Το ειχα παρουσιασει στν αρχη της ενοτητας αυτης,το ''ρολοι-βετερανος'' οπως το λεω γιατι εχει τραβηξει στην κυριολεξια τα πανδεινα.
Το καλοκαιρι του 1980 το πηρα με τα λεφτα μου δουλευοντας σαν σερβιτορος συν κουζινα συν καθαρισμα δωματιων σε ξενοδοχειο, δραχμη προς δραχμη μαζεμενα ατα λεφτα.
Επειδη δεν υπηρχαν καθολου γνωσεις τοτε και ηταν και κοινη πρακτικη το φοραγα σε καθε ασχολια αρα: μπηκε στην θαλασσα (ψαρεμα-βουτιες ως και ψαροντουφεκο) και γεμισε αλμυρο νερο,ανοιχτηκε στεγνωσε και το ξαναφορεσα γιατι δουλευε κανονικα.Ξαναπηρε νερα απο δουλειες στα χωραφια και ξανα το ιδιο,εχει πεσει πολλες φορες κατω και το εχω χτυπησει σε οικοδομη-κουβαλημα πετρες στο χωραφι-κοψιμο ξυλα και γενικα καθε αγροτικη εργασια της εποχης (ελιες,κοψιμο χορτα,ποτισμα,σκαψιμο-φτυαρισμα κλπ), εχει φαει 12ωρα κατω απο καλοκαιρινο ηλιο (διανοιξη δρομων-ανατιναξεις) σκονη-νεφτι,κακουχιες στον ΕΣ (παγο ως και σε -15 'C και πρωινη γυμναστικη εως και -4,5 'C λαδια-πετρελαιο-βενζινη-ασκησεις στα βουνα κλπ) συν μετα στην οικοδομη συν μετα στο μηχανουργειο.
Το ειχα παει στην Seiko τοτε στην Πανεπιστημιου αλλα εκαναν ενα καθαρισμα στην πλακα μονο,δεν μου την αλλαξαν και εφυγε και ο ''φωσφορος'' απο τις γραμμες της ωρας.
Περασαν
45 χρονια και ακομη δουλευει (!) με την ελευση αλλων ρολογιων φυσικα εμεινε στο περιθωριο αλλα μιας και τωρα τελευταια πηρα φορα με τα παλαια ρολογια ειπα να δωσω τον ''Βετερανο'' οπως το λεω για συντηρηαη να του βαλω ενα καφε λουρακι (οπως αυτα της δεκαετιες '60) και θα ηθελα την γνωμη σας:
Να ψαξω ξανα για ασπρη πλακα (που δεν μου αρεσει) ή να βαλω αλλο χρωμα πχ μπλε-μαυρη;