Απορία με μηχανές-τιμές

Στην ενότητα αυτή μιλάμε για τεχνικά θέματα που αφορούν τα ωρολόγια(εδώ μπορούν τα μέλη να υποβάλλουν και απορίες σχετικά με τεχνικά θέματα)
Άβαταρ μέλους
eisenberg
sensei
Has thanked: 1049 times
Been thanked: 1287 times

Re: Απορία με μηχανές-τιμές

Δημοσίευση από eisenberg »

Koubilaihan έγραψε: Αν το ρολόι είναι cosc certified είναι δεδομένο ότι έχει την cosc 2824; Ή μπορεί η κατασκευάστρια να έχει πάρει μια απλή να την έχει ρυθμίσει σωστά και να την έχει υποβάλει στο τέστ για να πάρει το πιστοποιητικό;
¨οπως κατάλαβες Θοδωρή, για το Breitling μου ρωτάω... lol
Εδω τα πραγματα περιπλεκονται λιγο οσον αφορα τη συγκεκριμενη μαρκα,αλλα και καποιες αλλες.
Η Breitling ανακοινωνει οτι αγοραζει ΕΤΑ2824 μεν,αλλα ebauches δε.Ο ορος σημαινει μηχανισμοι ρολογιων οι οποιοι δεν ειναι συναρμολογημενοι,μαζι με τα εξαρτηματα τους.Κραταει οτι της κανει,αλλαζει οτι δεν της κανει και τον ρυθμιζει κατα το δοκουν ωστε να καλυπτει τα κριτηρια που εχει θεσει.Καποιες μαρκες που αγοραζουν ebauches κανουν εκτενεις μετατροπες κι αλλες λιγοτερες.Για παραδειγμα η IWC ειναι γνωστη για τις εκτενως τροποποιημενες ΕΤΑ που χρησιμοποιει σε πολλα μοντελα της,αλλα και η breitling κυριως ομως στις πιο ακριβες σειρες της(πχ Bentley).
Οποτε και mail να στειλεις στην εταιρεια δε θα σε βρισουνε,αλλα κατα 99,9% θα σου πουνε οτι αγοραζουνε ΕΤΑ ebauches και μετα οι τεχνικοι τους φερνουν στα μετρα που θελουνε.
Ψάχνω για το τέλειο ρολόι...ελπίζω να μην το βρω ποτέ!
Άβαταρ μέλους
snapper
Has thanked: 0
Been thanked: 185 times

Δημοσίευση από snapper »

Μπραβο Θοδωρη....... :book: ........ :good:
marios_ch
Has thanked: 48 times
Been thanked: 194 times

Δημοσίευση από marios_ch »

Κάπως έτσι το σκέφτηκα και εγώ, γιατί να στην πούνε δηλαδή????
Απλά να τους γράψεις ότι θέλω να μάθω τι ακριβώς φοράει το ρολοί μου...!!!
Άβαταρ μέλους
Koubilaihan
Has thanked: 1 time
Been thanked: 0

Δημοσίευση από Koubilaihan »

Θοδωρή κατάλαβα! Ευχαριστώ!
Μάριε αστειευόμενος το είπα ότι θα με βρίσουνε. Αυτό φανταζόμουν και εγώ ότι θα μου πούνε στο περίπου.

Βρήκα όμως πληροφορίες. Είναι όπως τα λέει ο Eis:

The Breitling Caliber 17 is based on the automatic ETA 2824-2 movement (with quick-set date complication). It's one of the most robust mechanical movements in the whole Breitling offering.
The Caliber 17 is a high-grade ETA "ébauche" that has been assembled and tuned by Breitling Chronométrie in La-Chaux-de-Fonds, Switzerland. Though Breitling is usually not talkative about the kind of tuning they do, it is strongly believed that they use chronometer assortments (like Glucidur, Nivarox 1, Nivaflex 1 parts), install those premium balance and main springs, balance wheel, escapement, fine micrometer regulator assembly, and shock deflectors, and submit the movement to the COSC for certification.

At a cadence of 28,800 BPH, it ticks fast, but you should still see 8 discrete movements of the second's hand per second. The B17 is silent and quiet: you probably won't feel not hear the rotor on your wrist. It has a bi-directional winding, which makes it a bit more efficient than mono-directional winding (on a winder, it needs 650 revolutions per day, where some other common calibers need 800). It contains 25 jewels, and has a power reserve of 42 hours.

Εικόνα
Αν είσαι σε δίλλημα, πάρτα και τα δύο.
marios_ch

Παιδιά εμένα πάντως μου απάντησαν από την Glycine......!!!!!!!!!!!!

Dear Mr. ,

The ETA is producing this calibre in 3 different qualities and we use the medium quality called by ETA officionally "Elaborée"

with best regards
Stéphanie Wälchli

GLYCINE WATCH SA
Eckweg 8, P.O.Box 6044
CH-2500 Biel 6 Switzerland

Tel. ++41 32 341 22 13
Fax.++41 32 341 22 16

-joman που είσαι φίλε, έχεις νέα????
marios_ch

Βρήκα και κάτι ωραίους πίνακες παιδιά.....!!!!!!!!!

Εικόνα

Εικόνα
marios_ch

koubilaihan Θοδωρή για σένα φίλε.....!!!!!!!!

http://forums.watchuseek.com/showthread.php?t=13833
Άβαταρ μέλους
joman
Has thanked: 57 times
Been thanked: 24 times

Δημοσίευση από joman »

Μάριε μπράβο, δεν έχασες καιρό :good:
Εγώ δεν έκανα τίποτα ακόμα, κοίταξα στο site της longines, αλλά δεν έχουν υποστήριξη στα γαλλικά...
Τα αγγλικά τα δικά μου είναι... , δεν βλέπω να καταλαβαίνουν τίποτα.
Πάντως πολύ ωραία τα πινακάκια που βρήκες.
Άβαταρ μέλους
Koubilaihan
Has thanked: 1 time
Been thanked: 0

Δημοσίευση από Koubilaihan »

Ευχαριστώ πολύ Μάριε! Πολύ διαφωτιστικός πίνακας!
Εμένα είναι Α17320. Δηλαδή σύμφωνα με τον πίνακα, η μηχανή είναι 2824 stainless steel (χωρίς χρυσάφια και μπιρλάντια :( ), cosc certified :-) , και το 20 είναι ο κωδικός του μοντέλου.
Αν είσαι σε δίλλημα, πάρτα και τα δύο.
marios_ch

Και εγώ σας ευχαριστώ παιδιά.... Σημασία έχει να περνάμε καλά και να μαθαίνει ο ένας από τον άλλο.......
Απάντηση