ROLEX

Σε αυτή την θεματική ενότητα θα γίνετε αναφορά σε όλες τις εταιρείες οι οποίες προέρχονται από την Ελβετία
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Giorgos_I
Has thanked: 476 times
Been thanked: 1149 times

Re: ROLEX

Δημοσίευση από Giorgos_I »

Πριν από μερικές ημέρες, την Τετάρτη συγκεκριμένα, μου τηλεφώνησε φίλος, από το 1983 και συνάδελφος για 30 χρόνια.

- Γιώργο, το ρολόι μου εκανε θαμπωμα στο τζάμι. :sad:
- Πότε στο έκανε ?
- Το παρατηρησα την Κυριακή.

Ο φίλος, οταν τον γνώρισα το 1983, είχε ένα Rolex Datejust, και μετά από πολλές συζητήσεις και ανταλλαγές απόψεων, το έδωσε το 1994, και πήρε ένα Rolex GMT. :good:

- Γρήγορα στον Χ, να το δεί, μην σου πιάσει σκουριά.

Οι ατσάλινες πλάκες στο ρολόι, αν πάρει υγρασία, και ειδικά θάλασσα, ΣΚΟΥΡΙΑΖΟΥΝ ! Πρέπει ΑΜΕΣΑ να πας σε τεχνίτη, να το ανοίξει, να το περάσει "φάρμακο", και μετά να κανει όλο το υπόλοιπο σέρβις.

Πηγε την άλλη μέρα στον Χ, ο οποίος όταν το άνοιξε, τον ενημέρωσε ότι το ρολόι έχει ήδη "ψειριάσει" σε καποια σημεία, και θα χρειαστεί ανταλλακτικά, οπότε ΔΕΝ το ανελάμβανε, μια και τα ανταλλακτικά δεν διατίθενται πλέον σε ανεξάρτητους τεχνίτες. :mad:

Οπότε, την άλλη μερα, πήγε στο κεντρικό, το είδαν και του έραψαν κοστούμι 1500 Ε. :cry_1:

Το ρολόι αγοράστηκε το 1994, και έως σήμερα είχε κάνει κάποια σέρβις, το τελευταίο πριν από 6-7 χρόνια.

Οπότε, υποχρεωτικά το άφησε, και θα παραλάβει στις 8 Οκτ, μετά την καταβολή του ..........αντιτίμου.

Ειναι γεγονός ότι το φορούσε στην κολύμβηση όλο το καλοκαίρι, και ίσως εκεί να πήρε υγρασία. Που δεν την πήρε την Κυριακη. Ηταν μάλλον εισροή από πολλές ημέρες ή μήνα.

Τα Rolex ειναι αδιάβροχα για την προστασία του μηχανισμού, αλλά ένα ρολόι των 50 - 100 μέτρων στεγάνωσης, που είναι "απλή κολύμβηση", αν δεν ελέγχεται κάθε σεζόν, ΠΡΙΝ αρχίσουν τα μπάνια, μπορεί από κάποιο κτύπημα, μια φθορά των παρεμβυσμάτων λόγω θερμοκρασιών, κλπ. να πάρει ΜΙΣΗ σταγόνα νερό. Αυτή, είναι αρκετή να κάνει την ζημιά.
Και σαν αρχή, ένα ρολόι χωρίς πιστοποίηση 200 μ, το να το έχουμε 90 ημέρες συνέχεια στην θάλασσα, δεν είναι και ότι καλύτερο. Το εκθέτουμε σε κλινδυνο, και αν είναι και vintage όπως αυτό, οι αλλαγή πχ δεικτων ή κορώνας, αυτόματα αναιρεί την ιδιότητα του vintage - ως παρεδόθη από το εργοστάσιο.

Οπότε, αν χρειαστεί να το βρέξουμε, ή καλύτερα, για να είμαστε έτοιμοι ΑΝ χρειαστεί να το βράξουμε, μια - δύο - 5 φορές, κάνουμε έναν έλεγχο στεγάνωσης στην αρχή του κσλοκαιριού. Το αυτό ισχύει για ΟΛΑ τα ρολόγια που βρέχονται. Δεν ισχύει για το Casio, που αν χαλάσει παίρνεις άλλο. :gf:

Μου θύμισε το Ω του φίλου, που τότε αρνήθηκαν την ευθύνη σε ρολόι 3 μηνών, ενώ εδώ, σε ρολόι 31 ετών, έστω και με την καταβολή αντιτίμου ( λογικό ), το επαναφέρουν σε εργοστασιακή κατάσταση. Και έχουν πλήρη παρακαταθήκη ανταλλακτικων, μια και μάλλον θα αλλάξει δείκτες - καντράν - κορώνα, και μερικα εξαρτήματα της μηχανής, που δεν καθαρίζουν αφού ψείριασαν.

Αν πήγαινα ένα Ω σε τέτοια κατάσταση και ηλικία, τι θα γινόταν ? :box: Εχει κανείς εμπειρίες ?
These users thanked the author Giorgos_I for the post:
Megalos (Κυρ Σεπ 21, 2025 8:23 pm)
Rating: 7.69%
Άβαταρ μέλους
Giorgos_I

kalvetfl67 έγραψε: Κυρ Αύγ 31, 2025 12:08 am Μια χαρά ήταν τα μετρητά τόσα χρόνια
Οι κάρτες έγιναν για να οικονομάνε οι τράπεζες άκοπα
Ταχα να πιάσουν τη φοροδιαφυγή :smile: :smile: :smile: Δουλευόμαστε κανονικά
Οι Σκανδιναβικές χώρες που ήταν οι πρωτοπόρες στο ηλεκτρονικό χρήμα επιστρέφουν σταδιακά στα μετρητά
Πόλεμοι , κυβερνοεπιθέσεις , κλίμα ανασφάλειας στις συναλλαγές κλπ δείχνουν ότι οικονομία χωρίς μερτρητά δεν υπάρχει
Αν θέλουν να πιάσουν τους φοροφυγάδες το κάνουν σε μια μέρα . Δεν θέλουν . Γιατί ανάμεσά τους υπάρχουν πάντα οι ημέτεροι
Ο καθένας σε αυτό το θέμα έχει τις απόψεις του . Προέρχονται από την εμπειρία του και το περιβάλλον που ζεί
Το ξεχυλώσαμε το θέμα :gf: :gf:
Δεν πειράζει, δεν θα μας μαλώσουν. Αντίθετα. Το να ακουγονται ΟΛΕΣ οι απόψεις, είναι απολύτως χρήσιμο και αναγκαίο. :cheer:
Άβαταρ μέλους
kalvetfl67
moderator
Has thanked: 3050 times
Been thanked: 2108 times

Δημοσίευση από kalvetfl67 »

Δεν καταλαβαίνω γιατί βάζουν τετοια κομμάτια σε περιπέτειες
Μια χαρά είναι ένα Casio ή κατι παρόμοιο
Και κρατάς το Rolex να το φοράς στεγνό και να το χαίρεσαι
These users thanked the author kalvetfl67 for the post:
xRallyArt (Κυρ Σεπ 21, 2025 9:29 am)
Άβαταρ μέλους
Giorgos_I

kalvetfl67 έγραψε: Κυρ Σεπ 21, 2025 1:04 am Δεν καταλαβαίνω γιατί βάζουν τετοια κομμάτια σε περιπέτειες
Μια χαρά είναι ένα Casio ή κατι παρόμοιο
Και κρατάς το Rolex να το φοράς στεγνό και να το χαίρεσαι
Εχω φωτό, θα την βάλω, που βγαίνω από το ψαροντούφεκο φορώντας το Rolex GMT.

Οταν η Rolex δίνει εγγύηση εδώ και 50 τόσα χρόνια ( έχω τα φυλλάδια από το 1980 ) αναφέροντας "εγγυημενα αδιάβροχο στα 50 μέτρα", και η αρχική παρουσίαση / καριέρα του oyster έγινε με την διασχιση της Μάγχης, ο καθε χρήστης, θεωρεί και το δικό του απολύτως στεγανό. Και δικαίως.

Και αναφέρομαι σε μοντέλα όπως το Datejust και το GMT, που είχαν 50 μέτρα. Οχι στα καταδυτικά Submariners, των 200 μέτρων.

Οταν όλοι άρχισαν να βγάζουν ρολόγια Water Resist, 50 - 100 μέτρα, που στην ουσία σημαιναν "απλή κολύμβηση", η Rolex, ακομα και στα απλά μοντέλα, έκανε την εγγύηση στα 100 μέτρα, τ δε 200 μέτρα, έγιναν .......300. Οπότε, ο κάθε κάτοχος, θεωρεί ότι "καλά είμαι".

Αλλά, δεν λαμβάνει υπ' όψιν, ότι ένα πχ κτύπημα στο κρύσταλο, ή η έκθεση στον ήλιο κι η απότομη εμβάπτιση στο νερό, μπορεί να προκαλέσει μικρή εισροή. Και κανένας ή ελάχιστοι κάνουν σέρβις καθε 2,5 χρόνια που λένε οι οδηγίες, ή πιστοποίηση στεγανότητας στην αρχή του καλοκαιριού.

Τα στεγανοποιητικά παρεμβύσματα, πολυμερίζονται με την ζέστη, και μια μικρή ρωγμή, είναι αρκετή. Οπότε ο έλεγχος είναι απαραίτητος. Γιατί, η κολύμβηση στα 1,5 μέτρα, δεν έχει στατικη πίεση, αλλά η κίνηση, προσθέτει δυναμική πίεση 4-5 ατμοσφαιρών, δηλαδή άλλα 40-50 μέτρα. Και μια κορώνα ή ένα κρύσταλο, μπορεί να μην το αντέξει.

Προσωπικά, έχω χρησιμοποιήσει στα 100 πόδια, 33 μέτρα θεωρητικά, και το GMT αλλά και το SEIKO SPORTS QUARTZ 100 m.
Megalos (Κυρ Σεπ 21, 2025 8:25 pm)
Άβαταρ μέλους
Megalos
Διαχειριστής
Has thanked: 42896 times
Been thanked: 9560 times

Δημοσίευση από Megalos »

Πολύ σωστές οι παρατηρήσεις σου Γιώργο ….εγώ θεωρώ ότι κολύμπι στην θάλασσα μόνον με ρολόι 200 μέτρων στεγανότητα και πάνω !
Το watchfunclub στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης!
Facebook: https://www.facebook.com/groups/118633621493682/
Instagram: https://www.instagram.com/watchfunclub/
Άβαταρ μέλους
Giorgos_I

Giorgos_I έγραψε: Κυρ Σεπ 21, 2025 1:43 am
.............................
Προσωπικά, έχω χρησιμοποιήσει στα 100 πόδια, 33 μέτρα θεωρητικά, και το GMT αλλά και το SEIKO SPORTS QUARTZ 100 m.
Οταν τα παιδιά ήταν μικρότερα, έκανα εγώ μαζί τους διακοπές 3 εβδομάδες, και η μαμά τους άλλες 3, για να κάνουν ολικά τα παιδιά 6.

Οσο ήμουν με τα παιδιά, δεν είχα την δυνατότητα να βγάζω τέτοιες φωτό, και είναι η πρώτη που έχουμε που συνέπεσε να έρθει η μαμά λίγο νωρίτερα πριν φύγω εγώ. Και έτσι βγήκε αυτή η "ιστορική" φωτό.

Ο μεγάλος είναι 10 και ο μικρός 8, αλλά όπως βλέπετε, και οι δύο φοράνε Swatch.

Η περιοχή που έδινε χταπόδια, κεφαλόπουλα και αχινούς, που και που κανένα σαργό και μπαρμπούνια, πλέον έχει νεκρώσει.

Εικόναimg hosting free
Megalos (Δευ Σεπ 22, 2025 10:35 pm)
Άβαταρ μέλους
Giorgos_I

Σκουριασμένη μηχανή Rolex, από Datejust, στο εργαστήριο του πολύ φίλου που με έμαθε ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ για τα ρολόγια.

Αν δείτε προσεκτικά, οι δείκτες / ώρες, και το μπαλανσιε ειναι τα μόνα άθικτα, τα πρώτα από λευκόχρυσο, το δεύτερο κιτρινος χρυσος, για βάρος / αδρανεια.

Εικόνα

Εικόνα
Megalos (Δευ Σεπ 22, 2025 10:35 pm)
Άβαταρ μέλους
markosgr28
moderator
Has thanked: 23 times
Been thanked: 5234 times

Δημοσίευση από markosgr28 »

Πολύ ενδιαφέρουσες δημοσιεύσεις και απορίες. Ευχαριστώ φίλοι μου, καλημέρα
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Megalos
Διαχειριστής
Has thanked: 42896 times
Been thanked: 9560 times

Δημοσίευση από Megalos »

Giorgos_I έγραψε: Δευ Σεπ 22, 2025 12:38 am
Giorgos_I έγραψε: Κυρ Σεπ 21, 2025 1:43 am
.............................
Οταν τα παιδιά ήταν μικρότερα, έκανα εγώ μαζί τους διακοπές 3 εβδομάδες, και η μαμά τους άλλες 3, για να κάνουν ολικά τα παιδιά 6.

Οσο ήμουν με τα παιδιά, δεν είχα την δυνατότητα να βγάζω τέτοιες φωτό, και είναι η πρώτη που έχουμε που συνέπεσε να έρθει η μαμά λίγο νωρίτερα πριν φύγω εγώ. Και έτσι βγήκε αυτή η "ιστορική" φωτό.

Ο μεγάλος είναι 10 και ο μικρός 8, αλλά όπως βλέπετε, και οι δύο φοράνε Swatch.

Η περιοχή που έδινε χταπόδια, κεφαλόπουλα και αχινούς, που και που κανένα σαργό και μπαρμπούνια, πλέον έχει νεκρώσει.

Εικόναimg hosting free
Ωραιοτατα χταποδια Γιωργο …μπραβο σου
Το watchfunclub στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης!
Facebook: https://www.facebook.com/groups/118633621493682/
Instagram: https://www.instagram.com/watchfunclub/
Απάντηση