Οικονομική Μετανάστευση!!!

για να χαλαρωνουμε
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
snapper
Has thanked: 0
Been thanked: 185 times

Re: Οικονομική Μετανάστευση!!!

Δημοσίευση από snapper »

Σωπατε ρε....οπου γης και πατρις... ;)

...Θαλασσα να εχει να ψαρευω μονο....... :ha:
mantilas
Been thanked: 2 times

Δημοσίευση από mantilas »

Ρε παιδια μην πεφτετε στην παγιδα τους,ειμαστε μεγαλος λαος με ψυχη και καρδια.Τα 300 καθαρματα δεν αντιπροσωπευουν το ποιον του ελληνα,απλα πουλημενοι νενεκοι ειναι.Φωτια και τσεκουρι στους προσκυνημενους ειχε πει ο Κολοκοτρωνης.ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ.
Άβαταρ μέλους
Georges
Has thanked: 1135 times
Been thanked: 1475 times

Δημοσίευση από Georges »

mantilas έγραψε:Ρε παιδια μην πεφτετε στην παγιδα τους,ειμαστε μεγαλος λαος με ψυχη και καρδια.Τα 300 καθαρματα δεν αντιπροσωπευουν το ποιον του ελληνα,απλα πουλημενοι νενεκοι ειναι.Φωτια και τσεκουρι στους προσκυνημενους ειχε πει ο Κολοκοτρωνης.ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ.
Μακάρι αλλά δεν το βλέπω αγαπητέ mantilas.

Το πείραμα με το βάτραχο που τον έβραζαν σιγά σιγά το ξέρεις??? Κάπως έτσι την έχουμε πατήσει κι εμείς. Κανείς δεν αντιδρά. Κανείς δεν πιστεύει οτι μας εξοντώνουν. Απλά νιώθουμε μια δυσφορία κάθε φορά που έρχονται νέα μέτρα....

Φιλικά Γιώργος
Βοήθησε τον Φλίπερ να κρατήσει τον τίτλο του...Γίνε κι εσύ ΔΩΡΟ*, μπορείς!!!

* ΔΩΡΟ = ΔΩρητής ΡΟλογιών
vaguras
Been thanked: 12 times

Δημοσίευση από vaguras »

Φίλε mantilas, σιγά που είναι μόνο 300 τα καθάρματα. Αν βάλεις μέσα τους χιλιάδες που επωφελούνται καθημερινά από τους 300 για κάθε 4ετια που ψηφίζουμε, συν τις δημοτικές, νομαρχιακές κλπ. , ξεπερνάμε πολλές χιλάδες ωφελημένους. Μπορείς να τους παρατηρήσεις καθημερινά, περνάνε από μπροστά σου/μας. Είναι όλοι αυτοί που γεμίζουν τα μπαρ και τις καφετέριες παρόλη την κρίση, είναι όλοι αυτοί που πήραν και παίρνουν παράνομες και ψεύτικες επιδοτήσεις, παράνομες αναπηρικές συντάξεις και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό. Είναι και αυτός ο κακόμοιρος πολλές φορές συνταξιούχος τον 500 -600 ευρώ που δικαίως φωνάζει για βουλευτές υπουργούς και γενικότερα λαμόγια της εκάστοτε κυβέρνησης, αλλά την ίδια στιγμή (προσωπική εμπειρία έχω) βάζει δύο μαδέρια ή παλέτες για να καβατζώσει θέση parking κάτω από το σπίτι του!
Δεν θέλω να πάω το θέμα παρακάτω, γιατί απλούστατα δε βγαίνει άκρη. Προσωπικά κουράστηκα τόσα χρόνια να κάνω τον μ@λ@κ@ χωρίς αποτέλεσμα. Είναι τόσο βαθιά η σαπίλα σε όλο το σύστημα που ακόμα και 10000 άτομα να μαζευτούμε οι άλλοι είναι εκατομμύρια.
Για μένα μόνη λύση είναι η ξενιτιά!
Λυπάμαι μόνο για τους δικους μου που θα αφήσω πίσω...
Άβαταρ μέλους
ΠΑΡΑΞΕΝΟΣ
Been thanked: 0

Δημοσίευση από ΠΑΡΑΞΕΝΟΣ »

Ο τίτλος του θέματος έχει αρχίσει να περνάει από το μυαλό μου. Ο βασικότερος λόγος είναι η 2.5 ετών κόρη μου και το 4 μηνών αγέννητο παιδί μου.
Με όλα αυτά που ακούω και διαβάζω ανησυχώ πολύ για το μέλλον τους σε αυτή την χώρα.

- Παιδεία ανύπαρκτη.
- Υγεία ανύπαρκτη.
- Οικονομία από το κακό στο χειρότερο.
- Αξιοκρατία ανύπαρκτη.
- Ευκαιρίες εργασίας ανύπαρκτες.
Ειλικρινά προσπαθώ να βρώ λόγους για να πείσω τον εαυτό μου οτι αξίζει να παραμείνω και να παλέψω σε αυτή την χώρα αλλά έχω αρχίσει να τα βλέπω μαύρα και δεν βρίσκω τίποτα. Αυτόματα το μυαλό μου κάνει σύγκριση με αυτά που είδα στην Αυστραλία πριν δέκα χρόνια και με πιάνει μελαγχολία. Αρχίζουν να με πιάνουν τάσεις φυγής και ο θυμός μου συνεχώς μεγαλώνει. Να φύγω, να τα πουλήσω όλα και να κάνω τα παιδιά μου ανθέλληνες. Να τα μάθω να αγαπούν την χώρα που θα τα δεχτεί στην αγκαλιά της, θα τα μορφώσει και θα τους προσφέρει ευκαιρίες για ένα καλύτερο αύριο.
Δεν αντέχω άλλο το θέατρο σκιών των πολιτικών και δημοσιογράφων.
Δεν αντέχω άλλο το πλιάτσικο που γίνεται εις βάρος μας και την ατιμωρισία των υπευθύνων.
Δεν αντέχω την σκέψη να υποστούν και τα παιδιά μου το ίδιο...

Φιλικά Γιώργος

συμφωνω και εγω ψαχνω διεξοδο σε ολο αυτο το βουρκο η Ελβετια φαινετε μια καποια λυση
mantilas
Been thanked: 2 times

Δημοσίευση από mantilas »

Oχι παιδια επιμενω να μεινω εδω, γιατι ελλαδα δεν ειναι τα λαμογια.Ελλαδα ειναι ο πολιτισμος η ιστορια οι ανθρωποι, και το μελλον ειναι οι ανθρωποι.ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ,αρα μεγαλωνουμε σωστα τα παιδια μας που ειναι το μελλον αυτου του τοπου και τα παντα θα μετριουνται σε αλλη κλιμακα.Απλα το μονο που πρεπει να γινει τωρα αμεσα ειναι ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ και εννοω τα λαμογια που φαγανε τα φραγκα.Γιατι ρε γαμω την τρελα μου τοσα χρονια που ασκω δημοσιο λειτουργημα(την δουλεια μου την θεωρω λειτουργημα)δεν εχω κλεψει ουτε ενα ευρω?Γιατι εγω που θεωρουμε αμορφωτος ειμαι ενταξει τοσα χρονια με την συνειδηση μου?Και οι γονεις μου αμορφωτοι βιοπαλαιστες ηταν και ειναι ακομα και ποτε δεν εβαλαν το δαχτυλο στο μελι.Τι κανει αυτους τους μορφωμενους να κλεβουν και να λεηλατουν το χρημα μας?Γιατροι δικηγοροι μηχανικοι και δημοσιογραφοι ειναι η γαγγραινα του τοπου αυτου που αιμορραγει και που ξεπουλιεται σε τουρκους και αμερικανους,γιατι οι βολευτες να παιρνουν συνταξη με δυο τετραετιες και η εργατρια μανα μου με 40 χρονια δουλειας?Δεν μιλω βεβαια για ολους υπαρχουν και καλοι σε αυτα τα επαγγελματα αλλα ειναι πολυ λιγοι.Συγγνωμη για το ξεσπασμα αλλα επρεπενα τα πω.
vaguras
Been thanked: 12 times

Δημοσίευση από vaguras »

Καλά κάνεις και ξεσπάς φίλε μου! Το θέμα είναι τι βγαίνει με το να ξεσπάμε έτσι, εγώ, εσύ και μερικές εκατοντάδες άντε μερικές χιλιάδες ανθρώπων που δεν έχουν βουτήξει το δάχτυλο στο μέλι όπως λες. Γιατί δυστυχώς είναι πολύ λίγοι αυτοί που δεν έχουν κλέψει (βλέπεις δεν βάζω τον εαυτό μου μέσα, γιατί κι εγώ ακόμα ψάχνομαι αν όντως κάποια στιγμή έκλεψα με τον τρόπο μου το κράτος και συνεπεία αυτού, το διπλανό μου.). Το πως θα μεγαλώσουμε όπως σωστά είπες, τα παιδιά μας, είναι ακόμη πιο δύσκολο, αφού οι πραγματικοί δάσκαλοι και καθηγητές είναι πολύ λίγοι. Οι περισσότεροι ένα κάρο άχρηστοι, τεμπέληδες που βαριούνται να κάνουν μάθημα και κοιτάζουν πότε θα σχολάσουν. Ακόμα θυμάμαι τη δική μου περίπτωση από το δημοτικό ως το Λύκειο, μόνο μία δασκάλα και μία καθηγήτρια θα έχω να θυμάμαι για το επίπεδό τους και σε αυτές χρωστάω μεγάλο κομμάτι της μόρφωσης και γενικότερης παιδείας μου. Ολοί οι υπόλοιποι ενα κάρο κομπλεξικοι με προβλήματα μεταδοτικότητας και ψυχολογίας οι οποίοι θα έπρεπε να είναι το πολύ κηπουροί (αν και τώρα που το καλοσκέφτομαι τι μου έφταιξαν τα κακόμοιρα τα φυτά;) Πέρα από αυτά που θα δώσεις εσύ στο παιδί σου ως σωστός γονέας, τι θα πάρει αυτό από το σχολείο του; Όταν η συμπεριφορά του καθηγητή του είναι μη αρμόζουσα, όταν ο Γιωργάκης, Κωστάκης, η Αννούλα έχουν καταντήσει με ψυχολογικά προβλήματα γιατί οι ίδιο οι γονείς τους δεν ασχολόυνται μαζί τους, τότε πες μου πώς θα γλυτώσει το δικό σου παιδί από την άμεση σύγκριση; Δεν θα μπει στο περιθώριο γιατί θα είναι διαφορετικό (μεγαλωμένο σωστά στην κουβέντα μας) από την υπόλοιπή παρέα; Επειδή δε θα έχει για παράδειγμα κινητό, παιχνιδομηχανή αλλά ένα ποδήλατο που θα κάνει βόλτες στο πάρκο (αν το βρει και αυτό). Που θα προτιμήσει να πάει μια βόλτα στην εξοχή από το να κλειστεί στους 4 τοίχους παίζοντας βιντεοπαιχνίδια;
Όσο για το ερώτημα σου με το γιατί όλοι αυτοί κλέβουνε, είναι απλή η απάντηση: Γιατί έτσι τους έμαθαν οι δικοί τους γονείς να κάνουν. Όταν η επιδοκιμασία και το μπράβο ακόμη και στα μικρά παιδιά δίνεται μόνο μετά από πράξεις πονηρές και δόλιες τι περιμένετε από τους μετέπειτα ενήλικες; Όταν ο Γιωργάκης μαθαίνει ότι διαβάζοντας θα επιβραβευτεί με παγωτό (άρα αντάλλαγμα για να κάνω τη δουλειά μου), ότι ακούει το μπράβο επειδή το έπαιξε μάγκας στο σχολείο προσβάλλοντας προφανώς τα άλλα παιδιά, όλα αυτά μένουν μέσα του. Τα εμφανίζει ώς μόνιμα στοιχεία της συμπεριφοράς του. Όλα αυτά τα βλέπω καθημερινά στο 90 % των περιπτώσεων με ανθρώπους που συναναστρέφομαι όλων των ηλικιών.
Φίλε mantilas, μέχρι πριν κάποια χρόνια κι εγώ ήμουν στη θέση που υποστηρίζεις, πως δηλαδή η Ελλάδα θα μπορούσε να γίνει καλύτερη, πως όλα κάποτε θα αλλάξουν. Συνηδειτοποίησα όμως πως αυτό δεν είναι εφικτό γιατί απλούστατα αυτή η κακή αγωγή μεταφέρεται από γενιά σε γενιά και διαωνίζεται. Η λύση που προτείνεις είναι ουτοπική διότι ποιος θα αναλάβει να ρίξει τη φωτιά σε όλους τους λωποδύτες; Εγώ, εσυ, ο Μήτσος, η Λίτσα; Με τι κόστος; Θα έμπαινες φυλακή (παίρνοντας το νόμο στα χερια σου) με την πιθανότητα και όχι βεβαιότητα ότι θα σώσεις τις επόμενες γενιές που έρχονται; Εγώ δεν έχω τους όρχεις να το κάνω γιατί απλά δεν πιστεύω ότι θα βοηθήσει.
Θα μπορούσα να γράφω για ώρες αλλά η συμβία μου λέει πως ήρθε η ώρα να κάνω μπάνιο... :ha:
Άβαταρ μέλους
Megalos
Διαχειριστής
Has thanked: 40824 times
Been thanked: 8921 times

Δημοσίευση από Megalos »

παιδια καθε φορα που διαβαζω το νημα στενοχωριεμαι..
απο την μια καταλαβαινω την απογοητευση του Βαγγελη, του Παραξενου, του Γιωργου κλπ
αλλα απο την αλλη θεωρω οπως ο Μαντιλας οτι δεν πρεπει να καταθεσουμε τα οπλα και να προσπαθησουμε για κατι καλυτερο
για την χωρα μας .. ισως με το χαμο που εχει γινει τωρα πια .. με το ζορισμα που πιανει ολους μας .. με την αγανακτηση ολων- μικρων
και μεγαλων- με την πολιτικη στο στοχαστρο και τους πολιτικους ... νομιζω οτι ειναι ισως η τελευταια ευκαιρια -η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ- ωστε να
αλλαξουν τα πραγματα.. μηπως λοιπον πρεπει να κανουμε μια εστω τελευταια προσπαθεια ολοι μας
Το watchfunclub στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης!
Facebook: https://www.facebook.com/groups/118633621493682/
Instagram: https://www.instagram.com/watchfunclub/
Άβαταρ μέλους
eisenberg
sensei
Has thanked: 1049 times
Been thanked: 1287 times

Δημοσίευση από eisenberg »

Megalos έγραψε:.. μηπως λοιπον πρεπει να κανουμε μια εστω τελευταια προσπαθεια ολοι μας
Εχεις δικιο Κωστα!Να παμε και να προσφερουμουμε ολοκληρο τον μισθο μας στο ''ταμειο αλληλεγγυης''
Οχι που μας τον πετσοκοβουνε λιγο λιγο....να τελειωνουμε γρηγοροτερα,να πεινασουμε και τοτε αναγκαστικα θα σηκωθουμε να φυγουμε...αλλα θα εχουμε προσπαθησει!
Ψάχνω για το τέλειο ρολόι...ελπίζω να μην το βρω ποτέ!
Άβαταρ μέλους
Georges
Has thanked: 1135 times
Been thanked: 1475 times

Δημοσίευση από Georges »

eisenberg έγραψε:
Megalos έγραψε:.. μηπως λοιπον πρεπει να κανουμε μια εστω τελευταια προσπαθεια ολοι μας
Εχεις δικιο Κωστα!Να παμε και να προσφερουμουμε ολοκληρο τον μισθο μας στο ''ταμειο αλληλεγγυης''
Οχι που μας τον πετσοκοβουνε λιγο λιγο....να τελειωνουμε γρηγοροτερα,να πεινασουμε και τοτε αναγκαστικα θα σηκωθουμε να φυγουμε...αλλα θα εχουμε προσπαθησει!
Άλλη π@π@ριά αυτό το "ταμείο αλληλεγγύης"

Μόνο και μόνο η δημιουργία του...
Μόνο και μόνο οτι κανένας δημοσιογράφος δεν τους έκραξε...
Μόνο και μόνο οτι κανένα συνδικάτο δεν έκανε κάποια κινητοποίηση ...

δείχνει το πόσο οργανωμένα είναι τα πράγματα εναντίον μας.
Μας δουλεύουν ψιλό γαζί κι εμείς καθόμαστε και απλά σχολιάζουμε. Για μένα η δημιουργία αυτού του ταμείου είναι μέγιστος εμπαιγμός και κατάπτυστη κίνηση. Υπάρχει και Φιλότιμο....

Φιλικά Γιώργος
Βοήθησε τον Φλίπερ να κρατήσει τον τίτλο του...Γίνε κι εσύ ΔΩΡΟ*, μπορείς!!!

* ΔΩΡΟ = ΔΩρητής ΡΟλογιών
Απάντηση