Πριν λιγες μερες ειχα την τυχη να συναντησω ενα...-φιλο απο τα παλια-...
...(μην με ρωτησετε ''πως και τι''...γιατι δεν θα πω)...
Το μονο που μπορω να πω ειναι πως σταθηκε ατυχος (αντιθετα με μενα)...και πως εβγαλε 39 κιλα καθαρο κρεας,...
... χώρια το κεφαλι και η συκωταρια ...και αρκετο λιπος,που το κρατησα για να φτιαξω περα τον οκτώμβρη..
...παστο χοιρινο...ημερο φυσικα...(οσοι εχουν φαει ξερουν τι εννοω) ....
Η συκωταρια εβρασε σε κοκκινο κρασι με αλατοπιπερο και λιγο ελαιολαδο...
.....αρρωστια μεγαλη ...λουκουμι σκετο''
Εχω αρκετο κρεας να πειραματιστω λοιπον...
Ξεκιναμε...
....--Αγριογουρουνο κοκκινιστο....
Παίρνουμε 2 κιλα τα ξεπλενουμε καλα και τα βαζουμε μεσα σε ενα μπολ...
..βαζουμε μεσα μια κουταλια της σουπας ξυδι,ενα ποτηρι κοκκινο κρασι και σκεπαζουμε με νερο...
....μενουν ετσι για 5-10 ωρες εκτος ψυγειου...
Προσοχη.. ολα αυτα γινονται απο την προηγουμενη ημερα...
...γιατι θα μεινει ολο το βραδυ και για καμια 20αρια ωρες σε μαριναδα....
Η ωρα της μαριναδας....
Βγαζουμε το κρεας το στραγγίζουμε και το τοποθετουμε παλι σε μπολ...
...ριχνουμε μεσα ενα μεγαλο ποτηρι κοκκινο κρασι,ελαιολαδο,ξυδι..
...ριγανη,θυμαρι,πιπερι,..αλατι οχι γιατι σφίγγει..και ανακατευουμε..
...μετα τα μεταφερουμε ολα σε αλλο μπολ,..στο οποιο εχουμε βαλει κατω μια στρωση με ροδελες κρεμμυδιου..
...το ιδιο κανουμε και απο πανω...
.... και τα βαζουμε στο ψυγειο για καμια 20αρια ωρες...
..απο το προηγουμενο βραδυ...
Ηρθε η ωρα να μαγειρεψουμε λοιπον...
...το βγαζουμε απο την μαριναδα του,το στραγγιζουμε και το βαζουμε σε μια χυτρα...
...το σκεπαζουμε με νερο...
...κλεινουμε και το αφηνουμε να βρασει για 50 λεπτα περιπου...
...μετα το αφαιρουμε απο εκει(κραταμε το ζουμι)και το τσιγαριζουμε ελαφρα σε ενα βαθυ τηγανι...
...και σβηνουμε με κοκκινο κρασι...
...βαζουμε μεσα 2 ψιλοκομμενα κρεμμυδια...
...4-5 κουταλιες πελτε ντοματας...
..-(εγω δεν ειχα στο σπιτι...ετσι ετριψα 3 ντοματες αφου τις ξεφλουδισα πρωτα..τις στραγγιξα και εριξα μεσα 1 κουταλια ζαχαρη)-
...μπαχαρικα..-(εχω βαλει σε ενα μυλο διαφορα πιπερια σε κόκκους,κολιανδρο και μπαχαρι...
...οτι πρεπει για κοκκινιστα)-..κανελα και γαρυφαλλο τριμμενο...
...μια τσιλι...
...δαφνη- μπαχαρι...
...και λιγο απο το ζουμι που εχουμε κρατησει...
...και τα αφήνουμε σκεπασμενο μεχρι να δεσει η σαλτσα...(αλλα 50 περιπου λεπτα)..
...Το συνοδεύουμε με μακαρονια,πιλαφι,η πατατες τηγανιτες-(εγω εφτιαξα μακαρονια)-
..και με κοκκινο κρασι...
Υ.Γ.1 Την επομενη φορα λεω να το κανω ''κρασατο'' με πατατες τηγανιτες.... που μου αρεσουν πολυ...
Υ.Γ.2 Και ''στιφάδο'' είναι εξαιρετικό...αλλα δεν μου αρεσουν τα κρεμμύδια...