Χθες καθως επινα την μπιριτσα μου σε ενα καφε ενος φιλου..σκεφτηκα οτι τα πατατάκια που σερβιρουν για συνοδεια..
..δεν πανε κατω σκετα...μια καυτερη σαλτσα θα ηταν οτι πρεπει...
...
''Σαλτσα με πιπεριες τσιλι'' λοιπον...απο τη δικη μου γλαστρα φυσικα...
3 κιλα ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες...
...4 κρεμμυδια και 2 σκελιδες σκορδο ψιλοκομμενα...
...2 πιπεριες πρασινες (οχι καυτερες) και 8 - 12 πιπεριες τσιλι -ψιλοκομμένες και χωρις σπορια-.. ..εγω εβαλα 20''...
...ολα αυτα τα βαζουμε σε μια κατσαρολα να βρασουν για κανα μισαωρο....
...μετα σβηνουμε την φωτια και αφηνουμε την σαλτσα να κρυωσει,για να την περασουμε απο ενα μπλεντερ...
.... και ενα σουρωτηρι...
...ωστε να αφαιρεσουμε τα περισσοτερα σπορια απο τις ντοματες...
....αμεσως μετα ξανα μπαινει στη κατσαρολα μαζι με 6 κουταλιες ζαχαρι...
....1 κουταλια αλατι-2 πιπερι-1 παπρικα γλυκια-10 κοκκους μπαχαρι-1 ξυλακι κανελα...
...λιγη μουσταρδα...
...και ενα φλυτζανι ξυδι...
...τα αφηνουμε να βρασουν για 1 ωρα....
....μετα αφαιρουμε τους κοκκους μπαχαρι που βαλαμε και την κανελα..και την βαζουμε σε βαζα σκεπαζοντας την με ελαιολαδο...
...αν εχουμε πολυ σαλτσα τοτε θα πρεπει να αναποδογυρισουμε τα βαζα και να τα αφησουμε να κρυοσουν...
...μολις κρυωσουν τα γυρναμε σωστα και τα αποθηκεύουμε σε σκιερο και δροσερο μερος...
..οταν ανοιχτει καποιο διατηρειται στο ψυγειο για 2 με 3 μηνες αρκει να ειναι σκεπασμενο με λαδι...