Γαυρος μαρινατος..
Εξερετικος ουζοτσιπουρομπυροκρασομεζες...
Συνταγη με παρα πολλες παραλλαγες,..Οι περισσότεροι την γνωριζετε ακόμα περισσότεροι την εχεις γευτει..
...για παραδειγμα..εκτος απο γαυρο μπορουμε να κανουμε σαρδελες(που μου αρεσουν περισσοτερο),η να τον αφησουμε να ''ψηθει'' στο ξυδι αντι στο λεμονι,ακομα μπορουμε να βα'λουμε σκορδο,πολτοποιημένο...που προσωπικα δεν μου πολυ αρεσει,μπορουμε να βαλουμε οτι'πρασιναδα'θελουμε,εγω προτιμω μαιντανο,αλλα καμια φορα βαζω και βασιλικο,με σαρδελα περισσοτερο,..τελος παντων οτι γουσταρει ο καθενας βαζει...το αποτελεσμα μετραει...,το οποιο συνηθως ειναι καλυτερο απο αυτο που περιμεναμε..
Γαυρακι λοιπον,..φρεσκο για να καθαριζετε και ευκολα..,καθαρισμα(φιλεταρισμα)και σε μπολ με μπολικο χυμο λεμονιου..
..(το κοκκινο ειναι απο την μπλουζα..ειπαμε...φρεσκο ειναι)..
..το αφηνουμε ετσι για 4-5 ωρες στην συντηρηση..
...μετα τα βγαζουμε απο το λεμονι και σε ενα καθαρο μπολ τα βαζουμε σε στρωσεις..
..η πρωτη στρωση με το εσωτερικο επανω..και βαζουμε αλατι(εγω προτιμω χοντρο),και οτι αλλο θελουμε..εδω εγω εβαλα,..περα απο χοντρο αλατι,διαφορα πιπερια τριμμενα σε μυλο,ενα μιξ θαλασσινων...
μαιντανο και ανηθο..
..μετα βαζουμε την επομενη στρωση αναποδα.,ωστε να ακουμπαει κοιλια μα κοιλια..
..κανουμε το ιδιο μεχρι να τελειώσουν και γεμιζουμε με ελαιολαδο..
....ετοιμος για ψυγειο,και σε 5 ωρες τρωμε..μπορει να διατηρηθεί στο λαδι του ανετα για ενα μηνα..αν και δεν προλαβαίνει...τον εξαφανιζουν..