Argo982001 έγραψε:Εχω μπερδευτεί.Για τι μιλάμε??Για ενα ρολόι των 1000 ευρώ ή για ενα των 100 κατι??Όσα λουράκια έχω ειναι πιο ακριβά από το swatch..Δεν καταλαβαίνω τι συζητάμε!Και ο άλλος που το διέλυσε τι απέδειξε?Οτι ειναι αρκετά οικονομικό για να το καταστρέψεις από περιέργεια αλλά ακριβό για να το φοράς?
Και για πόσο πιο ακριβό από όσο θα έπρεπε?Για 50 ευρώ αναλύουμε κατά πόσο ανήκει στο χώρο της υψηλής ωρολογοποιίας ενα swatch???Ενα ρολογάκι ειναι όπως ολα τα swatch για να κανεις την πλάκα σου.Οικονομικο,όμορφο υποκειμενικά,με λίγο χρώμα και διασκεδαστική διάθεση για αλλαγή από τη σοβαροφάνεια. Τι αναλύουμε?
Κανείς δε νομίζω ότι έθεσε θέμα ΥΩ για αυτό. Το συζητάμε, γιατί γενικά συζητάμε για ρολόγια, είτε κάνουν 50€, είτε 50Κ€. Επειδή είναι "ρολογάκι για να κάνεις την πλάκα σου", δεν πρέπει να σχολιάζεται?
Δε σχετίζεται με το κατά πόσο θα το αγοράσει κανείς ή όχι ή κατά πόσο αξίζει τα χρήματα του κατά τη γνώμη μου. Φυσικά και αν σου αρέσει το παίρνεις, αλλιώς όχι.
Προσωπικά διάβασα αρκετά ενδιαφέροντες τεχνολογικές πληροφορίες σε αυτό το νήμα. Τι είναι σήμερα εφικτό, τι κάνουν οι εταιρίες και ίσως προς τα που κινείται η τεχνολογία στο μέλλον, αφού είναι πιθανό αυτά να τα δούμε και σε πιο ακριβά ρολόγια.
Επίσης, ένα άλλο θέμα που τέθηκε σχετίζεται με το Swatch γκρουπ σε σχέση με τους Ιάπωνες. Η γνώμη μου εδώ συμφωνεί με άλλους φίλους ότι σε αυτήν την κατηγορία κόστους, οι Ιάπωνες παρέχουν πολύ πιο ποιοτικές επιλογές. Αυτό όμως πάλι δε σημαίνει ότι πρέπει κάποιος να πάρει κάτι γιαπωνέζικο. Αν δεν του αρέσει, αν δε του αρέσει η εικόνα των εταιριών αυτών, δε χρειάζεται κανείς να τον πείσει για κάτι. Να πάρει αυτό που του αρέσει, για αυτό υπάρχουν οι επιλογές.
Όσο για το θέμα με το αυτόματο ή το quartz και τα δύο έχουν πλεονεκτήμα και μειονεκτήματα. Έχουν αναλυθεί εκτενώς παγκοσμίως, όπου έχει γίνει συζήτηση για ρολόγια. Προσωπικά παλαιότερα είχα μόνο μηχανικά, τώρα έχω και κάποια quartz. Το θέμα του κόστους της μπαταρίας δεν τίθεται για εμένα, γιατί το μηχανικό θα χρειαστεί service που θα στοιχίσει πολύ παραπάνω από το κόστος των μπαταριών την αντίστοιχη χρονική περίοδο. Τα quartz μου αρέσουν για την ακρίβεια, την πρακτικότητα τους, την αντοχή τους στην καθημερινή χρήση και ότι το παίρνεις και φεύγεις, κάτι που έχει κάποια σημασία για εμένα που μου αρέσει να μη φοράω το ίδιο πολύ καιρό. Τα μηχανικά έχουν την τεχνολογία του μηχανικού και την ιδεά του μηχανικού, που έχει πολλούς θαυμαστές, για αυτό άλλωστε ακόμα και η Swatch που έχει ρολόγια χαμηλού κόστους, έχει μηχανικά ρολόγια στη γκάμα της. Ίσως θέλει να πάρει μερίδιο αγοράς από τους Ιάπωνες που σαρώνουν σε αυτόν τον τομέα και να ξεφύγουν από την ιδέα του φτηνιάρικου που έχουν κάποιοι για τα quartz, παρόλο που υπάρχουν και ιδιαίτερα ακριβά quartz ρολόγια.