Τα ρολόγια δεν το συζητώ. Τα τραίνα κυμαίνονται σε πολύ ποιο λογικά επίπεδα ίσως γιατί έχω μόνο 11, εκτός και αν αποφασίσω να φτιάξω μακέτα όπου εκεί το κόστος θα απογειωθεί. Ξέρω γνωστό που δίνει 25euro μόνο για ένα δεντράκι!dgl έγραψε:Πολλά μπράβο κα από εμένα τα Ρολόγια ή τα τρένα είναι ποιό δαπανηρό hobby τελικά ;
Κώστα μου θα βρεθούμε, αυτό είναι το μόνο σίγουρο.Megalos έγραψε:μπαρβο Βαγγελη... πολυ ενδιαφερον χομπυ ...να μας ενημερωνεις στο μελλον για αυτο
και οπως ειπε ο καπετανιος μας ελλειψες ... για κανονισε να ερθεις στην κοπη της πιτας μας
Δημήτρη προσωρινά και μόνο κάθε Σ/Κ (όταν μπορώ) τις τρέχω πάνω στο μεγάλο καλό τραπέζι της τραπεζαρίας του σπιτιού μου, το οποίο σκέφτομαι σοβαρά να το μετατρέπω σε μακέτα και μετά θα γίνει κόλαση....captain έγραψε:Βαγγέλη σε χάσαμε και μας έλειψες .....
Τα τρενάκια ειναι τρελό κόλλημα ......πες μας οτι Εχεις και στημένα δείκτια με ράγες σιδ. σταθμούς χωριουδάκια βουνά δάσος κλπ
που βλέπουμε σ αυτο το χόμπι .....!!!! Να μας τρελάνεις .....
Πολυ ωραία ενασχόληση ..... !!!! Υπάρχει και αλλο μέλος που εχει συλλογή απο τρενάκια και μαλιςτα πολυ καλη .....!!!!
Έχω στο πρόγραμμα να αγοράσω άμεσα σπίτια, σταθμούς και άλλα οικήματα. Εντωμεταξύ οι τιμές για αυτά είναι εξωπραγματικές. Αυτό που σίγουρα θα κάνω προσωρινά θα είναι μια μακέτα 1Χ1 και στην ουσία μόνο για φωτογραφίες!
Έχω μπλέξει... ή μου φαίνεται;
Πως με καταλαβαίνεις!gerogian έγραψε:Μπράβο Βαγγελη για τη συλλογη σου, αλλα και για την αγάπη και το μεράκι σου για τον τρενομοντελισμο!!
Η αληθεια ειναι οτι μονο περίεργα δεν πρεπει να νοιωθουμε όσοι ασχολούμαστε μ αυτόν, οποια κι αν ειναι η ηλικια μας, διότι σε ολο τον κόσμο οι περισσότεροι φαν ειναι μεγάλοι και μαλιστα συνταξιούχοι!!
Ακομα και τα παιδια που ασχολούνται, σχεδόν παντα εχουν έναν μεγαλο να τα καθοδηγεί, ειδικα τωρα με τα ψηφιακά, πολύπλοκα συστήματα.
Εχθες εγινε στην Αθηνα και η κοπή της πιτας του συλλόγου, αλλα δυςτυχως αν και ήθελα, δεν τα κατάφερα να παρευρεθώ.
Ασχολούμαι κι εγω πολλα χρονια - το πρωτο μου τρενάκι, μάρκας Marklin, μου το έφερε ο πατέρας μου απο τη Γερμανία, οταν ήμουν 6 ετών- αλλα τα τελευταία χρονια η έλλειψη χρονου με εχει κανει να τα παραμέλησω.
Η συλλογη ομως υπαρχει και ευελπιστώ οταν συνταξιοδοτηθω, η εαν ασχοληθεί ο Πετρης, τα τρενάκια να ξανά σφυρίξουν!!
Είναι γεγονός οτι φίλοι & συνάδερφοι ακόμα γελάνε. Όπως μου λένε είναι πολύ "φιλειρηνικό" για εμένα. Η απόλυτη αντίθεση!
Εμένα πάντως με έχει συναρπάσει..., ίσως γιατί έχω καλές οικογενειακές αναμνήσεις.
Έχω και εγώ Märklin μια 3309 DB Tenderlok BR 85, τροποποιημένη από AC σε DC (δεν την έχω ακόμα φωτογραφίσει).
Όσο για τις DCC είναι στα άμεσα πλάνα μου. Δεν θέλω να μετατρέψω κάποιες από τις υπάρχουσες (όσες μπορούσαν να φιλοξενήσουν decoder στο tender) σε digital, προτιμώ να αγοράσω νέες.