..Κουλουρια ''αλα σαλονικα''..
Τα πραγματα ειναι απλα...
....1 κιλο αλευρι...2 φακελακια ξηρη μαγια...
....1 κουταλια της σουπας αλατι ..αλλη μια ζαχαρη...
...μισο ποτηρι του κρασιου ελαιολαδο,..και νερο (χλιαρο)....
....ζυμώνουμε και σκεπαζουμε για 30 λεπτα να φουσκωσει..
....μετα ξαναζυμωνουμε και αρχιζουμε να πλαθουμε κουλουρια...στο γνωστο μεγεθος...
...τα βρεχουμε ελαφρα και ριχνουμε σουσαμι...πανω-κατω...
...και στη λαδοκολα...
...με την ιδια ζυμη μπορουμε να κανουμε και ψωμακια...
...ψηνουμε 20' - 25' σε προθερμασμενο φουρνο...βαθμους 200΄c...
..κατα το ψησιμο φουσκώνουν στο διπλασιο περιπου,...
..ετσι μπορουμε να υπολογισουμε πως τα θελουμε...
...λεπτά και τραγανα η χοντρα και αφρατα...
...αν τα κανουμε πολυ χοντρα ειναι ωραια να τα γεμισουμε -αφου ψηθουν βεβαια-
...κοβοντας στη μεση,...με μαρμελαδα-μερεντα η ζαμπον-τυρι..
...ακομα και με τονο-μαρουλι η οτι αλλο θελουμε...
...και επειδη θα βγουνε πολλα ...τα βαζουμε καταψυξη και τρωμε για μια βδομαδα.....
Υ.Γ. Μπορουμε στη ζυμη να προσθεσουμε μελι,γλυκανισο η ουζο,η οτι αλλο θελουμε...