Flashlights

για να χαλαρωνουμε
Άβαταρ μέλους
Megalos
Διαχειριστής
Has thanked: 40268 times
Been thanked: 8752 times

Re: Flashlights

Δημοσίευση από Megalos »

Θοδωρη παντα μας ενημερωνεις τελεια στο θεμα φακων ...
Χρησταρα φωτογραφιαρα ...πολυ ενδιαφερον ο φακος σου φιλε
Γιωργο αυτη τη φορα πρεπει να στα πω εγω : ολο μπαουλα και συρταρια ανοιγεις και βρισκεις
φακους vintage και μη :ha: :ha:
Το watchfunclub στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης!
Facebook: https://www.facebook.com/groups/118633621493682/
Instagram: https://www.instagram.com/watchfunclub/
Άβαταρ μέλους
Georges
Has thanked: 1135 times
Been thanked: 1475 times

Δημοσίευση από Georges »

Megalos έγραψε: Γιωργο αυτη τη φορα πρεπει να στα πω εγω : ολο μπαουλα και συρταρια ανοιγεις και βρισκεις
φακους vintage και μη :ha: :ha:
Τίποτα δεν άνοιξα Κώστα...κάπου στην αποθήκη μέσα χωμένοι είναι... :ha:

Φιλικά Γιώργος
Βοήθησε τον Φλίπερ να κρατήσει τον τίτλο του...Γίνε κι εσύ ΔΩΡΟ*, μπορείς!!!

* ΔΩΡΟ = ΔΩρητής ΡΟλογιών
Άβαταρ μέλους
Georges

Δημοσίευση από Georges »

Ήρθε ο PD20 :rose

Τελικά ήταν ότι έψαχνα...Μικρός, στιβαρός, ελαφρύς, αρκετά δυνατός.
Το μόνο που του λείπει πιστεύω είναι η δυνατότητα να αλλάζεις την δέσμη του φωτός (διάχυση, επικέντρωση)

Φιλικά Γιώργος

Άβαταρ μέλους
Koubilaihan
Has thanked: 1 time
Been thanked: 0

Δημοσίευση από Koubilaihan »

Μπράβο Γιώργο, πολύ χαίρομαι. Βγες το βράδυ στο μπαλκόνι και φώτισε τα γύρω σπίτια και πες μου αύριο εντυπώσεις.

Για μεταβλητή εστίαση πρέπει να πας σε Led Lenser, είναι οι μόνοι αξιοπρεπείς φακοί με αυτή τη δυνατότητα.

Πάντως γενικώς όσα λιγότερα κινούμενα μέρη, τόσο καλύτερα, από πλευράς ανθεκτικότητας, για αδιαβροχοποίηση ούτε λόγος φυσικά.

Άσε που οι φακοί με μεταβλητό focus δημιουργούν (αναγκαστικά) είδωλα και κατά τόπους σκιάσεις στη δέσμη τους. (άμα δεις κάνα maglite σε λευκό τοίχο θα καταλάβεις).
Αν είσαι σε δίλλημα, πάρτα και τα δύο.
Άβαταρ μέλους
Georges

Δημοσίευση από Georges »

Koubilaihan έγραψε:Μπράβο Γιώργο, πολύ χαίρομαι. Βγες το βράδυ στο μπαλκόνι και φώτισε τα γύρω σπίτια και πες μου αύριο εντυπώσεις.

Για μεταβλητή εστίαση πρέπει να πας σε Led Lenser, είναι οι μόνοι αξιοπρεπείς φακοί με αυτή τη δυνατότητα.

Πάντως γενικώς όσα λιγότερα κινούμενα μέρη, τόσο καλύτερα, από πλευράς ανθεκτικότητας, για αδιαβροχοποίηση ούτε λόγος φυσικά.

Άσε που οι φακοί με μεταβλητό focus δημιουργούν (αναγκαστικά) είδωλα και κατά τόπους σκιάσεις στη δέσμη τους. (άμα δεις κάνα maglite σε λευκό τοίχο θα καταλάβεις).
Θοδωρή έχω ήδη 2 maglite αλλά είναι της παλιάς σχολής...χωρίς led...έχεις δίκιο για τις σκιάσεις.
Ερώτηση: H αδιαβροχοποίηση το PD 20 είναι για χρήση σε βροχή ή μπορεί να μπει και κανα 2 μέτρα κάτω από το νερό???
Για ακόμα φορά σε ευχαριστώ για την βοήθεια στην επιλογή.

Φιλικά Γιώργος

Άβαταρ μέλους
Koubilaihan
Has thanked: 1 time
Been thanked: 0

Δημοσίευση από Koubilaihan »

Εϊναι αδιάροχος κατά το IPX-8 πρότυπο. IPX-8 σημαίνει : The equipment is suitable for continual submersion in water under conditions which are identified by the manufacturer. Λίγο γενικό.

Επειδή είναι ανώτερο από το IPX-7 που σημαίνει :Immersion for 30 minutes at a depth of 1 meter, πιθανότατα θα αντέξει. Πάντως δεν είναι καταδυτικός και δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως τέτοιος.

Εγώ τους δικούς μου συνήθως τους ανάβω και τους πετάω σε ένα ποτήρι νερό για κάνα 10λεπτο για να δω αν είναι ΟΚ.

Γενικά τα προτυπα αδιαβροχοποίησης έχουν ως εξής:

IPX-0 No special protection

IPX-1 Protected against falling water Equivalent to 3-5mm rainfall per minute for a duration of 10 minutes.
Unit is placed in its normal operating position.

IPX-2 Protected against falling water when tilted up to 15 degrees - Same as IPX-1 but unit is tested in 4 fixed positions -
tilted 15 degrees in each direction from normal operating position.

IPX-3 Protected against spraying water - Water spraying up to 60 degrees from vertical at 10 liters/min at a pressure of 80-100kN/m2 for 5 min.

IPX-4 Protected against splashing water - Same as IPX-3 but water is sprayed at all angles.

IPX-5 Protected against water jets - Water projected at all angles through a 6.3mm nozzle at a flow rate of 12.5 liters/min at
a pressure of 30kN/m2 for 3 minutes from a distance of 3 meters.

IPX-6 Protected against heavy seas - Water projected at all angles through a 12.5mm nozzle at a flow rate of 100 liters/min at
a pressure of 100kN/m2 for 3 minutes from a distance of 3 meters.

IPX-7 Protected against water immersion - Immersion for 30 minutes at a depth of 1 meter.

IPX-8 Protected against water submersion - The equipment is suitable for continual submersion in water under conditions which are identified by the manufacturer.
Αν είσαι σε δίλλημα, πάρτα και τα δύο.
Άβαταρ μέλους
snapper
Has thanked: 0
Been thanked: 185 times

Δημοσίευση από snapper »

Γιωργο πολυ καλη επιλογη ο PD20... :cheer: ....

Θοδωρη ευχαριστουμε πολυ για τις πληροφοριες..... :sh: .... ;)
Άβαταρ μέλους
Georges

Δημοσίευση από Georges »

Koubilaihan έγραψε:Εϊναι αδιάροχος κατά το IPX-8 πρότυπο. IPX-8 σημαίνει : The equipment is suitable for continual submersion in water under conditions which are identified by the manufacturer. Λίγο γενικό.

Επειδή είναι ανώτερο από το IPX-7 που σημαίνει :Immersion for 30 minutes at a depth of 1 meter, πιθανότατα θα αντέξει. Πάντως δεν είναι καταδυτικός και δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως τέτοιος.

Εγώ τους δικούς μου συνήθως τους ανάβω και τους πετάω σε ένα ποτήρι νερό για κάνα 10λεπτο για να δω αν είναι ΟΚ.

Γενικά τα προτυπα αδιαβροχοποίησης έχουν ως εξής:

IPX-0 No special protection

IPX-1 Protected against falling water Equivalent to 3-5mm rainfall per minute for a duration of 10 minutes.
Unit is placed in its normal operating position.

IPX-2 Protected against falling water when tilted up to 15 degrees - Same as IPX-1 but unit is tested in 4 fixed positions -
tilted 15 degrees in each direction from normal operating position.

IPX-3 Protected against spraying water - Water spraying up to 60 degrees from vertical at 10 liters/min at a pressure of 80-100kN/m2 for 5 min.

IPX-4 Protected against splashing water - Same as IPX-3 but water is sprayed at all angles.

IPX-5 Protected against water jets - Water projected at all angles through a 6.3mm nozzle at a flow rate of 12.5 liters/min at
a pressure of 30kN/m2 for 3 minutes from a distance of 3 meters.

IPX-6 Protected against heavy seas - Water projected at all angles through a 12.5mm nozzle at a flow rate of 100 liters/min at
a pressure of 100kN/m2 for 3 minutes from a distance of 3 meters.

IPX-7 Protected against water immersion - Immersion for 30 minutes at a depth of 1 meter.

IPX-8 Protected against water submersion - The equipment is suitable for continual submersion in water under conditions which are identified by the manufacturer.

Άψογος :cheer:

Δεν έχω σκοπό να του κάνω καταδυτική χρήση, αλλά ήθελα να ξέρω το περίπου το βαθμό αντοχής.

Φιλικά Γιώργος

Άβαταρ μέλους
Georges

Δημοσίευση από Georges »

snapper έγραψε:Γιωργο πολυ καλη επιλογη ο PD20... :cheer: ....
Έτσι νομίζω κι εγώ εδώ και μερικές ώρες :rose

ααα και μια τελευταία ερώτηση...να πάρω 2 επαναφορτιζόμενες cr123 (μία στο φακό, μία πάντα γεμάτη) ή καλύτερα να την βγάζω με απλές???

Φιλικά Γιώργος

Άβαταρ μέλους
Georges

Δημοσίευση από Georges »

πάντως είναι πόρωση...σκέφτομαι να πάρω και τον ιμάντα κεφαλής με άλλον ένα φακό (ακόμα δεν ξέρω ποιον) και να έχω ένα σετάκι τούμπανο...

Φιλικά Γιώργος

Απάντηση