Re: Συνταγες
Δημοσιεύτηκε: Πέμ Απρ 21, 2011 9:04 pm
Τρελενομαι για λεμονι..
..μου αρεσει σε ολα τα φαγητα..
.και επειδη οι λεμονιες μου ειναι δίφορες...και εχω αποθεμα...
..Ειπα να φτιαξω κατι διαφορετικο..
-limoncello-
Λικερ απο λεμονι τι αλλο...
Παιρνουμε 15 λεμονια τα πλενουμε καλα..
..τα ξεφλουδίζουμε και βαζουμε τις φλουδες μεσα σε ενα γυαλινο δοχειο..
...στη συνεχεια αδειαζουμε μεσα ενα λιτρο βοτκα..(εγω ενα ..μπουκαλακι ειχα 700ml..)
...κλεινουμε αεροστεγως με μια μεμβρανη,.κλεινουμε το καπακι και στο ψυγειο για 2 μερες''
Αμεσως μετα.. σε μια κατσαρολα ,ετοιμαζουμε ενα μειγμα απο..
..500 ml νερο,1 kg ζαχαρη και ενα κλωναρι φρεσκια λουιζα(αν δεν βρουμε βαζουμε αποξηραμενη)
..ανακατευουμε καλα και βραζουμε για 20-25 λεπτα να δεσει καλα..
..μολις κρυώσει το ριχνουμε στο δοχειο με τη βοτκα και τις φλουδες..
..ανακατευουμε καλα...και το αφηνουμε στο ψυγειο για τρεις ακομα μερες''
Στο τελος, το μονο που μενει ειναι να το σουρωσουμε,..
...να το βαλουμε σε γυαλινα μπουκαλια ..Και να το διατηρησουμε στο ψυγειο..
....πινετε πολυ καλυτερα παγωμενο..
Υ.Γ. Oι φλουδες που θα χρησιμοποιήσουμε να ειναι χωρις την ψυχα..
..μονο το κιτρινο μερος..διοτι πικριζουν και δινουν θολο χρωμα ..
-κατι που δεν εκανα γιατι αργησα να το καταλαβω-
....παρόλα αυτά ειναι πολυ γευστικο..
Στην υγεια σας...
Καλη Ανασταση και Υγεια σε ολους..
..μου αρεσει σε ολα τα φαγητα..
.και επειδη οι λεμονιες μου ειναι δίφορες...και εχω αποθεμα...
..Ειπα να φτιαξω κατι διαφορετικο..
-limoncello-
Λικερ απο λεμονι τι αλλο...
Παιρνουμε 15 λεμονια τα πλενουμε καλα..
..τα ξεφλουδίζουμε και βαζουμε τις φλουδες μεσα σε ενα γυαλινο δοχειο..
...στη συνεχεια αδειαζουμε μεσα ενα λιτρο βοτκα..(εγω ενα ..μπουκαλακι ειχα 700ml..)
...κλεινουμε αεροστεγως με μια μεμβρανη,.κλεινουμε το καπακι και στο ψυγειο για 2 μερες''
Αμεσως μετα.. σε μια κατσαρολα ,ετοιμαζουμε ενα μειγμα απο..
..500 ml νερο,1 kg ζαχαρη και ενα κλωναρι φρεσκια λουιζα(αν δεν βρουμε βαζουμε αποξηραμενη)
..ανακατευουμε καλα και βραζουμε για 20-25 λεπτα να δεσει καλα..
..μολις κρυώσει το ριχνουμε στο δοχειο με τη βοτκα και τις φλουδες..
..ανακατευουμε καλα...και το αφηνουμε στο ψυγειο για τρεις ακομα μερες''
Στο τελος, το μονο που μενει ειναι να το σουρωσουμε,..
...να το βαλουμε σε γυαλινα μπουκαλια ..Και να το διατηρησουμε στο ψυγειο..
....πινετε πολυ καλυτερα παγωμενο..
Υ.Γ. Oι φλουδες που θα χρησιμοποιήσουμε να ειναι χωρις την ψυχα..
..μονο το κιτρινο μερος..διοτι πικριζουν και δινουν θολο χρωμα ..
-κατι που δεν εκανα γιατι αργησα να το καταλαβω-
....παρόλα αυτά ειναι πολυ γευστικο..
Στην υγεια σας...
Καλη Ανασταση και Υγεια σε ολους..