Το Steinhart Ocean GMT II έφτασε!!
Είναι ωραίο αν και δεν το έχω φορέσει ακόμα. Μια δοκιμή πάνω στο χέρι έκανα, θέλει να βγουν κι άλλα λινκς από το μπρασελέ. Μόνο λίγο το είδα, είναι στο κουτί του, ούτε βέβαια φωτο υπάρχουν ακόμα. Δεν πειράζει, δείτε τις φωτο του site της Steinhart, το ίδιο είναι!!
Η πρώτη εντύπωση είναι καλή, για τον κύκλωπα έχω να πω μόνο ότι ψιλοενοχλεί, μάλλον επειδή είναι μεγάλος και το κρύσταλλο σχετικά μικρό σε διάμετρο, αφού όλη η κάσα είναι 42 και με τη στεφάνη η διάμετρός του μικραίνει ακόμα περισσότερο, και έτσι ο κύκλωπας καλύπτει αρκετό μέρος του. Η γενικότερη ποιότητα του ρολογιού είναι καλή, βίδωμα-ξεβίδωμα κορώνας και κούρδισμα απαλό και χωρις κομπιάσματα και σκαλώματα, κίνηση δεικτών νορμάλ, στεφάνη αρκετά σφιχτή, το μέγεθος της κάσας είναι καλό, παρότι δείχνει μικρότερο από 42 χιλ., μάλλον απλή εντύπωση είναι, γιατί φορούσα μεγαλύτερο ρολόι πριν.
Φοράει την μαύρη αλουμινένια στεφάνη. Υπάρχουν ως έξτρα και η κεραμική και η αλουμινένια μπλε-κόκκινη. Η πρώτη εντύπωση είναι ότι παρόλο που η αλουμινένιες είναι πολύ ευκρινέστερες όσον αφορά τα νούμερα, η κεραμική δειχνει και είναι πιο καλή και πιο ακριβή, ίσως αυτό οφείλεται στη διακριτική γυαλάδα της και το ολίγον "stealth" της εικόνας της. Γεγονός είναι ότι κάνει το ρολόι να δείχνει ποιοτικότερο και ακριβότερο. Προς το παρόν θα μείνει έτσι. Με την πρώτη ευκαιρία θα βάλω την κεραμική. Το πώς και το πού δεν ξέρω ακόμα βέβαια, μάλλον όταν έρθω Αθήνα.
Ήταν ένα ρολόι που πάντα μου άρεσε αλλά δεν είχε τύχει για διαφορους λόγους τόσα χρόνια να πάρω. Ίσως να περίμενα και να ήλπιζα ότι θα αγόραζα κάποια στιγμή το "αυθεντικό", αλλά με τις σημερινές καταστάσεις δεν το βλέπω πλέον, οπότε γιατί όχι το Steinhart. Δεν πειράζει, καλά να είμαστε....
Σκοπεύω να το φοράω ως καθημερινό, αν και αυτό μην το πάρετε ως "υπόσχεση". Βαριέμαι εύκολα το ίδιο ρολόι, και κάνω συχνό rotation. Γι' αυτό άλλωστε δεν θα μπορούσα να έχω μόνο ένα-δύο "καλά" ρολόγια....