Σελίδα 22 από 41

Re: Συνταγες

Δημοσιεύτηκε: Σάβ Οκτ 09, 2010 11:36 pm
από vaguras
Λοιπόν είχα καιρό να μπω στο φόρουμ γενικά και έτσι επιστρέφω πιο δυναμικά!

Σολωμός μυρωδάτος σε ζυμωτή φωλιά
Υλικά για 4 άτομα:
1 κιλο φιλέτο σολωμού (δυστυχώς μόνο ιχθυοτροφείου βρήκα)
500 γρ. αλεύρι (κίτρινο ειδικό για πίτες)
7-8 κλωναράκια άνηθο
5-6 κλωναράκια φρέσκο δενδρολίβανο
5-6 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
αλάτι
πιπέρι
άγριο σκόρδο (αν δεν έχετε βάλτε το κανονικό, μόνο που πρέπει να το τρίψετε)
ένα φλυτζάνι ελαιόλαδο (αν έχετε αρωματισμένο με διάφορα μπαχάρια, πιπέρια ακόμα καλύτερα)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Καθαρίζουμε το φιλέτο σολωμού από το δέρμα του, το πλένουμε
Εικόνα
Εικόνα
και το σκουπίζουμε.
Εικόνα
Αλατοπιπερώνουμε τον σολωμό και τον βάζουμε σε ένα μπωλ
Εικόνα
Ετοιμάζουμε τη μαρινάδα:
ψιλοκόβουμε τον άνηθο, το δενδρολίβανο και το θυμάρι.
Εικόνα
Εικόνα
σε ένα μεγάλο μπωλ προσθέτουμε ένα φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
Εικόνα
προσθέτουμε το άγριο σκόρδο
Εικόνα
τα υπόλοιπα μυρωδικά και τελος τον σολωμό ανακατεύοντας όλα πολύ καλά και αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 3-4 ώρες.
Εικόνα

Ετοιμάζουμε τη ζύμη:
Στο μπώλ με το αλεύρι, ρίχνουμε μια κουταλιά σούπας ξύδι, δύο κουταλιές ελαιόλαδο και μια πρέζα αλάτι
Εικόνα
Εικόνα
Προσθέτουμε σιγά σιγά νερό (για μισό κιλό αλεύρι θα χρειαστείτε περίπου 280 - 300 γρ. νερού ανάλογα με την ποιότητα και το είδος του αλεύρου)
Εικόνα
και ζυμώνουμε καλά μέχρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη η οποία δεν κολλάει στα τοιχώματα του μπωλ
Εικόνα
Εικόνα
Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα
και στη συνέχεια τη χωρίζουμε σε δύο ίσα μέρη και ανοίγουμε τα φύλλα μας
Εικόνα
Εικόνα
Στη συνέχεια με το ειδικό εργαλείο κόβουμε το κάθε φύλλο σε λωρίδες ανάλογες σε μέγεθος με τα κομμάτια του σολωμού που θα τυλίξουμε:
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Ετοιμάζουμε το ταψί μας βάζοντας λαδόκολλα για να γλυτώσουμε τα πολλά πλυσίματα-ξυσίματα μετά το μαγείρεμα :rose
Εικόνα
Ετοιμάζουμε αυγουλάκι χτυπητό για να αλείψουμε τις φωλιές μας
Εικόνα
Εικόνα
και έτοιμοι για το φούρνο (προθερμασμένος πάντα ):
Εικόνα

ψήνουμε 25-30 λεπτά στους 180-190 βαθμούς
και σερβίρουμε με σαλάτα της αρεσκείας μας (εγώ έφτιαξα μια απλή με κατσαρομάλλικο μαρούλι ντοματούλα και μια σαλτσούλα από βαλσάμικο, μέλι, μουστάρδα και ελαιόλαδο)
Εικόνα
Α! ξέχασα και το κρασάκι!
Εικόνα
Καλή μας όρεξη!!!

Re: Συνταγες

Δημοσιεύτηκε: Σάβ Οκτ 09, 2010 11:40 pm
από stavros_ch
Δυναμικο comeback Βαγγελη μια με πολυ ωραια συνταγη!
Μπραβο φιλαρα!
Ευχαριστουμε! :sh:

Re: Συνταγες

Δημοσιεύτηκε: Κυρ Οκτ 10, 2010 10:17 am
από THANOS58
Είπαμε... Όποιος είναι μερακλής στα ρολόγια, δεν μπορεί να μην είναι και στις γεύσεις!
Γειά σου ρε Βάγκο με τα ωραία σου!!!!
Κι άλλα τέτοια!!! :good: groovy

Re: Συνταγες

Δημοσιεύτηκε: Κυρ Οκτ 10, 2010 11:07 am
από StefMac
THANOS58 έγραψε:Είπαμε... Όποιος είναι μερακλής στα ρολόγια, δεν μπορεί να μην είναι και στις γεύσεις!
Γειά σου ρε Βάγκο με τα ωραία σου!!!!
Κι άλλα τέτοια!!! :good: groovy
+1 :cheer:

Re: Συνταγες

Δημοσιεύτηκε: Κυρ Οκτ 10, 2010 12:31 pm
από snapper
Βαγγελη πολυ ωραια η συνταγη σου..... :good: ... και ωραια εκτελεσμενη.... :cheer:

Πολυ ωραιος μπραβο.... :-).
...και σολωμο βλεπω.....που ειναι δυσκολο ψαρακι,...(εχει την ταση να σφίγγει..να γινεται στιφο)..

...Εγω εχω ενα θεμα με τα ''γεμιστα''ζυμαρια...οποτε και θα τον προτημουσα σκετο... ;)

Re: Συνταγες

Δημοσιεύτηκε: Κυρ Οκτ 10, 2010 5:15 pm
από antonis_ch
Μπραβο Βαγγελη! :good:

Re: Συνταγες

Δημοσιεύτηκε: Κυρ Οκτ 10, 2010 9:53 pm
από marios_ch
Τέλειοι σεφ όλοι ρε παιδιά.....
πολλά μπράβο....... :good: :cheer: :cheer: :cheer:

Re: Συνταγες

Δημοσιεύτηκε: Κυρ Οκτ 10, 2010 10:05 pm
από Georges
Δυστυχώς δεν θα τιμήσω τις συνταγές σας...προσπαθώ να χάσω κανα κιλό :TND:


Φιλικά Γιώργος

Re: Συνταγες

Δημοσιεύτηκε: Κυρ Οκτ 10, 2010 11:42 pm
από Megalos
Βαγγελη συγχαρητηρια φιλε ... τρομερη συνταγη...
ηδη την μελετα η συζυγος ...
Αληθεια μηπως πρεπει να κανουμε διαγωνισμο μαγειρικης (αλα Μανωλιδου) διοτι ηδη εχουμε δυο
τρομερους μονομαχους Βαγγελης και Δημητρης :magn:
Θανο εισαι και εσυ μεσα ?

Re: Συνταγες

Δημοσιεύτηκε: Δευ Οκτ 11, 2010 12:41 am
από snapper
Μπα Κωστα...με τους διαγωνισμους χανεται η μαγεια της μαγειρικης.... :(

....Οι κοντρες και τα δηθεν ειναι για αλλους.....