ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ;
Re: ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ;
Τι να κανουμε ρε Γιαννη(η μηπως εισαι και εσυ Γιανης)
Μας στεναχωρήσανε τα παλληκαρια μας(ο θεος να τα κανει) εχθες και το εχουμε ριξει στη τρελη!!!
Μας στεναχωρήσανε τα παλληκαρια μας(ο θεος να τα κανει) εχθες και το εχουμε ριξει στη τρελη!!!
- Rating: 7.69%
Οταν εμεις ειχαμε 100 δις δανεια οι Ευρωπαιοι δεν ειχαν ουτε νομισμα!!!
- captain
- Has thanked: 5083 times
- Been thanked: 11955 times
Καλό αυτό... Μου θυμίζει τα σχολικά μου χρόνια αυτή η πρόταση...την έλεγαν οι καθηγητές...CS-VIW έγραψε:Ο ggliggli έγραψε:Κάτι που αλλάζει την ροη πραγμάτων .
καλά το πάει...
Κ.
Ελέγχους πότε παίρνουμε...;;;;
- Megalos
- Διαχειριστής
- Has thanked: 40824 times
- Been thanked: 8921 times
γεια σου Βασιλη με τα αστεια σου ... μην στενοχωριεσαι .. τα πρωτα πενηντα χρονια ειναι .. μετα ολα καλαZIKOS έγραψε:Τι να κανουμε ρε Γιαννη(η μηπως εισαι και εσυ Γιανης)
![lol lol](./images/smilies/ChunkyLol.gif)
Το watchfunclub στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης!
Facebook: https://www.facebook.com/groups/118633621493682/
Instagram: https://www.instagram.com/watchfunclub/
Facebook: https://www.facebook.com/groups/118633621493682/
Instagram: https://www.instagram.com/watchfunclub/
-
- Has thanked: 8 times
- Been thanked: 44 times
Τα χαρτιά δεν σου εξασφαλίζουν τίποτα.captain έγραψε:Καλό αυτό... Μου θυμίζει τα σχολικά μου χρόνια αυτή η πρόταση...την έλεγαν οι καθηγητές...CS-VIW έγραψε:Ο ggliggli έγραψε:Κάτι που αλλάζει την ροη πραγμάτων .
καλά το πάει...
Κ.
Ελέγχους πότε παίρνουμε...;;;;
Κοίτα να μαθαίνεις και αυτό έχει σημασία.
Φαντάσου ότι και εγώ που η καινοτομία είναι συνδεδεμένη με την εκπαίδευσή μου από το νηπιαγωγείο, με την εργασία μου εδώ και 32 χρόνια, με την γενικότερη φιλοσοφία μου και την οποία θεωρώ και κεντρικό θέμα στο βιβλίο μου για τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων που έγραφα επί 2,5 χρόνια, δεν θα σας βάλω στο τέλος κάτι που σκέφτηκα μόνος μου, αλλά κάτι που μου είπε ο Πρόεδρος του Christie's, Aurle Bacs.
Από το πόσο καλός "μαθητής" είσαι, εξαρτάται πόσο ενδιαφέρον θα είναι αυτό που λες και που σκέφτεσαι.
Για το λόγο αυτό και ο Νεύτων είπε το περιβόητο "αν κατάφερα να κοιτάξω τόσο μακριά, είναι γιατί πατούσα στις πλάτες γιγάντων!"
Εκτός αν σε δυσκολεύει να μάθεις το nickname "captain" και μας βλέπεις τους υπόλοιπους για τις βοηθητικές δουλειές...
![Smile :-)](./images/smilies/icon_e_smile.gif)
ΥΓ.2. Το σχόλιο του ggli έχει πράγματι βάθος και ουσία και κατά συνέπεια ενδιαφέρον.
- captain
- Has thanked: 5083 times
- Been thanked: 11955 times
...τα χαρτιά δεν εξασφαλίζουν συμφωνώ άλλα είναι κλειδιά που ανοίγουν πόρτες στην ζωή ...CS-VIW έγραψε:Τα χαρτιά δεν σου εξασφαλίζουν τίποτα.
λόγο της δουλειάς μου ... είμαι καταδικασμένος συνέχεια να εκπαιδεύομαι να μαθαίνω να εξετάζομαι και να πιστοποιούνται οι γνώσεις και οι ικανότητες μου για όλη μου την ζωή.CS-VIW έγραψε:Κοίτα να μαθαίνεις και αυτό έχει σημασία.
![:ha: :ha:](./images/smilies/AddEmoticons04220.gif)
![cigar :cigar:](./images/smilies/AddEmoticons04243.gif)
CS-VIW έγραψε:Φαντάσου ότι και εγώ που η καινοτομία είναι συνδεδεμένη με την εκπαίδευσή μου από το νηπιαγωγείο, με την εργασία μου εδώ και 32 χρόνια, με την γενικότερη φιλοσοφία μου και την οποία θεωρώ και κεντρικό θέμα στο βιβλίο μου για τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων που έγραφα επί 2,5 χρόνια, δεν θα σας βάλω στο τέλος κάτι που σκέφτηκα μόνος μου, αλλά κάτι που μου είπε ο Πρόεδρος του Christie's, Aurle Bacs.
Αναμένουμε ...
καλός "Δάσκαλος" = καλός "ΜαθητήςCS-VIW έγραψε:Από το πόσο καλός "μαθητής" είσαι, εξαρτάται πόσο ενδιαφέρον θα είναι αυτό που λες και που σκέφτεσαι.
"CS-VIW έγραψε:
Για το λόγο αυτό και ο Νεύτων είπε το περιβόητο "αν κατάφερα να κοιτάξω τόσο μακριά, είναι γιατί πατούσα στις πλάτες γιγάντων!"
No comments ...
![cigar :cigar:](./images/smilies/AddEmoticons04243.gif)
... δεν καταλαβαίνω τι εννοείςCS-VIW έγραψε:Εκτός αν σε δυσκολεύει να μάθεις το nickname "captain" και μας βλέπεις τους υπόλοιπους για τις βοηθητικές δουλειές...
![hypno :hypno:](./images/smilies/1511.gif)
οποιαδήποτε αλλαγή σε αυτήν την ιεραρχία υπάρχει σοβαρό πρόβλημα πρόβλημα...
![BB :BB:](./images/smilies/Bling-Bling.gif)
![Cool :cool:](./images/smilies/icon_cool.gif)
CS-VIW έγραψε:ΥΓ.2. Το σχόλιο του ggli έχει πράγματι βάθος και ουσία και κατά συνέπεια ενδιαφέρον.
... συμφωνώ αλλά είναι πολύ γενικό αν το κάνεις πιο ιδικό και συγκεκριμένο και για τον χώρο της ωρολογοποιίας θα γίνει χαμός ... και δεν μας φτάνουν 100 σελ.
![slap :slap:](./images/smilies/AddEmoticons04249.gif)
- markosgr28
- moderator
- Has thanked: 23 times
- Been thanked: 5183 times
Πολύ διασκεδαστικά τα σχόλια!
Υπάρχουν εργαλεία μέτρησης της καινοτομίας και γενικά η επιστήμη δύσκολα θεωρεί κάτι ως καινοτόμο. Καινοτομία θα έλεγα ότι θα μπορούσε να είναι μια νέα προσέγγιση, ένας διαφορετικός τρόπος, μέθοδος, κλπ. που πρέπει όμως να έχει κάποιο λόγο ύπαρξης πιστεύω, να δουλεύει και να κάνει κάτι καλύτερα ή διαφορετικά.
Στα ρολόγια π.χ. καινοτομία θεωρώ τη μετάδοση με ιμάντα της Tag στο V4, ή το ελατήριο (αν δεν κάνω λάθος) σιλικόνης της Ω.
Υπάρχουν εργαλεία μέτρησης της καινοτομίας και γενικά η επιστήμη δύσκολα θεωρεί κάτι ως καινοτόμο. Καινοτομία θα έλεγα ότι θα μπορούσε να είναι μια νέα προσέγγιση, ένας διαφορετικός τρόπος, μέθοδος, κλπ. που πρέπει όμως να έχει κάποιο λόγο ύπαρξης πιστεύω, να δουλεύει και να κάνει κάτι καλύτερα ή διαφορετικά.
Στα ρολόγια π.χ. καινοτομία θεωρώ τη μετάδοση με ιμάντα της Tag στο V4, ή το ελατήριο (αν δεν κάνω λάθος) σιλικόνης της Ω.
-
Το "silicon balance spring" που χρησιμοποιεί η Ω αλλά και άλλες εταιρείες κακώς μεταφράζεται ως "ελατήριο σιλικόνης".
Η αγγλική λέξη "silicon", "silicium" στα γαλλικά, σημαίνει "πυρίτιο".
Προφανώς Μάρκο κάπου το έχεις διαβάσει λάθος μεταφρασμένο, είτε από κάποιο μέλος φόρουμ είτε από κάποιον που γράφει για ρολόγια επαγγελματικά χωρίς να τα γνωρίζει.
Για το Co-Axial συμφωνεί μαζί σου και ο Philippe Dufour, ο οποίος σε συνέντευξή που μου είχε δώσει στην ερώτησή μου αν το Co-Axial είναι μια αληθινή καινοτομία, απάντησε ότι ίσως είναι η μόνη περίπτωση τα τελευταία χρόνια που μπορούμε να μιλήσουμε για καινοτομία.
Για το ελατήριο πυτιτίου, ο George Daniels στην συνέντευξη που μου έδωσε (η οποία ποδείστηκε ότι ήταν η μοναδική που έχει δώσει!!!) είπε ότι η ωρολογοποία δουλεύει 700 χρόνια με τα παραδοσιακά μέταλλα, τα οποία αποδεδειγμένα αντέχουν αιώνες και δεν καταλαβαίνει ποιός μπορεί να εγγυηθεί ότι το πυρίτιο είναι εξ' ίσου ανθεκτικό.
Ο Franck Muller είπε στις 2-3 συνεντεύξεις που του έχω πάρει ότι το μεγαλύτερο ποσοστό από αυτά που παρουσιάζονται σαν καινοτομίες από τα εργοστάσια, δεν είναι καινοτομίες, αλλά εφαρμογές παλιών πρακτικών στο ρολόι χειρός. Όμως, πρόσθεσε, αυτό δεν είναι κακό, γιατί το καταλαβαίνουν ελάχιστοι άνθρωποι στον κόσμο, ενώ οι υπόλοιποι έχουν την αίσθηση ότι κάτι γίνεται στην Ωρολογοποιία και αυτό είναι καλό για τον κλάδο...
Θα επανέλθω με αυτό που μου είπε ο Bacs, το οποίο θεωρώ πλήρες και αποκαλυπτικό.
Φιλικά
Κωστής
Η αγγλική λέξη "silicon", "silicium" στα γαλλικά, σημαίνει "πυρίτιο".
Προφανώς Μάρκο κάπου το έχεις διαβάσει λάθος μεταφρασμένο, είτε από κάποιο μέλος φόρουμ είτε από κάποιον που γράφει για ρολόγια επαγγελματικά χωρίς να τα γνωρίζει.
Για το Co-Axial συμφωνεί μαζί σου και ο Philippe Dufour, ο οποίος σε συνέντευξή που μου είχε δώσει στην ερώτησή μου αν το Co-Axial είναι μια αληθινή καινοτομία, απάντησε ότι ίσως είναι η μόνη περίπτωση τα τελευταία χρόνια που μπορούμε να μιλήσουμε για καινοτομία.
Για το ελατήριο πυτιτίου, ο George Daniels στην συνέντευξη που μου έδωσε (η οποία ποδείστηκε ότι ήταν η μοναδική που έχει δώσει!!!) είπε ότι η ωρολογοποία δουλεύει 700 χρόνια με τα παραδοσιακά μέταλλα, τα οποία αποδεδειγμένα αντέχουν αιώνες και δεν καταλαβαίνει ποιός μπορεί να εγγυηθεί ότι το πυρίτιο είναι εξ' ίσου ανθεκτικό.
Ο Franck Muller είπε στις 2-3 συνεντεύξεις που του έχω πάρει ότι το μεγαλύτερο ποσοστό από αυτά που παρουσιάζονται σαν καινοτομίες από τα εργοστάσια, δεν είναι καινοτομίες, αλλά εφαρμογές παλιών πρακτικών στο ρολόι χειρός. Όμως, πρόσθεσε, αυτό δεν είναι κακό, γιατί το καταλαβαίνουν ελάχιστοι άνθρωποι στον κόσμο, ενώ οι υπόλοιποι έχουν την αίσθηση ότι κάτι γίνεται στην Ωρολογοποιία και αυτό είναι καλό για τον κλάδο...
Θα επανέλθω με αυτό που μου είπε ο Bacs, το οποίο θεωρώ πλήρες και αποκαλυπτικό.
Φιλικά
Κωστής
- markosgr28
- moderator
-
Πάντως αν το silicon ήταν σιλικόνη, θα ήταν ενφιαφέρουσα μια διαφήμιση για τα σχετικά ρολόγια με πρωταγωνίστρια την Pamela Anderson...
Αν τώρα η διαφήμιση ήταν για κάποιο Panerai PAM... θα ήταν ακόμη καλύτερα!![Smile :-)](./images/smilies/icon_e_smile.gif)
Φιλικά
Κωστής
Αν τώρα η διαφήμιση ήταν για κάποιο Panerai PAM... θα ήταν ακόμη καλύτερα!
![Smile :-)](./images/smilies/icon_e_smile.gif)
Φιλικά
Κωστής
- markosgr28
- moderator
Χαχα, σωστό!CS-VIW έγραψε:Πάντως αν το silicon ήταν σιλικόνη, θα ήταν ενφιαφέρουσα μια διαφήμιση για τα σχετικά ρολόγια με πρωταγωνίστρια την Pamela Anderson...
Αν τώρα η διαφήμιση ήταν για κάποιο Panerai PAM... θα ήταν ακόμη καλύτερα!
Φιλικά
Κωστής
Πάντως, λόγω ταλάντωσης, μου ταίριαζε καλύτερα η σιλικόνη, από το πυρίτιο, όπως και η Pamela φυσικά....