Georges έγραψε:Στέφανε με γεμάτο ρεζερβουάρ πόσα κιλά ζυγίζει? (αν γνωρίζεις...)
Ευχαριστώ προκαταβολικά
Γιώργο η μικρή αυτή μηχανή από το εργοστάσιο ζυγίζει πλήρης υγρών 134 κιλά και 124 κιλά στεγνή ((133,8 και 123,9 αντίστοιχα, για την ακρίβεια). Έχω αφαιρέσει κι έχω προσθέσει κάποια πράγματα, ας πούμε αφαιρέθηκε το μεταλλικό τιμόνι και το μεταλλικό ντεπόζιτο με τα πλαϊνά καπάκια (που προστάτευαν ψυγείο και ντεπόζιτο) και έχουν αντικατασταθεί από αλουμινένιο τιμόνι και πλαστικό ντεπόζιτο. Επίσης έχει αφαιρεθεί ο λασπωτήρας από την ουρά αλλά έχει μπει μια πολύ ελαφριά σχάρα πάνω από το πίσω φτερό. Όλα αυτά μας φέρνουν περίπου στο ίδιο αυτοφερόμενο βάρος. Τα επιπλέον κιλά λοιπόν προέρχονται από τις πλαϊνές συμπαγείς μεταλλικές σχάρες (για τα σαμάρια) και τα περίπου 6 επιπλέον λίτρα βενζίνης. Με βάση τους υπολογισμούς μου η μηχανή έχει επιβαρυνθεί με 12 κιλά πλήρης υγρών, τα 7 κιλά προέρχονται από τις πλαϊνές σχάρες και τα περίπου 5 κιλά από τη βενζίνη (λόγω διαφοράς ειδικού βάρους μεταξύ λίτρων/κιλών).
Η μηχανή από το εργοστάσιο μια χαρά ανταπεξέρχεται σε εντουράδες. Δεν είναι όμως στημένη για εντούρο από εμένα, αν κι εκεί -όπως είναι- τα καταφέρνει υπέροχα καθώς οι διαδρομές των αναρτήσεων της στα 270mm μπρος/πίσω την καθιστούν απολύτως ικανή. Έχω πάει μαζί της στη Βαρυμπόμπη 3 φορές μέχρι σήμερα και δεν διστάζει πουθενά (όσο απαιτητικό κι αν είναι το τερέν), αρκεί να χουφτώνεις το γκάζι αφού ο κινητήρας της είναι... "πολιτισμένος".
Η μηχανή στήθηκε από εμένα για να καταφέρνει να προσεγγίζει χώμα σε μεγάλες αποστάσεις, με άλλα λόγια αυτό που εμείς λέμε On/Off-άδες! Παρά τα 250cc τα καταφέρνει μια χαρά, κυρίως λόγω 6ης ταχύτητας στο κιβώτιο και ενός υπέροχου και εύστροφου μοτέρ. Τον Σεπτέμβρη κάναμε μια τριήμερη εκδρομή (από όπου και κάποιες φωτογραφίες) στη Στερέα Ελλάδα με στόχο να φτάσουμε στη κορυφογραμμή που ενώνει τη Σαράνταινα με τη Γραμμένη Οξιά. Το σύνολο της εκδρομής ήταν 750 χλμ εκ των οποίων τα 250 χλμ ήταν χωμάτινα σε εύκολα, μέτρια και πολύ απαιτητικά τερέν και φτάσαμε σε υψόμετρο άνω των 1500 μέτρων όπου συναντήσαμε τα υπέροχα αλπικά λιβάδια της Ευρυτανίας. Όλα αυτά συνδυάζονται με τη φωτογραφία. Σας ευχαριστώ για την υπομονή σας να διαβάσετε ένα άλλο χόμπι μου, που αγαπώ πολύ.