Θα συμφωνήσω ότι έχουμε φύγει από το θέμα λίγο, το οποίο είναι γιατί ανεβάζουν με αυτό το ρυθμό οι κατασκευάστριες τις τιμές στα ίδια προϊόντα, που δεν είναι χρυσός, για να έχει ισοτιμία και να επηρεάζονται οι τιμές, γιατί δε λειτουργεί ο ανταγωνισμός, όπως φαίνεται, ενώ σε άλλα προϊόντα λειτουργεί και τι συμβαίνει με την αγορά της Ελλάδας και αν αυτό είναι δείγμα ότι τελικά δεν υπάρχει τόση κρίση όση νομίζουμε.jimko7 έγραψε:Μάλλον φύγαμε απο το θέμα..Τα ρολόγια τελικά γιατί ακριβαίνουν??Ιδού η απορία..
Όχι βέβαια γιατι ανέβηκε ο χρυσός..το δολάριο, η αγγλική λίρα,το γεν, η τούρκικη λίρα κλπ...ουδεμία σχέση νομίζω.
Και επίσης το παράπλευρη απώλεια..δε μου κολλάει ρε Νίκο..
Δηλ. αν ένα μαγαζί πουλαέι 1 είδος και αυτό πάρει αύξηση...θα αυξήσει το μαγαζί τις τιμές και στα άλλα του είδη?Πως σχετίζεται το 1 με το άλλο??
Τεσπα..ο καθενας δίνει τις δικές του απόψεις
Ίσως αυτό συνδυάζεται με αυτό που έγραψε ο φίλος Νίκος, ότι δηλαδή αυτός που είναι να πάρει κάτι θα το πάρει ανεξάρτητα από την τιμή και λόγω κρίσης η αγορά έχει αποδεχτεί ότι δεν μπορεί να προσελκύσει παρά μόνο αυτήν την πελατία, οπότε δεν έχει νόημα να μειώσει τις τιμές και απευθύνεται μόνο εκεί. Ας περιμένουμε λίγο, μήπως προκύψει κάποια νέα άποψη επί του θέματος. Προφανώς όλες οι απόψεις είναι σεβαστές και αποδεκτές.
Παρενθετικά να πω ότι επίσης δεν είναι κατά τη γνώμη μου σωστό ένα προϊόν που κάποιος το έχει στο μαγαζί σε στοκ να το πουλάει πιο ακριβά, όταν ανέβει η τιμή του και να επωφελείται τη διαφορά, αλλά αυτό εξαρτάται από τον καθένα και τις συνθήκες και τους κανόνες της αγοράς και δεν ισχύει μόνο για τα ρολόγια, π.χ. καύσιμα, κλπ.