Blackbird έγραψε:Kώστα δε νομίζω πως η μεταπωλητική αξία είναι το σπουδαιότερο χαρακτηριστικό της Ρόλέξ. Για μένα αυτό που τη χαρακτηρίζει είναι η πρωτοπορία και η προσήλωση στην ποιότητα.
Τη χαρακτηρίζει ακόμα η πρωτοπορία; Εγώ ξέρω ότι ήταν πρωτοπόρα όταν έβγαλε τα πρώτα αξιόπιστα καταδυτικά ρολόγια χειρός και γενικότερα τα πρώτα ρολόγια χειρός που συνοδευόντουσαν από ακρίβεια! Τώρα την ακρίβεια την έχουν και άλλοι ίσως κάποιοι σε μεγαλύτερο βαθμό από τη Rolex!
Να δεχτώ ότι πρόκειται για ποιοτικά κομμάτια, αλλά φτάνουν το φινίρισμα που έχουν εταιρείες με πολύ μικρότερη ετήσια παραγωγή από τη Rolex? Και μια ερώτηση για τους πιο προχωρημένους: Επειδή τα εξαρτήματα του μηχανισμού παράγονται από μηχανές, όπως και σε όλες τις εταιρείες άλλωστε, αν ένα εξάρτημα δε "βγει" από τη μηχανή με τις απαιτούμενες προδιαγραφές, θα "μπει" στο μηχανισμό ή όχι; Το ρωτάω αυτό γιατί λόγω της τερατώδους παραγωγής, μπορεί κάποιες τέτοιες κατασκευαστικές ατέλειες να "ξεφεύγουν" και η Rolex να τις θεωρεί "ψιλά γράμματα"!
Φιλικά,
Ευάγγελος