Flashlights
-
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 135 times
Re: ΜΑΧΑΙΡΙΑ...
Πολυ ωραιος Δημητρη..
Να τον χαιρεσε και δωστου να καταλαβει!
Φιλε ACID και εγω εχω ενα MAGLITE και ειμαι πολυ ευχαριστημενος
Να τον χαιρεσε και δωστου να καταλαβει!
Φιλε ACID και εγω εχω ενα MAGLITE και ειμαι πολυ ευχαριστημενος
- Koubilaihan
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 0
Οι Mag έχουν καταπληκτικό casing, πολύ καλή βάση για moding αν πιάνουν τα χέρια σου. Στην εργοστασιακή τους μορφή το φώς τους είναι απλά άθλιο... Ακτίνα γεμάτη artifacts, παραμορφώσεις, κατασπαταλούν την ενέργεια των μπαταριών, δεν είναι regulated δηλ. αρχίζει να μειώνεται το φως που εκπέμπουν από το πρώτο λεπτό, και άλλα πολλά μειονεκτήματα. Το καλό τους είναι ότι είναι φτηνοί και αξιόπιστοι.
Εδώ ο δικός μου 2ΑΑΑ, φυσικά moded με led και regulation, 6 ώρες φωτός στα 30 lumens. Τον έχω 17 χρόνια. (εννοείται ότι η τροποποίηση έγινε πρόσφατα).
Snapper καλορίζικος ο fenix!
Περιμένω ένα ωραίο κομμάτι από Αμερική, μόλις έρθει θα παρουσιάσω!
Εδώ ο δικός μου 2ΑΑΑ, φυσικά moded με led και regulation, 6 ώρες φωτός στα 30 lumens. Τον έχω 17 χρόνια. (εννοείται ότι η τροποποίηση έγινε πρόσφατα).
Snapper καλορίζικος ο fenix!
Περιμένω ένα ωραίο κομμάτι από Αμερική, μόλις έρθει θα παρουσιάσω!
Αν είσαι σε δίλλημα, πάρτα και τα δύο.
- antonis_ch
- Has thanked: 51 times
- Been thanked: 391 times
Φιλε Δημητρη και Θοδωρη...επειδη ειδα οτι κατεχετε το θεμα θελω να σας ρωτησω τι προτεινετε σαν καλο φακο....Εχω δει αυτό και μου αρεσε https://www.fenix-store.com/product_inf ... cts_id=497 τι γνωμη εχετε ? Μηπως υπαρχει αλλο site που να πουλαει τετοιους φακους? Φιλε Δημητρη εσυ απο αγορασες τον δικο σου?
Ευχαριστω..
Ευχαριστω..
Φιλε στη τιμη αυτη για μενα αξιζει και με το παραπανω...
Απο εδω...(πηγα απο εκει και τον πηρα)..
http://www.batteries.gr/product.asp?catid=1945
Παντος οπως ειπε και ο Koubilaihan,αν ειναι να παρεις απο αμερικα μερια εχει πολυ πραμα..
Απο εδω...(πηγα απο εκει και τον πηρα)..
http://www.batteries.gr/product.asp?catid=1945
Παντος οπως ειπε και ο Koubilaihan,αν ειναι να παρεις απο αμερικα μερια εχει πολυ πραμα..
Koubilaihan έγραψε: ΓΙα fenix εδώ, http://www.batteries.gr/categories.asp? ... 099&page=2 Δήσιος, οι τιμές του είναι παρόμοιες με τις internετικές της Ευρώπης. Αν κάποιος ρισκάρει από Αμερική θα πάρει σαφώς φθηνότερα.
Εγώ από Αμερική ψωνίζω πάντα από εδώ, http://www.4sevens.com , δωρεάν μεταφορικά, άψογο service και δεν είχα ποτέ πρόβλημα με τελωνεία κτλ. Αν παραγγείλει κανείς να γράψει CPF8 στο πεδίο discount για να πάρει 8% έκπτωση επιπλέον.
- antonis_ch
- antonis_ch
Ρε παιδια τι ειναι τα lumens? Οσο πιο πολλα lumens τοσο πιο καλος ειναι? Απο οτι καταλαβα εχει καποιους με διαφορετικα modes?
- Koubilaihan
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 0
Αντώνη από εκεί παραγγέλνω και εγώ! Αυτός που περιμένω τώρα από εκεί είναι! Αν παραγγείλεις μη ξεχάσεις τον κωδικό CPF8 στο πεδίο "coupon" για να πάρεις 8% έκπτωση. Α, και μην αγοράσεις άδικα το insurance για 5 δολλάρια, δεν ισχύει για Ελλάδα, (αφού μας θεωρούν Ουγκάντα... για Κύπρο δεν γνωρίζω αλλά φαντάζομαι το ίδιο) και θα στα κάνουν refund. Δες και τους Quark, εξίσου καλοί με τους fenix και φθηνότεροι. Πάντως ο ΤΚ11 που προσανατολίζεσαι είναι καταπληκτικός φακός.
Αν δεν θέλεις να παραγγείλεις από Αμερική υπάρχει πάντα και το Batteries.gr που πρότεινε και ο snapper. Πιο ακριβά, αλλά είναι επίσημος αντιπρόσωπος και δίνει εγγύηση και τα πάντα, έχω ψωνίσει και από εκεί.
Αντώνη, ναι θεωρητικά τα lumens δείχνουν ακριβώς αυτό, την ποσότητα του φωτός που φέυγει από το led. Ωστόσο στην πραγματικότητα είναι και άλλα πράγματα που παίζουν ρόλο για το πόσο δυνατός φαίνεται ένας φακός, με κυριότερο τη διαμόρφωση της δέσμης. ¨Ενας φακός με βαθύ reflector θα πετάει πιο μακρυά το φως αλλά η δέσμη του θα είναι πιο στενή, ωστόσο θα φαίνεται πιο δυνατός από ένα φακό με τα ιδια lumens που έχει πιο ρηχό reflector και έτσι βγάζει περισσότερο φως αριστερά-δεξιά και λιγότερο στο κέντρο. Ο δεύτερος είναι πιο κατάλληλος για να φωτίσεις ένα δωμάτιο ή τον δρόμο σου τη νύχτα, ενώ ο πρώτος ειναι πιο αποτελεσματικός για να φωτίσεις αντικείμενα που βρίσκονται μακρυά ή να τυφλώσεις κάποιον ή να κάνεις σινιάλο.
Όλοι αυτοί οι φακοί έχουν πολλά modes, θα σου γράψω επιγραμματικά.
Moonlight mode. Το πιό χρήσιμο κατά τη γνώμη μου. Είναι πολύ χαμηλό φως δηλασή 0.2-0.4 Lumens πολύ χρήσιμο για να φωτίζεις κάτι κοντά σου χωρίς να ενοχλείς κανέναν (πχ στο cinema) και να διατηρείς τη νυχτερινή σου όραση. Όταν τα μάτια σου έχουν προσαρμοστεί στο σκοτάδι και ανάψεις ένα φακό έστω και 4 lumens, όταν τον σβύσεις δεν θα βλέπεις τίποτα. Μιλάμε για αυτονομία πάνω από 10 μέρες στο moonlight mode.
Low. 4-7 lumens συνήθως, αντιστοιχεί στο φως των παλιών φακών με 2 μπαταρίες που ξέρουμε ολοι. Πχ ένας maglite με 2 μπαταρίες ΑΑ βγάζει περίπου 5 lumens.
Medium. 30-70 lumens κατάλληλο για όλες τις περιστάσεις, φωτίζει ένα δωμάτιο σαν 100 άρα λάμπα.
High. 180-250 lumens. πολύ δυνατό φως, δεν μπορείς να το κοιτάξεις κατάματα, κατάλληλο για να φωτίσεις πράγματα μακρυά. Περιορίζει δραματικά την αυτονομίασε 1-2 ώρες και ο φακός ζεσταίνεται αρκετά.
Strobe. Αναβοσβήνει σε full δύναμη πάνω από 10 φορές το δευτερόλεπτο. Από κοντά προκαλει αποπροσανατολισμό και προσωρινή τύφλωση.
SOS. αναβοσβήνει στον γνωστό ρυθμό, τρεις τελείες, τρεις παύλες, τρεις τελείες.
Beacon. Ανάβει και σβύνει κάθε μερικά δευτερόλεπτα. Χρήσιμο σαν φως εντοπισμού. Πχ αν πάς camping και θες να βγεις μια βραδυνή βόλτα, τον αφήνεις μέσα στη σκηνή σε beacon και έτσι αν απομακρυνθείς δεν θα την ψάχνεις μετά μέσα στη νύχτα.
Ελπίζω να βοήθησα.
Θοδωρής.
Αν δεν θέλεις να παραγγείλεις από Αμερική υπάρχει πάντα και το Batteries.gr που πρότεινε και ο snapper. Πιο ακριβά, αλλά είναι επίσημος αντιπρόσωπος και δίνει εγγύηση και τα πάντα, έχω ψωνίσει και από εκεί.
Αντώνη, ναι θεωρητικά τα lumens δείχνουν ακριβώς αυτό, την ποσότητα του φωτός που φέυγει από το led. Ωστόσο στην πραγματικότητα είναι και άλλα πράγματα που παίζουν ρόλο για το πόσο δυνατός φαίνεται ένας φακός, με κυριότερο τη διαμόρφωση της δέσμης. ¨Ενας φακός με βαθύ reflector θα πετάει πιο μακρυά το φως αλλά η δέσμη του θα είναι πιο στενή, ωστόσο θα φαίνεται πιο δυνατός από ένα φακό με τα ιδια lumens που έχει πιο ρηχό reflector και έτσι βγάζει περισσότερο φως αριστερά-δεξιά και λιγότερο στο κέντρο. Ο δεύτερος είναι πιο κατάλληλος για να φωτίσεις ένα δωμάτιο ή τον δρόμο σου τη νύχτα, ενώ ο πρώτος ειναι πιο αποτελεσματικός για να φωτίσεις αντικείμενα που βρίσκονται μακρυά ή να τυφλώσεις κάποιον ή να κάνεις σινιάλο.
Όλοι αυτοί οι φακοί έχουν πολλά modes, θα σου γράψω επιγραμματικά.
Moonlight mode. Το πιό χρήσιμο κατά τη γνώμη μου. Είναι πολύ χαμηλό φως δηλασή 0.2-0.4 Lumens πολύ χρήσιμο για να φωτίζεις κάτι κοντά σου χωρίς να ενοχλείς κανέναν (πχ στο cinema) και να διατηρείς τη νυχτερινή σου όραση. Όταν τα μάτια σου έχουν προσαρμοστεί στο σκοτάδι και ανάψεις ένα φακό έστω και 4 lumens, όταν τον σβύσεις δεν θα βλέπεις τίποτα. Μιλάμε για αυτονομία πάνω από 10 μέρες στο moonlight mode.
Low. 4-7 lumens συνήθως, αντιστοιχεί στο φως των παλιών φακών με 2 μπαταρίες που ξέρουμε ολοι. Πχ ένας maglite με 2 μπαταρίες ΑΑ βγάζει περίπου 5 lumens.
Medium. 30-70 lumens κατάλληλο για όλες τις περιστάσεις, φωτίζει ένα δωμάτιο σαν 100 άρα λάμπα.
High. 180-250 lumens. πολύ δυνατό φως, δεν μπορείς να το κοιτάξεις κατάματα, κατάλληλο για να φωτίσεις πράγματα μακρυά. Περιορίζει δραματικά την αυτονομίασε 1-2 ώρες και ο φακός ζεσταίνεται αρκετά.
Strobe. Αναβοσβήνει σε full δύναμη πάνω από 10 φορές το δευτερόλεπτο. Από κοντά προκαλει αποπροσανατολισμό και προσωρινή τύφλωση.
SOS. αναβοσβήνει στον γνωστό ρυθμό, τρεις τελείες, τρεις παύλες, τρεις τελείες.
Beacon. Ανάβει και σβύνει κάθε μερικά δευτερόλεπτα. Χρήσιμο σαν φως εντοπισμού. Πχ αν πάς camping και θες να βγεις μια βραδυνή βόλτα, τον αφήνεις μέσα στη σκηνή σε beacon και έτσι αν απομακρυνθείς δεν θα την ψάχνεις μετά μέσα στη νύχτα.
Ελπίζω να βοήθησα.
Θοδωρής.
Αν είσαι σε δίλλημα, πάρτα και τα δύο.
- antonis_ch
Σε ευχαριστω παρα πολυ φιλε Θοδωρη..με βοηθησες αφανταστα...Ο δικος σου φακος TA20 εχει αυτα ολα τα modes? O TK11? Περισσοτερο τον θελω για το αμαξι και πιο σπανια για κυνηγι, camping ασκησεις στο στρατο κτλ... Εσυ ποιον θα συνιστουσες σαν μια καλη αγορα απο ολα αυτα τα μοντελα?
Τι γνωμη εχεις για αυτόν επίσης? http://www.batteries.gr/product.asp?catid=1939
Μαλλον θα τον παρω απο το Batteries.gr...
Ευχαριστω και παλι...
Τι γνωμη εχεις για αυτόν επίσης? http://www.batteries.gr/product.asp?catid=1939
Μαλλον θα τον παρω απο το Batteries.gr...
Ευχαριστω και παλι...