Ατσάλι Vs Τιτάνιο

Στην ενότητα αυτή τα μέλη μπορούν να ρωτούν σχετικά με την επιλογή ωρολογίων

Ατσάλι ή Τιτάνιο?

Ατσάλι
14
67%
Τιτάνιο
7
33%

Σύνολο ψήφων: 21

Άβαταρ μέλους
Georges
Has thanked: 1135 times
Been thanked: 1475 times

Re: Ατσάλι Vs Τιτάνιο

Δημοσίευση από Georges »

eisenberg έγραψε:Eιχα αρκετα ρολογια απο τιτανιο,τωρα πλεον κανενα.
Το ατσαλι ειναι πιο ευκολο για να συμβιωνεις,το τιτανιο ειναι δυσκολο μεταλο.
Έχω ακόμα αρκετά ρολόγια από τιτάνιο. Θα έλεγα οτι για μένα το τιτάνιο είναι πιο εύκολο στην συμβίωση. Ελαφρύ, 100% υποαλλεργικό, με ιδιότητες αυτοϊασης σε τριχοειδής γρατζουνιές. Πιθανόν να είναι πιο δύσκολο για έναν τεχνίτη να το "γυαλίσει" σε περίπτωση χοντρών χτυπημάτων.
Το πιο πολυφορεμένο και μοναδικό μου ρολόϊ για πάνω από μια δεκαετία ήταν τιτάνιο. Πρόβλημα ουδέν!!!

Εικόνα

Φιλικά Γιώργος
Βοήθησε τον Φλίπερ να κρατήσει τον τίτλο του...Γίνε κι εσύ ΔΩΡΟ*, μπορείς!!!

* ΔΩΡΟ = ΔΩρητής ΡΟλογιών
Άβαταρ μέλους
eisenberg
sensei
Has thanked: 1049 times
Been thanked: 1287 times

Δημοσίευση από eisenberg »

Γιωργο το ατσαλι ειναι ευκολο στη συντηρηση,ακομη και με ενα cape cod,το τιτανιο το ατιμο αν κανει γραντζουνια,ξεχνα το...εγω αυτοϊαση δεν εχω δει ποτε μου να γινεται σε οσα ρολογια τιτανιου ειχα.

Tωρα για το θεμα βαρους συμφωνω.
Ψάχνω για το τέλειο ρολόι...ελπίζω να μην το βρω ποτέ!
Άβαταρ μέλους
markosgr28
moderator
Has thanked: 23 times
Been thanked: 5183 times

Δημοσίευση από markosgr28 »

Προσωπικά είχα αφαιρέσει hairlines σε τιτάνιο με γόμα από την μπλε πλευρά και πολύ προσοχή. Το είχα διαβάσει σε ξένο φορουμ και είχε εκπληκτικά αποτελέσματα. Θεωρώ ότι είναι πιο εύκολο το τιτάνιο σε αυτόν τον τομέα από το ατσάλι, γιατί ότι δοκιμές έχω κάνει σε ατσάλι έχουν λιγότερο καλά αποτελέσματα, μπορεί να κάνω και λάθος βέβαια. Το τιτάνιο είναι πάντως πιο δύσκολο, θαμπώνει με το χρόνο, κλπ. Είναι όμως πιο ελαφρύ, πιο ανθεκτικό σε διάβρωση και γενικά πιο ευγενές μέταλλο. Όμως λίγα ρολόγια τιτάνιο μου αρέσουν, το γκρί χρώμα που βγάζει το τιτάνιο δεν πάει με όλα για το γούστο μου.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
eisenberg
sensei
Has thanked: 1049 times
Been thanked: 1287 times

Δημοσίευση από eisenberg »

markosgr28 έγραψε:Προσωπικά είχα αφαιρέσει hairlines σε τιτάνιο με γόμα από την μπλε πλευρά και πολύ προσοχή. Το είχα διαβάσει σε ξένο φορουμ και είχε εκπληκτικά αποτελέσματα. Θεωρώ ότι είναι πιο εύκολο το τιτάνιο σε αυτόν τον τομέα από το ατσάλι, γιατί ότι δοκιμές έχω κάνει σε ατσάλι έχουν λιγότερο καλά αποτελέσματα, μπορεί να κάνω και λάθος βέβαια. Το τιτάνιο είναι πάντως πιο δύσκολο, θαμπώνει με το χρόνο, κλπ. Είναι όμως πιο ελαφρύ, πιο ανθεκτικό σε διάβρωση και γενικά πιο ευγενές μέταλλο. Όμως λίγα ρολόγια τιτάνιο μου αρέσουν, το γκρί χρώμα που βγάζει το τιτάνιο δεν πάει με όλα για το γούστο μου.
ΜΑρκο εχω μια γυαλιστικη αλοιφη που κανει θαυματα σε μικρογρατζουνιες στο ατσαλι και το ρολοι αστραφτει μετα.Επισης για πιο δυσκολες περιπτωσεις ειναι και το cape cod απ'οτι διαβαζω.

Στο τιτανιο ειχα δοκιμασει κι εγω τη μπλε γομα,αλλα αλλαξε το χρωμα του τιτανιου το εκανε πιο ανοιχτοχρωμο σε σχεση με το υπολοιπο κασωμα.
Ψάχνω για το τέλειο ρολόι...ελπίζω να μην το βρω ποτέ!
Άβαταρ μέλους
Georges

Δημοσίευση από Georges »

eisenberg έγραψε:Γιωργο το ατσαλι ειναι ευκολο στη συντηρηση,ακομη και με ενα cape cod,το τιτανιο το ατιμο αν κανει γραντζουνια,ξεχνα το...εγω αυτοϊαση δεν εχω δει ποτε μου να γινεται σε οσα ρολογια τιτανιου ειχα.

Tωρα για το θεμα βαρους συμφωνω.
Αυτοϊαση μόνο σε hairlines. Πάντως από ότι καταλαβαίνω το μοναδικό μειονέκτημα που βρίσκετε στο τιτάνιο είναι η δυσκολία επαναφοράς του μετά από γρατζουνιά.
Οκ, σημαντικός λόγος αν θες τα ρολόγια σου να δείχνουν σε κατάσταση βιτρίνας.

Φιλικά Γιώργος

Άβαταρ μέλους
cupra73
Has thanked: 1427 times
Been thanked: 1028 times

Δημοσίευση από cupra73 »

Το καθε μεταλλο εχει τη χαρη του, το ατσαλι θα εχει παντα την περισσοτερη γυαλαδα αλλα και το περισσοτερο βαρος, το τιτανιο εχει μικροτερο βαρος και 5 φορες την αντοχη του ατσαλιου αλλα εχει πορωδη συσταση που δεν το κανει ευκολο στην επεξεργασια και γιαυτο και σκουραινει κιολας με το περασμα του χρονου μιας και σκονη και σωματιδια περνανε στο εξωτερικο στρωμα τους πανευκολα, εκει ειναι και η ιδιαιτεροτητα σε σχεση με το ατσαλι στο βουρτσισμα η το γυαλισμα, αμα πας να επιδιορθωσεις γρατσουνια σε ενα σημειο τοτε εκεινο το σημειο ξανοιγει στο αρχικο του χρωμα και διαφερει απο το υπολοιπο ρολοι με αποτελεσμα σε καποιες περιπτωσεις να χρειαζεται επεμβαση σε ολο το ρολοι για να υπαρχει ομοιομορφια αποχρωσης.

Η citizen εβγαλε τα τελευταια χρονια επεξεργασμενα κραματα με τις ονομασιες durateck και super titanium που εχουν και μεγαλυτερη αντοχη απο τα παλιοτερα αλλα και στην υφη και στην γυαλαδα πλεον ξεχωριζουν δυσκολα απο ατσαλι 316.

Στα παλιοτερα κραματα τα ελαφρα hairlines εξαφανιζονται και με συνεχες τριψιμο με σκληρα τριχοειδη υφασματα οπως η τσοχα, το εχω δοκιμασει προσωπικα και εκανε δουλεια.

Για πιο βαρια hairlines τα κιτ αποκαταστασης που κυκλοφορουνε στο εμποριο κανουν δουλεια αλλα ως ενα σημειο....ενα ψαγμενος αργυροχρυσοχοος μπορει να το επεναφερει σε καινουργη κατασταση.

Στάλθηκε από το LG-D802 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
These users thanked the author cupra73 for the post:
Megalos (Κυρ Ιούλ 20, 2014 1:25 pm)
Rating: 7.69%
Άβαταρ μέλους
markosgr28
moderator

eisenberg έγραψε:
markosgr28 έγραψε:Προσωπικά είχα αφαιρέσει hairlines σε τιτάνιο με γόμα από την μπλε πλευρά και πολύ προσοχή. Το είχα διαβάσει σε ξένο φορουμ και είχε εκπληκτικά αποτελέσματα. Θεωρώ ότι είναι πιο εύκολο το τιτάνιο σε αυτόν τον τομέα από το ατσάλι, γιατί ότι δοκιμές έχω κάνει σε ατσάλι έχουν λιγότερο καλά αποτελέσματα, μπορεί να κάνω και λάθος βέβαια. Το τιτάνιο είναι πάντως πιο δύσκολο, θαμπώνει με το χρόνο, κλπ. Είναι όμως πιο ελαφρύ, πιο ανθεκτικό σε διάβρωση και γενικά πιο ευγενές μέταλλο. Όμως λίγα ρολόγια τιτάνιο μου αρέσουν, το γκρί χρώμα που βγάζει το τιτάνιο δεν πάει με όλα για το γούστο μου.
ΜΑρκο εχω μια γυαλιστικη αλοιφη που κανει θαυματα σε μικρογρατζουνιες στο ατσαλι και το ρολοι αστραφτει μετα.Επισης για πιο δυσκολες περιπτωσεις ειναι και το cape cod απ'οτι διαβαζω.

Στο τιτανιο ειχα δοκιμασει κι εγω τη μπλε γομα,αλλα αλλαξε το χρωμα του τιτανιου το εκανε πιο ανοιχτοχρωμο σε σχεση με το υπολοιπο κασωμα.
Έγραψα μια απάντηση σε αυτό και δεν τη βλέπω, περίεργο, να μην πάτησα υποβολή? Μπορεί.

Έγραψα λοιπόν ότι το cape cod το έχω ακούσει και αλοιφές μου έχουν προτείνει, αλλά για ατσάλι προτιμώ να πάω σε τεχνική, γιατί τα ατσάλινα ρολόγια έχουν διαφορετική υφή (γυαλισμένη, βουρτσισμένη, ματ) στο ίδιο ρολόι και δεν ξέρω πως θα επηρεαστεί και αν θα είναι ομοιόμορφο μετά.

Η γόμα το έκανε πιο ανοικτόχρωμο, εμένα μου άρεσε καλύτερα έτσι, ήταν και πιο γυαλιστερό λίγο και είχα κάνει όλο το ρολόι, αυτός ήταν ο αρχικός σκοπός μου. Επειδή το συγκεκριμένο το είχα πάρει μεταχειρισμένο, δεν ξέρω αν από την αρχή ήταν περίπου έτσι, δηλαδή πιο ανοικτόχρωμο με το πέρασμα του χρόνου έγινε πιο σκούρο.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
markosgr28
moderator

cupra73 έγραψε:Το καθε μεταλλο εχει τη χαρη του
Θα συμφωνήσω, όπως και με το υπόλοιπο μήνυμα σου.

Προσωπικά, όπως έγραψα, λίγα ρολόγια με τιτάνιο μου αρέσουν, είχα 2 στο παρελθόν και το ένα είναι το μοναδικό ρολόι που πραγματικά έχω μετανιώσει που πούλησα...

Αν δω κάτι να μου αρέσει, δε θα διαστάσω να το πάρω και θα ήθελα να έχω και ένα τιτάνιο στη συλλογή μου.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Megalos
Διαχειριστής
Has thanked: 40872 times
Been thanked: 8936 times

Δημοσίευση από Megalos »

Γιωργο ενδιαφέρουσα πληροφορία αυτη με της Citizen το νέο υλικό :cheer:
These users thanked the author Megalos for the post:
cupra73 (Κυρ Ιούλ 20, 2014 2:31 pm)
Rating: 7.69%
Το watchfunclub στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης!
Facebook: https://www.facebook.com/groups/118633621493682/
Instagram: https://www.instagram.com/watchfunclub/
Άβαταρ μέλους
Georges

Δημοσίευση από Georges »

Megalos έγραψε:Γιωργο ενδιαφέρουσα πληροφορία αυτη με της Citizen το νέο υλικό :cheer:
Super titanium έχουν ήδη πουληθεί τουλάχιστον 2 ρολόγια στο φόρουμ :BB:

http://watchfunclub.com/forum/viewtopic.php?f=62&t=3092" onclick="window.open(this.href);return false;

http://watchfunclub.com/forum/viewtopic.php?f=62&t=3034" onclick="window.open(this.href);return false;

Φιλικά Γιώργος

Απάντηση