Για να υπομένεις τόσες σελίδες ...dimRHO έγραψε:...
......
StefMac περιμένουμε τις μεγάλες εφευρέσεις του Antoine LeCoultre!
... Κάτι ξέρεις εσύ !
Φιλικά,
Στέφανος.
Για να υπομένεις τόσες σελίδες ...dimRHO έγραψε:...
......
StefMac περιμένουμε τις μεγάλες εφευρέσεις του Antoine LeCoultre!
VIWOW έγραψε:Το τόπικ αυτό είναι ενδιαφέρον, όσο και επικίνδυνο...
Μόλις έκλεισα το τηλεφωνο μετά από δύο ώρες συνομιλία με τον μεγαλύτερο expert στον κοσμο, στα συγγράμματα ωρολογοποιίας και έναν από τους σημαντικότερους επισκευαστές συλλεκτικών ρολογιών.
Έχει 8.000.000.000 σελίδες βιβλιοθήκη!.................
Ακόμη και αυτός που έχει όλα αυτά (και ίσως ακριβώς επειδή εχει δει τόσα) σε πολλά "απλά" θέματα για τη δική μας συζήτηση, ήταν επιφυλακτικός....
Κάθε μέρα βγαίνουν νέα στοιχεία...
Φιλικά
Κωστής
VIWOW έγραψε:Σε ακριβώς αυτό αναφέρθηκα. Ότι ουτε αυτό που ισχύει σήμερα είναι τόσο εύκολο να το προσεγγίσεις με αυτό τον τρόπο.
Ξέρεις φίλε Georges η Ωρολογοποιία, εκτός από έναν τρόπο να περνάει κανείς την ώρα του, είναι και μια επιστήμη και χρειάζεται αρκετή τεκμηρίωση και βιβλιογραφία για να έχεις μια ιδέα του τι συμβαίνει.
Επικίνδυνο είναι και βέβαια, αφού στο θέμα μπαίνει εύκολα η κάθε εταιρεία με το Marketing της. Εκτός αν εσύ γνωρίζεις από πότε έχει δικούς της μηχανισμούς η Patek Philippe (και γιατί δεν είχε πιο πριν), ή πιστεύεις ότι θα σου το έλεγε η ίδια.
Άλλο το να γράφουμε για πλάκα και άλλο το τι πράγματι έγινε ιστορικά.
Όλοι νόμιζαν στο φόρουμ ότι το αυτόματο το έκανε ο Perrelet. (και αυτό γιατί ξεκίνησα να το γράφω 5 χρόνια πριν, όταν δεν υπήρχαν τα φόρουμ και κανείς δεν το ήξερε στην Ελλάδα). Κανείς δεν είχε μάθει ότι εδώ και καιρό κάποιος ιστορικός το αμφισβήτησε και είπε τον Sarton (με αποδείξεις).
Επέμεινα στην ερώτησή μου 5 φορές, το έψαξε ο φίλος Νίκος και το βρήκε (πήρε και συγχαρητήρια για τη γνώση που βρήκε και μετέφερε "ζεστή", μόλις την έμαθε και αυτός)
Όλοι "ξέρουν" ότι ασχολήθηκε και ο Breguet με το θέμα 30 χρόνια μετά (τον Sarton, όχι το Watchfunclub). Όλοι πίστευαν ότι ο Breguet, θεωρούσε τον εαυτό του συνεχιστή του Χ. Τώρα βγαίνει στην επιφάνεια ότι ήταν του Ψ, ο οποίος κανείς δεν ήξερε μέχρι τώρα να έχει σχέση με τα αυτόματα ρολόγια, ενώ ο Χ ήταν κολλητός του Breguet! (αποκλειστικό του επόμενου WOW)
Εσένα ποια "αλήθεια' σου αρκεί για σημερινό δεδομένο, από τις παραπάνω.
Εγώ πιστεύω (και παρακαλώ μην αρχίσουμε τις παρεξηγησεις πάλι) ότι το να αναγνωρίζει κανείς (και δεν αναφέρομαι σε κανέναν προσωπικά) το Moonwatch από το 3 μέτρα και άλλα 10 ρολόγια, δεν τον αναδεικνύει σε ιστορικό του χώρου και δεν αποτελεί λόγο για να καταρτίζει ιστορικούς πίνακες.
Τις ανακαλύψεις της JLC της έχει το site, ή η wikipedia, πλέον. Τις γράφω και εγώ από το 1995 σε κάθε ιστορικό άρθρο που έκανα για την JLC.
Φιλικά
Κωστής
ΥΓ. Ξέρω ότι η παρεξήγηση είναι αυτονόητη, αλλά παρ' όλα αυτά εγώ πιστεύω ότι θα έπρεπε και τα φόρουμ να βρουν με τι νομιμοποιούνται (όχι με την νομική έννοια του όρου, αλλα΄με την λογική) να ασχολούνται. Υπάρχει site που έχει όλες τις πρωτιές και τις ημερομηνίες αναλυτικά, έτοιμο. Ξαναλέω ότι τα σχόλιά μου, δεν είναι προσωπικά. Και αυτό γιατί είναι μια γενικότερη νοοτροπία. Ο Νίκος είτε το ήξερε από πριν, είτε το βρήκε εκείνη την ώρα ξέρει τι εννοώ. Καταλαβαίνει. Το να γράφω εγώ ότι η Mercedes έχει 4 ρόδες και να μου λενε ευχαριστώ για την ενημέρωση, τι λόγο έχει; Ενθάρρυνσης, μπας και μετρήσω και τα φλάς;
Γιατί δεν γράφετε προσωπικές σας ιστορίες με τα ρολόγια, ή την προσωπική σας άποψη για κάτι, που μπορεί ένας που αγαπάει το ρολόι να έχει άποψη;
Αγαπητέ Κωστή, καμία παρεξήγηση....συζήτηση κάνουμε απόψεις ανταλλάσουμε και προσπαθούμε να μάθουμε και πέντε πράγματα.VIWOW έγραψε:Σε ακριβώς αυτό αναφέρθηκα. Ότι ουτε αυτό που ισχύει σήμερα είναι τόσο εύκολο να το προσεγγίσεις με αυτό τον τρόπο.
Ξέρεις φίλε Georges η Ωρολογοποιία, εκτός από έναν τρόπο να περνάει κανείς την ώρα του, είναι και μια επιστήμη και χρειάζεται αρκετή τεκμηρίωση και βιβλιογραφία για να έχεις μια ιδέα του τι συμβαίνει.
Επικίνδυνο είναι και βέβαια, αφού στο θέμα μπαίνει εύκολα η κάθε εταιρεία με το Marketing της. Εκτός αν εσύ γνωρίζεις από πότε έχει δικούς της μηχανισμούς η Patek Philippe (και γιατί δεν είχε πιο πριν), ή πιστεύεις ότι θα σου το έλεγε η ίδια.
Άλλο το να γράφουμε για πλάκα και άλλο το τι πράγματι έγινε ιστορικά.
Όλοι νόμιζαν στο φόρουμ ότι το αυτόματο το έκανε ο Perrelet. (και αυτό γιατί ξεκίνησα να το γράφω 5 χρόνια πριν, όταν δεν υπήρχαν τα φόρουμ και κανείς δεν το ήξερε στην Ελλάδα). Κανείς δεν είχε μάθει ότι εδώ και καιρό κάποιος ιστορικός το αμφισβήτησε και είπε τον Sarton (με αποδείξεις).
Επέμεινα στην ερώτησή μου 5 φορές, το έψαξε ο φίλος Νίκος και το βρήκε (πήρε και συγχαρητήρια για τη γνώση που βρήκε και μετέφερε "ζεστή", μόλις την έμαθε και αυτός)
Όλοι "ξέρουν" ότι ασχολήθηκε και ο Breguet με το θέμα 30 χρόνια μετά (τον Sarton, όχι το Watchfunclub). Όλοι πίστευαν ότι ο Breguet, θεωρούσε τον εαυτό του συνεχιστή του Χ. Τώρα βγαίνει στην επιφάνεια ότι ήταν του Ψ. (αποκλειστικό του επόμενου WOW)
Εσένα ποια "αλήθεια' σου αρκεί για σημερινό δεδομένο, από τις παραπάνω.
Εγώ πιστεύω (και παρακαλώ μην αρχίσουμε τις παρεξηγησεις πάλι) ότι το να αναγνωρίζει κανείς (και δεν αναφέρομαι σε κανέναν προσωπικά) το Moonwatch από το 3 μέτρα και άλλα 10 ρολόγια, δεν τον αναδεικνύει σε ιστορικό του χώρου και δεν αποτελεί λόγο για να καταρτίζει ιστορικούς πίνακες.
Τις ανακαλύψεις της JLC της έχει το site, ή η wikipedia, πλέον. Τις γράφω και εγώ από το 1995 σε κάθε ιστορικό άρθρο που έκανα για την JLC.
Φιλικά
Κωστής
ΥΓ. Ξέρω ότι η παρεξήγηση είναι αυτονόητη, αλλά παρ' όλα αυτά εγώ πιστεύω ότι θα έπρεπε και τα φόρουμ να βρουν με τι νομιμοποιούνται (όχι με την νομική έννοια του όρου, αλλα΄με την λογική) να ασχολούνται. Υπάρχει site που έχει όλες τις πρωτιές και τις ημερομηνίες αναλυτικά, έτοιμο. Ξαναλέω ότι τα σχόλιά μου, δεν είναι προσωπικά. Και αυτό γιατί είναι μια γενικότερη νοοτροπία. Ο Νίκος είτε το ήξερε από πριν, είτε το βρήκε εκείνη την ώρα ξέρει τι εννοώ. Καταλαβαίνει. Το να γράφω εγώ ότι η Mercedes έχει 4 ρόδες και να μου λενε ευχαριστώ για την ενημέρωση, τι λόγο έχει; Ενθάρρυνσης, μπας και μετρήσω και τα φλάς;
Γιατί δεν γράφετε προσωπικές σας ιστορίες με τα ρολόγια, ή την προσωπική σας άποψη για κάτι, που μπορεί ένας που αγαπάει το ρολόι να έχει άποψη;