Ρόλογια στον μαγνητικό τομογράφο

Στην ενότητα αυτή μιλάμε για τεχνικά θέματα που αφορούν τα ωρολόγια(εδώ μπορούν τα μέλη να υποβάλλουν και απορίες σχετικά με τεχνικά θέματα)
Άβαταρ μέλους
dimRHO
Has thanked: 129 times
Been thanked: 368 times

Re: Ρόλογια στον μαγνητικό τομογράφο

Δημοσίευση από dimRHO »

Megalos έγραψε:τελικα το Milgauss μου μια χαρα με εξυπηρετει ... δεν θα χρειαστω το Omega διοτι δεν θα μπω σε μαγνητικο τομογραφο για αλλους λογους :BB:
βηματοδότης;
Άβαταρ μέλους
dimRHO

Δημοσίευση από dimRHO »

Georges έγραψε:
dimRHO έγραψε: Το 5 χτυπάει σε 21600, λογικό να μη χρειάζονται όσο συχνά σέρβις όσο κάποια στα 28800. Το θέμα ακρίβειας είναι το άλλο. Η χρήση... Το ίδιο είναι ένα ρολόι που ο άλλος το φορούσε και στο νερό και ένα ρολόι που δε μπαίνει ποτέ σε νερό; Η πραγματική χρήση είναι αυτή που θα δείξει την αξιοπιστία του ρολογιού και όχι ένα στημένο τεστ.
Αυτό λέω...στην πραγματική χρήση seiko 5 με κόστος όσο δύο λινκ μπρασελέ Ρόλεξ είναι σκυλί απέθαντο!!!
Όσο για την χρήση στο νερό...το νερό δεν καταπονεί τον μηχανισμό παρά μόνο αν μπει μέσα σε αυτόν.

Φιλικά Γιώργος
σίγουρα, αλλά είναι άλλο ένα ρολόι στα +-20sec και άλλο +-2sec. Σα να λέμε το όπλο του παππού ρίχνει ακόμα, ναι ρίχνει, αλλά η ακρίβεια στον στόχο είναι 2-3 μέτρα παραπέρα, μάλλον δε θα το έπαιρνα μαζί στον πόλεμο...
Άβαταρ μέλους
Georges
Has thanked: 1135 times
Been thanked: 1475 times

Δημοσίευση από Georges »

dimRHO έγραψε:
Georges έγραψε:Για την ιστορία, στο ρόλεξ του φίλου έγινε γενικό σέρβις. Δεν θέλαμε να γίνει γυάλισμα. Το κόστος...450,00€

edit...αλλάχθηκε κορώνα και ένα λινκ του μπρασελέ. Συνολικό κόστος 540,00€

Φιλικά Γιώργος
τιμή όνειρο, αλλά νομίζω ότι ευθύνεται η κρίση για την πτώση τιμών.
Οι τιμες εκει ειναι πανευρωπαικα. Για την Ω ειδες και επισημο τιμοκαταλογο.
Τα ρολογια οπως βλεπεις δεν καταλαβαινουν απο κριση...τρανο παραδειγμα οι αυξησεις των τελευταιων ετων και η προσφατη μειωση των εκπτωσεων

Φιλικα Γιωργος
Βοήθησε τον Φλίπερ να κρατήσει τον τίτλο του...Γίνε κι εσύ ΔΩΡΟ*, μπορείς!!!

* ΔΩΡΟ = ΔΩρητής ΡΟλογιών
Άβαταρ μέλους
Georges

Δημοσίευση από Georges »

dimRHO έγραψε:
Georges έγραψε:
dimRHO έγραψε: Το 5 χτυπάει σε 21600, λογικό να μη χρειάζονται όσο συχνά σέρβις όσο κάποια στα 28800. Το θέμα ακρίβειας είναι το άλλο. Η χρήση... Το ίδιο είναι ένα ρολόι που ο άλλος το φορούσε και στο νερό και ένα ρολόι που δε μπαίνει ποτέ σε νερό; Η πραγματική χρήση είναι αυτή που θα δείξει την αξιοπιστία του ρολογιού και όχι ένα στημένο τεστ.
Αυτό λέω...στην πραγματική χρήση seiko 5 με κόστος όσο δύο λινκ μπρασελέ Ρόλεξ είναι σκυλί απέθαντο!!!
Όσο για την χρήση στο νερό...το νερό δεν καταπονεί τον μηχανισμό παρά μόνο αν μπει μέσα σε αυτόν.

Φιλικά Γιώργος
σίγουρα, αλλά είναι άλλο ένα ρολόι στα +-20sec και άλλο +-2sec. Σα να λέμε το όπλο του παππού ρίχνει ακόμα, ναι ρίχνει, αλλά η ακρίβεια στον στόχο είναι 2-3 μέτρα παραπέρα, μάλλον δε θα το έπαιρνα μαζί στον πόλεμο...
Η 7s26 με μια ρυθμιση μπορει να φτασει και το +-6

Φιλικα Γιωργος

Άβαταρ μέλους
dimRHO

Δημοσίευση από dimRHO »

Georges έγραψε:
dimRHO έγραψε:
Georges έγραψε:

Φιλικά Γιώργος
Η 7s26 με μια ρυθμιση μπορει να φτασει και το +-6

Φιλικα Γιωργος
ότι και να φτάσει δε μπορεί να το κρατήσει, μικρό μπαλάνσο, μη ελεύθερο σπιράλ, μη αμαγνητικό, low beat. Σαν να φτιάξουμε αυτοκίνητο 1200cc να βγάζει 400hp στις 2000rph, δε γίνεται.
Άβαταρ μέλους
Georges

Δημοσίευση από Georges »

Οκ..υπαρχει και 6r15

Φιλικα Γιωργος

Άβαταρ μέλους
dimRHO

Δημοσίευση από dimRHO »

συγνώμη αλλά στο ρολόι μου θέλω να έχω κανονική γέφυρα να κρατάει το μπαλάνσο, να έχει ελεύθερο σπιράλ από κάποιο εξωτικό κράμα, να έχει overcoil, να έχει ρυθμιστή με αντίβαρα, αυτά έχουν δείξει ότι μπορούν να κρατάνε χρόνους και δεν είναι τυχαία η επιλογή από όλες τις εταιρίες σε πάνω από κάποια τιμή, ποιότητα, ΥΩ, όπως θες πες το.

http://seikoholics.yuku.com/topic/48/In ... o-the-7s26" onclick="window.open(this.href);return false;
Άβαταρ μέλους
dimRHO

Δημοσίευση από dimRHO »

Όπως και να έχει ο καθένας αγοράζει το ρολόι με κάποια κριτήρια, εγώ κοιτάω και την τελευταία τρίχα, το 99% μόνο την εμφάνιση.
Ότι και να κοιτάω πάντως κανείς δε χρειάζεται πραγματικά ένα ρολόι στα 1,5Τ, όπως κανείς δε χρειάζεται ένα ρολόι στα 1000μ εκτός και αν είσαι δύτης.
Βέβαια ακόμα και αν δουλεύεις σε μαγνητικό δε χρειάζεσαι ένα μηχανικό στα 1,5Τ, όλοι οι τεχνικοί έχουν Casio, γιατί;
ο λόγος απλός εκτός της τιμής και το ότι δε χαλάει σε μαγνητικά πεδία.
Το Casio με τα ελάχιστα μεταλλικά μέρη όταν δουλεύεις ακριβός στην είσοδο του τούνελ νιώθεις μια έλξη ίσως ενός δύο κιλών. Ε
ίναι ενοχλητικό αλλά μπορείς να δουλέψεις ελεύθερα. Ένα ατσάλινο ρολόι θα νιώθεις μια έλξη ίσως και 10-15 κιλών.
Δέσε 10 κιλά στο χέρι σου και δοκίμασε να δουλέψεις... :smile:
Άβαταρ μέλους
pugman
Has thanked: 1394 times
Been thanked: 1764 times

Δημοσίευση από pugman »

Πολύ ενδιαφέροντα τα όσα είπατε αγαπητοί μου συμ-φορουμίτες. Ευχαριστούμε για την καλή κουβέντα.
Πάντως εγω πριν λίγο καιρό που μπήκα στον μαγνητικό, το g-shock ana-digi μου το έβγαλα καλού-κακού.

Φιλικά
Αντώνης
"buy a Rolex to impress others, the Grand Seiko to impress yourself"
Άβαταρ μέλους
dimRHO

Δημοσίευση από dimRHO »

pugman έγραψε:Πολύ ενδιαφέροντα τα όσα είπατε αγαπητοί μου συμ-φορουμίτες. Ευχαριστούμε για την καλή κουβέντα.
Πάντως εγω πριν λίγο καιρό που μπήκα στον μαγνητικό, το g-shock ana-digi μου το έβγαλα καλού-κακού.

Φιλικά
Αντώνης
όταν κάνεις εξέταση δεν πρέπει να υπάρχει τίποτα μαγνητικό κοντά γιατί καταστρέφει την εικόνα, άρα καλά έκανες.
Μάλιστα αν ήταν μέσα στο πεδίο των μικροκυμάτων μπορεί και να ανατιναζόταν ή να άρπαζε φωτιά!
Απάντηση