Η άποψή μου ? ΜΗΝ ΤΟ ΠΕΙΡΑΞΕΙΣ ( Το SEIKO, τον βετεράνο ).Σιδ.Σταυρος έγραψε: Τετ Σεπ 24, 2025 12:17 pmΤο ειχα παει στην Seiko στα κεντρικα τοτε που ηταν στην Πανεπιστημιου, εκαναν ενα καθαρισμα μεσα στην στα αλατα της πλακας (εμειναν σημαδια) και μου ξηλωσαν τον ''φωσφορο'' απο τις γραμμες (!) της ωρας
Αναρωτιεμαι ενα μπορει η πλακα να βαφτει με αερογραφο και να μπει ''φωσφορος'' ξανα στις γραμμες ή παραειναι λεπτοδουλεια για να ασχοληθει κανεις;
Απο την αλλη το Venus δεκαετιας του '70 μου ειπαν ειναι κολλημενο, θα γινει καθαρισμα κλπ ενω ηταν λεει σπασμενο το ''balance", αυτο ειναι το ''καμπανακι'' που λεγαμε στην λαικη που εχει μεσα το αυτοματο ρολοι και με το περα-δωθε κουρντιζε τον μηχανισμο;
Εδώ στην "εξορία" στην πλάζ, βλέπω πολλές γυναίκες. Και μικρές και μεγάλες. Φυσικες και .......αλλοιωμένες. Με ψεύτικα στήθη, με ψεύτικα χείλη, τραβηγμένες μούρες. Που, στην προσπάθειά τους να ..........ομορφύνουν ( ???? ) καταντάνε καραγκιόζηδες. Χώρια τα μαγιώ, κορδονάτα ( !!!! ) για να δείχνουν το κορμί
Αλλες, και μεγάλες, ( πλέον ειναι η εποχή που έρχονται συνταξιούχοι από την Ευρώπη, λιγότερη ζέστη και μειωμένες τιμές ) με άσπρο μαλλί, απλά κτενισμένες, με ολοσωμα μαγιώ, χωρίς κοσμηματα και φανφάρες, είναι τόσο "γλυκιές" και αληθινές.
Αν αρχίσεις να αλλάζεις πλάκα, δείκτες, φώσφορο κλπ. απλώς θα καταντήσεις με ένα ρολόι, που ΔΕΝ θα είναι ο βετεράνος. Θα είναι κάτι άλλο, που θα προσπαθεί να ......ανανεωθεί, αλλά στην ουσία θα χάσει την αυθεντικότητα και την εικόνα που έζησες όλα αυτά τα χρόνια.
Σκέψου το ! Σαν τις αλλοιωμένες κυρίες, που νομίζουν ότι με τα φουσκώματα και τις μούρες χωρίς έκφραση, γίνανε πιο γοητευτικές.