Επίσης φίλε μου Νίκο είναι και πολύ ακριβά τουλάχιστο για μέναnick10 έγραψε:Ενδιαφέρουσα συζήτηση Ηλία για το seiko 6309. Το 6309 ήταν η τρίτη γενιά καθαροαιμων καταδυτικών της Seiko. Πρώτο ήταν το 62mas, μετά το 6105(που έγινε πασίγνωστο επειδή το φορούσε ο Martin Sheen στη ταινία Apocalypse Now, και επειδή ήταν το αγαπημένο ρολόι των Αμερικανων στρατιωτων στο Βιετναμ) και μετά βγήκε το Seiko 6309 ή αλλιώς η "χελώνα". Είναι δεδομένη νομίζω η αξιοπιστία και η αντοχή των καταδυτικών ρολογιών της Seiko, δεν νομίζω να το αμφισβητεί κανένας. Επίσης θεωρώ λογικό Ηλία ότι οι δύτες της Comex φορούσαν Seiko. Φαντάζομαι πως δεν θα ήθελαν να θέσουν σε κίνδυνο τα ακριβά Rolex, είναι καλύτερο να χαλάσουν το Seiko που είναι φθηνό και μπορεί να αντικατασταθεί εύκολα, παρά ένα πανάκριβο rolex. Εννοείται πως τα φορούσαν γιατί ήταν αξιόπιστα και πολύ καλά εργαλεία για τη δουλειά τους.
Για τα βιβλία που έγραψες, αρκετά μέλη έχουν βιβλία σχετικα με τα ρολόγια και εγώ έχω 2-3 βιβλία και αρκετά περιοδικά, αγγλικα και ελληνικά όπως και καταλόγους. Μη ξεχνάς όμως πως τα βιβλία που αφορούν τα ρολόγια είναι δυσεύρετα στην Ελλάδα(εγώ δεν βρήκα κανένα σε όλα τα βιβλιοπωλεία που έχω κοιτάξει) και προυποθέτουν τη γνώση της αγγλικής γλώσσας τουλάχιστον. Σίγουρα θα διαβάσω με ενδιαφέρον το βιβλίο που θα γράφει την ιστορία με τη Comex που ανέφερες
http://watchprint.com/detail_en.php?cat ... watchprint" onclick="window.open(this.href);return false;