Cigars- Whiskies- Wines- Coffees
- Σιδ.Σταυρος
- Has thanked: 296 times
- Been thanked: 588 times
- Επικοινωνία:
Re: Cigars- Whiskies- Wines- Coffees
Ευχαριστω πολυ ! Θυμαμαι τοτε ειχα ξεκινησει λιγο απο τσιγαρο (ΕΣ, πλησιαζε το απολυτηριο) μετα πηγα στα More μετα στα πουρακια και μετα στα πουρα. Πηγα σε γνωστο καπνοπωλειο τα εξηγησα ολα αυτα στον κυριο και μου συνεστησε για αρχη παλι πουρακια, πηρα και ενα πουρο Robusto ετσι καποια στιγμη για δοκιμη, επισης εναν πουροκοφτη (οχι φθηνο οχι πολυ ακριβο) ενα σακουλακι για φυλαξη και αναπτηρα τυπου Torch (αυτοι που εχω για πιπα δεν κανουν).
Το καπνισμα πιπας ειναι και λιγο μπελαλιδικο, στις διακοπες για καθε μερα θες και μια πιπα αρα για 2 εβδομαδες διακοπες θες 15 πιπες, σκεφτειτε ενα μεγαλο κουτι απο παζλ γεματο απο αυτες συν μεσα καθαριστικα μακτρα/φιλτρα χωρια που μετα στον γυρισμο πρεπει να τις καθαρισεις μια-μια.
Σαν ''πολυ βαθεια τα νερα'' στα πουρα ομως και εχουμε δρομο μπροστα μας, εαν καταφερω και τα συνηθισω και η μεταβαση ειναι ομαλη καλως, παντως θα στεναχωρηθω πολυ εαν δεν επιτυχει το εγχειρημα.
Το καπνισμα πιπας ειναι και λιγο μπελαλιδικο, στις διακοπες για καθε μερα θες και μια πιπα αρα για 2 εβδομαδες διακοπες θες 15 πιπες, σκεφτειτε ενα μεγαλο κουτι απο παζλ γεματο απο αυτες συν μεσα καθαριστικα μακτρα/φιλτρα χωρια που μετα στον γυρισμο πρεπει να τις καθαρισεις μια-μια.
Σαν ''πολυ βαθεια τα νερα'' στα πουρα ομως και εχουμε δρομο μπροστα μας, εαν καταφερω και τα συνηθισω και η μεταβαση ειναι ομαλη καλως, παντως θα στεναχωρηθω πολυ εαν δεν επιτυχει το εγχειρημα.
- Megalos
- Διαχειριστής
- Has thanked: 42899 times
- Been thanked: 9562 times
οντως μεγαλη ταλαιπωρια με τις πιπες στις διακοπες Σταυρο .... ευχομαι να τα πας καλα με τα πουρα
Το watchfunclub στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης!
Facebook: https://www.facebook.com/groups/118633621493682/
Instagram: https://www.instagram.com/watchfunclub/
- Σιδ.Σταυρος
- Επικοινωνία:
Ξεκινησαμε και εντος σπιτιου ,στην καφετερια εχω ξεκινησει προ ημερων.

Reposado Connecticut Toro.

Reposado Connecticut Toro.
- These users thanked the author Σιδ.Σταυρος for the post:
- Megalos (Παρ Αύγ 01, 2025 11:25 pm)
- Rating: 7.69%
- Megalos
- Διαχειριστής
- Has thanked: 42899 times
- Been thanked: 9562 times
ωραιος ... καλες απολαυσεις φιλε
- These users thanked the author Megalos for the post:
- Σιδ.Σταυρος (Κυρ Αύγ 03, 2025 9:54 pm)
Το watchfunclub στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης!
- Σιδ.Σταυρος
- Επικοινωνία:

Περιμενω τον φιλτατο Giorgos_I να γυρισει απο τις διακοπες να τον ρωτησω μερικα πραγματα.
https://pipe-smoke.blogspot.com/2010/02 ... st_26.html
Να τα εξαρτηματα για καπνισμα Πουρου που εχω.
- These users thanked the author Σιδ.Σταυρος for the post:
- Megalos (Σάβ Αύγ 23, 2025 2:06 pm)
- Giorgos_I
- Has thanked: 476 times
- Been thanked: 1151 times
Αν περιμένεις να γυρίσω από τις .........διακοπές, θα στολίζεις ήδη το δέντρο για τα Χριστούγεννα.Σιδ.Σταυρος έγραψε: Σάβ Αύγ 23, 2025 11:42 am
Περιμενω τον φιλτατο Giorgos_I να γυρισει απο τις διακοπες να τον ρωτησω μερικα πραγματα.
https://pipe-smoke.blogspot.com/2010/02 ... st_26.html
Να τα εξαρτηματα για καπνισμα Πουρου που εχω.
Κάνε ερωτήσεις, και αν μπορώ, θα απαντάω και από εδώ.
- Giorgos_I
Δεν έχω μπεί ποτέ σε φόρουμ για πούρα στην Ελλάδα, δεν τα ξέρω, αν με ενημερώσεις θα μπώ να τα δώ.Σιδ.Σταυρος έγραψε: Τρί Ιούλ 15, 2025 11:23 am
Τα Robusto/Petit Corona σχηματος τα εχω κανει στο παρελθον και μου αρεσει πολυ ο σχεδιασμος τους, ουτε λεξη μια μακρυναρια τυπου Panatela/Churchill, προς το παρον διαβαζω απλως σε 2 Ελληνικα φορουμ πουρου μιας και εχω μεινει πισω απο θεμα γνωσεων, θα ξεκινησω σιγα-σιγα με 1-2 πουρα (πρεπει να απρω και κοφτη) και βλεπουμε πως θα παει.
Εγώ ξεκινησα τα πούρα, όπως όλοι μας. ΛΑΘΟΣ !!!!
Ολοι ξεκινάμε με κατι πουρα εντυπωσιακά, που δεν ξερουμε καν τις μαρκες, απλώς κοιτάμε το μέγεθος, και ..............απλώς πετάμε τα λεφτά μας.
Τα πούρα, χωρίζονται σε 2 κατηγορίες, στα της μηχανής και τα χειροποίητα.
Μετά πάμε σε μεγέθη και σχήματα, που όλα έχουν κάποια σημασία. Φυσικά, στην αρχή, δεν ξερουμε, και έτσι, αν μας "πληροφορήσει" και ένας άσχετος, το πρόβλημα διπλασιάζεται, να μην πω ότι πολλαπλασιάζεται.
Μετά έχουμε τις περιοχές. Τα φυτά, έχουνε διαφορετικά χαρακτηριστικά ανάλογα με την περιοχή ( κλίμα ) και το έδαφος / υπέδαφος.
ΚΑι το βασικό όλων είναι το gauge. Που όταν ξεκίνησαν τα πούρα στην Ελλάδα, με την προτροπή και την υποστήριξη των περιοδικών που μας εκβλάχιζαν, ακόμα και στα μαγαζιά που πουλούσαν, δεν το ήξεραν. Οπως και τις βασικες αρχές διατήρησης των πουρων.
Το gauge ή ring size.
The ring size or gauge significantly influences the taste, strength, and burn rate, making it a crucial factor in selecting the right cigar for an unmatched experience. Cigar ring size, or diameter, is measured in 64ths of an inch. A cigar with a ring size of 64 would be one inch in diameter.
Ειναι ένα σημαντικό μέγεθος, γιατί καθορίζει τα παραπάνω.
Ενα λεπτό και μακρύ πούρο, είναι δύσκολο στο κάπνισμα, ένα κοντό και χοντρό, είναι για ειδική περίπτωση, και ανάλογα με την ώρα και την περίπτωση, διαλέγουμε το πλέον κατάλληλο. Η ανάλυση θα ακολουθήσει.
Το κάπνισμα του πούρου, δεν επιδέχεται χρονικούς περιορισμούς. Δεν είναι να κάνω μια ρουφηξιά. Θέλει ΗΡΕΜΙΑ, και κατάλληλες συνθήκες.
Οι γελοίοι που βλέπαμε στις παραλίες, να βγαίνει από το νερό, και πρίν σκουπιστεί να ξανα-ανάβει την σωλήνα αποχέτευσης μάρκας Κοχίμπα, όρθιοι με την μύτη να στάζει νερό και το βλέμμα γύρω να βεβαιωθεί ότι όλοι τον κοιτούν, ευτυχώς έχει πλέον εκλείψει. Εμείς που ξεραμε λίγα πράγματα, γελάγαμε.
- These users thanked the author Giorgos_I for the post (total 2):
- Σιδ.Σταυρος (Δευ Αύγ 25, 2025 8:08 pm) • Megalos (Δευ Αύγ 25, 2025 10:54 pm)
- Rating: 15.38%
- Giorgos_I
Θα τα πούμε σιγά σιγά.
Αλλά γενικά, πρέπει κάποιος να δοκιμάζει, για να βρεί τα ιδανικα του, επαναλαμβάνω ΤΑ ιδανικά του.
Αν κάποιος καπνίζει από το πρωϊ, άλλα έχει για το πρωϊ, άλλα για το βράδυ. Αρα, έχει τουλάχιστον 2 επιλογές.
Το πρωϊ, ξεκινάμε με μικρά μεγέθη, και σιγά σιγά, πάμε σε μεγαλυτερα.
Μου έχει τύχει εξωτερικός συνεργάτης, σε meeting διαπραγματεύσεων στο γραφείο μου, 12.00 μεσημέρι, "παίζαμε" με κάτι μύρια σε Ε σε κάτι προμήθειες, και μου λέει
- "θέλω να το σκεφτώ, και θέλω να καπνίσω το πουρο μου"
Και όταν του το επέτρεψα, έβγαλε ένα Gran Corona, ....έπαθα !
Δεν είναι όλα τα μεγέθη για όλες τις ώρες.
Αλλά γενικά, πρέπει κάποιος να δοκιμάζει, για να βρεί τα ιδανικα του, επαναλαμβάνω ΤΑ ιδανικά του.
Αν κάποιος καπνίζει από το πρωϊ, άλλα έχει για το πρωϊ, άλλα για το βράδυ. Αρα, έχει τουλάχιστον 2 επιλογές.
Το πρωϊ, ξεκινάμε με μικρά μεγέθη, και σιγά σιγά, πάμε σε μεγαλυτερα.
Μου έχει τύχει εξωτερικός συνεργάτης, σε meeting διαπραγματεύσεων στο γραφείο μου, 12.00 μεσημέρι, "παίζαμε" με κάτι μύρια σε Ε σε κάτι προμήθειες, και μου λέει
- "θέλω να το σκεφτώ, και θέλω να καπνίσω το πουρο μου"
Και όταν του το επέτρεψα, έβγαλε ένα Gran Corona, ....έπαθα !
Δεν είναι όλα τα μεγέθη για όλες τις ώρες.
- Giorgos_I
Εδώ, στις εξόδους στο νησί, Petit Corona.
Φαγητό, μεζέδες, μπύρα ή κρασί, και μουσικό πρόγραμμα. Οπότε, μπορεί να καπνίσω πάνω από ένα, Και το μεγεθος είναι βολικό, τελειώνει, ξαναπίνεις, μεζέ, ξαναπίνεις, και ανάβεις το επόμενο.
Προσωπικά, πίνω μπύρα, συνήθως 2, σπάνια 3, και σταματώ τουλάχιστον 1 ώρα πριν επιστρέψω οδηγώντας στο σπίτι. Μιά μπύρα 500 γρ, σε φέρνει στο όριο, που λόγω "μεγέθους" το μεταβολίζω στα 20 λεπτά. Δεν βγαίνω στον δρόμο αν δεν είμαι 100 % σίγουρος. Ειδικά εδώ, που οι δρόμοι είναι τσίρκο !

Οι υπόλοιποι, ................στα τραπέζια

Φαγητό, μεζέδες, μπύρα ή κρασί, και μουσικό πρόγραμμα. Οπότε, μπορεί να καπνίσω πάνω από ένα, Και το μεγεθος είναι βολικό, τελειώνει, ξαναπίνεις, μεζέ, ξαναπίνεις, και ανάβεις το επόμενο.
Προσωπικά, πίνω μπύρα, συνήθως 2, σπάνια 3, και σταματώ τουλάχιστον 1 ώρα πριν επιστρέψω οδηγώντας στο σπίτι. Μιά μπύρα 500 γρ, σε φέρνει στο όριο, που λόγω "μεγέθους" το μεταβολίζω στα 20 λεπτά. Δεν βγαίνω στον δρόμο αν δεν είμαι 100 % σίγουρος. Ειδικά εδώ, που οι δρόμοι είναι τσίρκο !

Οι υπόλοιποι, ................στα τραπέζια

- Σιδ.Σταυρος
- Επικοινωνία:
https://www.cigars.gr/forum/Giorgos_I έγραψε: Δευ Αύγ 25, 2025 12:24 am Δεν έχω μπεί ποτέ σε φόρουμ για πούρα στην Ελλάδα, δεν τα ξέρω, αν με ενημερώσεις θα μπώ να τα δώ.
Εγώ ξεκινησα τα πούρα, όπως όλοι μας. ΛΑΘΟΣ !!!!![]()
Ολοι ξεκινάμε με κατι πουρα εντυπωσιακά, που δεν ξερουμε καν τις μαρκες, απλώς κοιτάμε το μέγεθος, και ..............απλώς πετάμε τα λεφτά μας.
Οι γελοίοι που βλέπαμε στις παραλίες, να βγαίνει από το νερό, και πρίν σκουπιστεί να ξανα-ανάβει την σωλήνα αποχέτευσης μάρκας Κοχίμπα, όρθιοι με την μύτη να στάζει νερό και το βλέμμα γύρω να βεβαιωθεί ότι όλοι τον κοιτούν, ευτυχώς έχει πλέον εκλείψει. Εμείς που ξεραμε λίγα πράγματα, γελάγαμε.
Αυτο ηταν το πρωτο που ειχα δει, ειναι σε εγκαταλειψη τωρα,εφυγαν μερικα μελη και εφτιαξαν αλλο.
https://cigarsforum.gr/
Αυτο εφτιαξαν, δεν εχει πολλες ερωτησεις απο Νεους μεσα, δεν βλεπω πνευμα βοηθειας, να σκεφτεις εχω κανει εγγραφη και μερικα κειμενα και ουτε καν ο Admin δεν εχει πει ενα Καλως Ηρθες (ετσι για το τυπικο) ή να πατησει ενα Like ετσι για ενθαρρυνση που αρχισα να ανεβαζω φωτογραφιες απο πουρα.
Εχω αρκετη εμεπειρα απο ξενα forum και ετσι εχω γραφτει σε μερικα και ρωταω οτι θελω-μου απαντουν-απανταω-βοηθαω οπου μπορω-βαζω φωτογραφιες κλπ.
Ξεκινησα πιπα το 1987 και πουρα το 1992, ιδεα δεν ειχαμε τοτε και οτι μας ελεγαν αλλοι-οτι βλεπαμε στα εργα κλπ, ουτε κοφτη δεν ειχα παρα ενα μικρο μαχαιρακι και εκαναν μονος μου την τρυπα. να σκεφτεις πως χρησιμοποιουσα Ζιππο με ζιπελαιο (!) και αναβα κατ'ευθειαν στο στομα (!) γιατι ετσι ειχαμε μαθει και δεν ειχαμε κανεναν να μας διορθωσει.
Τοτε αγοραζαμε απο περιπτερο πουρα και εαν τυχον μπαιναμε σε καταστημα μας ελεγαν απο που να ξεκινησει να μας δειχνει απο οικονομικης πλευρας,λαθος τακτικη κι εκει δηλαδη.
''Νουμερα'' και λογω δουλειας εχω δει πολλα. Αναβαν το πουρο λιγο πριν μπουν μεσα για να καπνιζει οταν ''εκαναν εισοδο'' για εφε, το ισιο και στην εξοσο το ξαναναβαν λιγο πριν μπουν στο ασανσερ. Αλλες φορες το αναβαν στο παρκινγκ για να μπουν με αυτο αναμμενο εμσα στο ασανσερ αν και ηξεραν πως ενοχλει.
αλλες φορες κυκλοφορουσαν με αυτο σβηστο μεσα σε διαδρομους ή το ειχαν σβηστο οταν εβγαιναν απο το αμαξι και εμπαιναν σε ενα καταστημα (να χαρω που μιλαγαν με αυτο στο στομα και το αποτελεσμα ηταν τραγελαφικο λες και μασαγαν στραγαλια) σε στυλ Σβαρτσενεγκερ.
https://cdn.mos.cms.futurecdn.net/PcpbR ... d.jpg.webp
Αλλες φορες μιμουνταν τον Ψωμιαδη και απλα το ειχαν αναυτο στο πλαι στο στομα σαν γλειφιτζουρι.
https://thecaller.gr/wp-content/uploads ... _0701.webp
Αλλη περιπτωση: αγοραζαν ενα ''μπουρι'' και το κραταγαν στο χερι οπως ηταν απο το κουτι επειδεικτικα απο γραφειο σε γραφειο χωρις να το αναψουν ετσι για επδειξη.
Οταν τους ρωταγες ''Ααααα εγω μονο Cohiba" τους ρωταγες τι αλλο εχουν δοκιμασει κλπ και η απαντηση ηταν σχεδον η ιδια ''Ουυυ εχω δοκιμασει πολλα αλλα κατεληξα σε αυτα και δεν τα αλλαζω πλεον με τιποτα".
Εαν επεμενες για διαμετρο-κοψιματα κλπ την εκαναν με δικαιολογιες ενω εαν ρωταγες για υγραντηρα ''εχω εναν φιλο που μου φερνει απ'εξω φθηνα Κουβας και δεν τον χρειαζομαι".
Καπνιζω το πρωι ειτε αυτο ειναι στο σπιτι ειτε στην καφετερια,αρα ιδια ωρα ιδια κατασταση στο στομαχι κλπ και ετσι μπορω να καταλαβω αμεσα μερικα πραγματα. Χρησιμοποιω την εμπειρια μου στο καπνισμα πιπας εαν και ο καπνος εχει τεραστια διαφορα με αυτον του πουρου. Στον καπνο πιπας με το που διαβασεις την περιγραφη και τον δεις-μυρισεις αμεσως καταλαβαινεις σε παρα πολυ μεγαλο βαθμο τι θα καπνιζεις ενω και μετα η μυρωδια στο δωματιο (Room Note που λεγαμε καισ το χωριο) ειναι τελειως διαφορετικη.
Επισης το καπνισμα πιπας εχει μεγαλη μανουρα: πρεπει αν ειναι καθαρη,να πακεταρεις μεσα σωστα τον καπνο,να αναψεις σωστα και να προσεξεις τα πρωτα τραβηγματα. Να περιμενεις οταν τελειωσει το πρωτο μπολ για το επομενο,δεν κανει αμεσως,μετα οταν κρυωσει να την λυσεις με προσοχη,νε περασεις μακτρο καθαρισμου και χαρτοπετσετα,να την βαλεις μεσα στο πουγκι μονο οταν εχει κρυωσει,οταν πας στο σπιτι να την καθαρισεις και να την αφησεις να στεγνωσει με φυσικο τροπο πριν την βαλεις πισω στην συλλογη.
Ασε που με τον καιρο θελει καθαρισμα η στεφανη,περασμα απο βουρτσες με γυαλιστικα,ειδικα λαδια, καθαρισμα παντα στο επιστομιο γιατι μπορει μετα να βγαλεις αφθες στο στομα κ.ο.κ, ωρες-ωρες βαριεμαι γιατι περασαν και τα χρονια, με τα πουρα δεν υπαρχει κανενα θεμα σαν τα ανωτερω.
Εχω και θεμα με τον πουροκοφτη διπλης-γκιλοτινας,δεν βλεπω να μου ταιριαζει και πολυ.
- These users thanked the author Σιδ.Σταυρος for the post (total 2):
- Megalos (Δευ Αύγ 25, 2025 10:58 pm) • Giorgos_I (Δευ Αύγ 25, 2025 11:24 pm)
- Rating: 15.38%