW Δεκεμβρίου και θα το είχες διαβάσει εμπεριστατωμένα.... Είναι λίγο πιο interactiv, αυτό που έγινε και έχει την πλάκα του και γι αυτό το παιχνίδι και εγώ συμμετέχω, αλλά και το να το είχα γράψει στο περιοδικό θα ήταν πιο πλήρες...
Για το θέμα της αντιγραφής του λεξικού και την μη αναγραφή απλώς του λινκ να πω το σκεπτικό.
Το αντέγραψα με σκοπό κάποιοι γνώστες να το συμπληρώσουν και να γίνει πιο ολοκληρωμένο. Νομίζω οτι το είχα αναφέρει κιόλας.
Την πηγή την έβαλα για δύο λόγους:
1) Για να μην κατηγορηθώ για κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας
2) Για να μπορέσουν οι αναγνώστες να αξιολογήσουν την εγκυρότητα του πονήματος.
Το οτι γράφεις επώνυμα έχει να κάνει και με το ότι το συγκεκριμμένο αντικείμενο είναι η δουλειά σου. Συνεπώς είσαι γνωστός στον χώρο και η γνώμη σου ΝΑΙ έχει βαρύτητα.
Εγώ είτε επώνυμα γράψω κάτι είτε ανώνυμα είναι το ίδιο πράγμα για τον αναγνώστη μιας και είμαι γενικότερα άγνωστος στον χώρο του ρολογιού.
Δεν έχω κανένα πρόβλημα αν θέλει κάποιος να γράφω επώνυμα. Για μένα δεν αλλάζει κάτι.
Τέλος, χαίρομε που συμφωνείς οτι είχε την πλάκα του αυτό που έγινε με τον εφευρέτη του αυτόματου μηχανισμού. Εχει άλλη χάρη το διαδραστικό στοιχείο!!!!
Φιλικά Γιώργος