Φάνηκαν τα πρώτα κρύα στον ορίζοντα οπότε μια ζεστή σουπίτσα λίγο πικάντικη είναι ό,τι πρέπει, δε συμφωνείτε;
Κολοκυθόσουπα πικάντικη (με κίτρινη-πορτοκαλί κολοκύθα που είναι και η εποχή της)
Υλικά:
Μία κολοκύθα γύρω στο 1,5 κιλό:
Ένα κρεμμύδι ξερό, 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια και ένα πράσσο ψιλοκομμένα:
Πέντε μεσαίες πατάτες:
Δύο κύβους ζωμού κότας (βιολογικοί κατά προτίμηση)
Δύο είδη κάρυ, λίγο αλάτι.
Εκτέλεση:
Κόβουμε την κολοκύθα και τις πατάτες σε κυβάκια.
Σωτάρουμε τα κρεμμυδάκια, το πράσσο και το ξερό κρεμμύδι για 2-3 λεπτά με λίγο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους. Ρίχνουμε τις πατάτες και την κολοκύθα και ανακατεύουμε σωτάροντας τα για λίγο ακόμη.
Εν τω μεταξύ, βράζουμε δύο ποτήρια νερό και διαλύουμε τους κύβους.
Ρίχνουμε το ζωμο στην κατσαρόλα μας και χαμηλώνουμε τη φωτιά ώστε να σιγοβράσει το φαγητό μας για περίπου 30-35 λεπτά.
Η σούπα μας είναι σχεδόν έτοιμη. Την κατεβάζουμε από τη φωτιά, την περνάμε από το μύλο των λαχανικών, τον ομογενοποιητή χειρός (αν έχουμε) ή με τον πουροποιητή (όπως στη φωτογραφία που ακολουθεί):
Στη συνέχεια ρίχνουμε ελάχιστο αλατάκι και τα δύο μπαχαρικά μας (ινδικά κάρυ και τα δύο)
curry madras και ένα λίγο πιο καυτερό με αρκετά τσίλις.
Η ποσότητα επαφίεται στις ορέξεις σας! Εγώ επειδή μου αρέσουν τα καυτερά το έκανα μέτρια καυτερό που ταιριάζει με το κρύο. Όπως θα δείτε και από τις φωτογραφίες έβαλα περίπου μισό κουταλάκι του γλυκού από το καθένα:
Βάζουμε πάλι την κατσαρόλα μας στη φωτιά να πάρει μια βράση (2-3 λεπτά αρκούν) και είμαστε έτοιμοι!
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!