Συνταγες
-
- Δημοσιεύσεις: 332
- Εγγραφή: Παρ Μάιος 15, 2009 8:18 pm
- Τοποθεσία: Glashuette (και μετά ξύπνησα!)
- Has thanked: 0
- Been thanked: 12 times
Re: Συνταγες
Προχτές είχα όρεξη και μαγείρεψα αρχικά κάτι απλό και στη συνέχεια ένα γλυκάκι (μιας και μεχρι στιγμής δεν έχει μπει αντίστοιχη συνταγή για τους γλυκατζήδες της παρέας μην τους αφήσουμε με το παράπονο )
Ξεκινάμε λοιπόν με μια πολύ απλή μακαρονάδα με ζυμαρικά ολικής άλεσης (επέλεξα πένες αλλά μπορείτε να βάλετε ότι γουστάρετε!)
Βράζουμε λοιπόν τα μακαρόνια μας και τα σουρώνουμε: (προσωπικά τα προτιμώ al dente)
Στη συνέχεια ετοιμάζουμε τη σάλτσα (πολύ γρηγορή και ιδιαιερως γευστική)
Παίρνουμε ένα πακετάκι καβουρμά (αν βρούμε από βουβάλι είναι πολύ πιο νόστιμο από τον κλασικό και πιο υγιεινο χωρίς λίπος). Τον κόβουμε σε μικρά κομμάτια
και τον τσιγαρίζουμε για λίγο σε ένα τηγάνι (χωρίς λάδι, θα βγάλει λίγο από το λιπάκι του). Μόλις μοσχομυρίσει το σπίτι ρίχνουμε 2-3 κουταλιές της σούπας πελτέ από ντοματάκια σαντορίνης:
συνεχίζουμε το ανακάτεμα ωσότου ενωθούν και δέσει η σάλτσα (1 με δύο λεπτά)
Η σάλτσα είναι έτοιμη!
Ρίχνουμε όλη τη σάλτσα στη κατσαρόλα με τα σουρωμένα (ΧΙΚ!) μακαρόνια και σερβίουμε!
Δεν έβαλα πιάτο γιατί τα έφαγα όλα απευθείας από την κατσαρόλα
Ξεκινάμε λοιπόν με μια πολύ απλή μακαρονάδα με ζυμαρικά ολικής άλεσης (επέλεξα πένες αλλά μπορείτε να βάλετε ότι γουστάρετε!)
Βράζουμε λοιπόν τα μακαρόνια μας και τα σουρώνουμε: (προσωπικά τα προτιμώ al dente)
Στη συνέχεια ετοιμάζουμε τη σάλτσα (πολύ γρηγορή και ιδιαιερως γευστική)
Παίρνουμε ένα πακετάκι καβουρμά (αν βρούμε από βουβάλι είναι πολύ πιο νόστιμο από τον κλασικό και πιο υγιεινο χωρίς λίπος). Τον κόβουμε σε μικρά κομμάτια
και τον τσιγαρίζουμε για λίγο σε ένα τηγάνι (χωρίς λάδι, θα βγάλει λίγο από το λιπάκι του). Μόλις μοσχομυρίσει το σπίτι ρίχνουμε 2-3 κουταλιές της σούπας πελτέ από ντοματάκια σαντορίνης:
συνεχίζουμε το ανακάτεμα ωσότου ενωθούν και δέσει η σάλτσα (1 με δύο λεπτά)
Η σάλτσα είναι έτοιμη!
Ρίχνουμε όλη τη σάλτσα στη κατσαρόλα με τα σουρωμένα (ΧΙΚ!) μακαρόνια και σερβίουμε!
Δεν έβαλα πιάτο γιατί τα έφαγα όλα απευθείας από την κατσαρόλα
- Megalos
- Διαχειριστής
- Δημοσιεύσεις: 43127
- Εγγραφή: Τετ Μάιος 13, 2009 3:05 am
- Τοποθεσία: Athens
- Has thanked: 40279 times
- Been thanked: 8757 times
Re: Συνταγες
Βαγγελη τρομερη η μακαροναδα (ειμαι μακαρονας γιατι να το κρυψουμε αλλωστε
αλλα το γλυκο που ειμαι Βαγγελη γιατι ειμαι και γλυκατζης πολυ
αλλα το γλυκο που ειμαι Βαγγελη γιατι ειμαι και γλυκατζης πολυ
Το watchfunclub στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης!
Facebook: https://www.facebook.com/groups/118633621493682/
Instagram: https://www.instagram.com/watchfunclub/
Facebook: https://www.facebook.com/groups/118633621493682/
Instagram: https://www.instagram.com/watchfunclub/
-
- Δημοσιεύσεις: 332
- Εγγραφή: Παρ Μάιος 15, 2009 8:18 pm
- Τοποθεσία: Glashuette (και μετά ξύπνησα!)
- Has thanked: 0
- Been thanked: 12 times
Re: Συνταγες
Πάμε για το γλυκό μας:
Μηλόπιτα αλά ιταλικά...
Υλικά:
Για τη ζύμη:
200 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης (ή το κλασικό για όλες τις χρήσεις )
200 γρ, σιμιγδάλι ψιλό
160 γρ βούτυρο (ή μαργαρίνη αν κάνετε δίαιτα λόγω χοληστερίνης) Προσωπικά έβαλα βούτυρο και η γεύση είναι απίστευτη!
120 γρ μαύρη ζάχαρη (αν βάλετε λευκή βάλτε 140 -150 γρ)
1 φακελάκι baking powder
1 κρόκο αυγου και ένα φλιτζάνι φρέσκο γάλα για το γλασάρισμα
Για τη γέμιση:
4 μήλα μεγάλα της αρεσκείας σας (περίπου 800-900 γρ.)
2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
2 κουταλιές της σούπας σταφίδες
50 γρ. καρύδια
2-3 κουταλιές της σούπας ρούμι (καπετάνιο ή άλλο καλύτερο)
ένα κουταλάκι του γλυκού λεμόνι
και τη φλόυδα του τελευταίου.
Εκτέλεση :
Μέσα σε ένα μπώλ ρίχνουμε διαδοχικά το αλέυρι
το σιμιγδάλι
το baking powder
και τη ζάχαρη
Τα ανακατεύουμε όλα καλά και αφήνουμε στην άκρη ετοιμάζοντας τη γέμιση.
Παίρνουμε τα μήλα μας
και τα κόβουμε σε μικρά κυβάκια
προσθέτουμε τις σταφίδες
τα καρύδια αφού τα χτυπήσουμε για λίγο στο πολυκόφτη μας
προσθέτουμε το ρούμι
το χυμό και τη φλούδα από το λεμόνι
και φυσικά την κανέλα μας!
Η γέμιση μας είναι έτοιμη!
Πάμε να τελειώσουμε τη ζύμη μας:
Το βούτυρο/μαργαρίνη πρέπει να το χρησιμοποιήσουμε κρύο από το ψυγείο.
Το κόβουμε σε μικρά κομμάτια και το αναμιγνύουμε με τη ζύμη μέχρι αυτή να έχει την μορφή μιας μάζας από ψίχουλα :
Η ζύμη μας είναι έτοιμη! Παίρνουμε από τη ζύμη παραπάνω από τη μισή ποσότητα, και την μεταφέρουμε σε προβουτυρωμένη στρογγυλή φόρμα, πιέζοντας τα "ψίχουλα" μεταξύ τους ώστε να γίνουν μια ενιαία μάζα σαν μπισκότο, φροντίζοντας να καλύψουμε όλη τη διάμετρο της φόρμας καθώς και περίπου δύο εκατοστά σε ύψος στην περίμετρο της:
Στη συνέχεια αδειάζουμε τη γέμιση :
Την υπόλοιπη ζύμη την ρίχνουμε από πάνω ΧΩΡΙΣ όμως να την πιέσουμε ιδιαίτερα όπως κάναμε με τη βάση, γιατί θέλυμε να διατηρήσουμε την υφή των ψίχουλων στην επιφάνεια:
Ετοιμάζουμε ενα φλυτζάνι γάλα φρέσκο με έναν χτυπημένο κρόκο αυγού
και αλείφουμε την επιφάνεια του γλυκού:
Έτοιμο για φούρνο!!!
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά:
Εγώ δεν κρατήθηκα και την έκοψα ζεστή μόλις βγήκε από το φούρνο (γι' αυτό μισοδιαλύθηκε και το κομμάτι!!!)
Καλή Όρεξη !!!!
Μηλόπιτα αλά ιταλικά...
Υλικά:
Για τη ζύμη:
200 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης (ή το κλασικό για όλες τις χρήσεις )
200 γρ, σιμιγδάλι ψιλό
160 γρ βούτυρο (ή μαργαρίνη αν κάνετε δίαιτα λόγω χοληστερίνης) Προσωπικά έβαλα βούτυρο και η γεύση είναι απίστευτη!
120 γρ μαύρη ζάχαρη (αν βάλετε λευκή βάλτε 140 -150 γρ)
1 φακελάκι baking powder
1 κρόκο αυγου και ένα φλιτζάνι φρέσκο γάλα για το γλασάρισμα
Για τη γέμιση:
4 μήλα μεγάλα της αρεσκείας σας (περίπου 800-900 γρ.)
2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
2 κουταλιές της σούπας σταφίδες
50 γρ. καρύδια
2-3 κουταλιές της σούπας ρούμι (καπετάνιο ή άλλο καλύτερο)
ένα κουταλάκι του γλυκού λεμόνι
και τη φλόυδα του τελευταίου.
Εκτέλεση :
Μέσα σε ένα μπώλ ρίχνουμε διαδοχικά το αλέυρι
το σιμιγδάλι
το baking powder
και τη ζάχαρη
Τα ανακατεύουμε όλα καλά και αφήνουμε στην άκρη ετοιμάζοντας τη γέμιση.
Παίρνουμε τα μήλα μας
και τα κόβουμε σε μικρά κυβάκια
προσθέτουμε τις σταφίδες
τα καρύδια αφού τα χτυπήσουμε για λίγο στο πολυκόφτη μας
προσθέτουμε το ρούμι
το χυμό και τη φλούδα από το λεμόνι
και φυσικά την κανέλα μας!
Η γέμιση μας είναι έτοιμη!
Πάμε να τελειώσουμε τη ζύμη μας:
Το βούτυρο/μαργαρίνη πρέπει να το χρησιμοποιήσουμε κρύο από το ψυγείο.
Το κόβουμε σε μικρά κομμάτια και το αναμιγνύουμε με τη ζύμη μέχρι αυτή να έχει την μορφή μιας μάζας από ψίχουλα :
Η ζύμη μας είναι έτοιμη! Παίρνουμε από τη ζύμη παραπάνω από τη μισή ποσότητα, και την μεταφέρουμε σε προβουτυρωμένη στρογγυλή φόρμα, πιέζοντας τα "ψίχουλα" μεταξύ τους ώστε να γίνουν μια ενιαία μάζα σαν μπισκότο, φροντίζοντας να καλύψουμε όλη τη διάμετρο της φόρμας καθώς και περίπου δύο εκατοστά σε ύψος στην περίμετρο της:
Στη συνέχεια αδειάζουμε τη γέμιση :
Την υπόλοιπη ζύμη την ρίχνουμε από πάνω ΧΩΡΙΣ όμως να την πιέσουμε ιδιαίτερα όπως κάναμε με τη βάση, γιατί θέλυμε να διατηρήσουμε την υφή των ψίχουλων στην επιφάνεια:
Ετοιμάζουμε ενα φλυτζάνι γάλα φρέσκο με έναν χτυπημένο κρόκο αυγού
και αλείφουμε την επιφάνεια του γλυκού:
Έτοιμο για φούρνο!!!
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά:
Εγώ δεν κρατήθηκα και την έκοψα ζεστή μόλις βγήκε από το φούρνο (γι' αυτό μισοδιαλύθηκε και το κομμάτι!!!)
Καλή Όρεξη !!!!
- Megalos
- Διαχειριστής
- Δημοσιεύσεις: 43127
- Εγγραφή: Τετ Μάιος 13, 2009 3:05 am
- Τοποθεσία: Athens
- Has thanked: 40279 times
- Been thanked: 8757 times
Re: Συνταγες
Βαγγελη τωρα ειναι σουπερ τελειος ...
επιτελους και ενα γλυκο στο μενου του φορουμ ..το αξιζαμε
επιτελους και ενα γλυκο στο μενου του φορουμ ..το αξιζαμε
Το watchfunclub στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης!
Facebook: https://www.facebook.com/groups/118633621493682/
Instagram: https://www.instagram.com/watchfunclub/
Facebook: https://www.facebook.com/groups/118633621493682/
Instagram: https://www.instagram.com/watchfunclub/
Re: Συνταγες
Βαγγελη πολυ ωραιος...ευχαριστουμε για τις ομορφες συνταγες....
Η μακαροναδα σιγουρα νοστιμη.... .... και ενα φαγητο που γινεται ευκολα και γρηγορα...
Στη μηλοπιτα ειναι ωραιο να βαζεις τα μηλα απο κατω σε ροδελες να καραμελωσουν..
...και οταν βγει απο το φουρνο την γυρνας τουμπα....
Η μακαροναδα σιγουρα νοστιμη.... .... και ενα φαγητο που γινεται ευκολα και γρηγορα...
Στη μηλοπιτα ειναι ωραιο να βαζεις τα μηλα απο κατω σε ροδελες να καραμελωσουν..
...και οταν βγει απο το φουρνο την γυρνας τουμπα....
- ACIDBLACK
- Δημοσιεύσεις: 872
- Εγγραφή: Παρ Μάιος 15, 2009 6:53 pm
- Τοποθεσία: οπου εχειο ζεστη σκονη και υγρασια την ημερα και τσουχτερο κρυο την νυχτα.
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 6 times
Re: Συνταγες
ρε πρωινιατικα τι θα παθουμε .......αλλα επειδη στην βραση κολλαει το σιδερο .......θα βαλω την γυναικα μου να φτιαξει ενα γλυκακι .....
η σοβαροτητα ειναι η ασπιδα των ηλιθιων
-Montesqueieu
η σοβαροτητα συνιστα καταφανεστατο συμπτωμα δυσπεψιας
-Friedrich Nietzhe
-Montesqueieu
η σοβαροτητα συνιστα καταφανεστατο συμπτωμα δυσπεψιας
-Friedrich Nietzhe
-
- Δημοσιεύσεις: 7836
- Εγγραφή: Παρ Νοέμ 06, 2009 4:55 pm
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 135 times