Vintage Seiko LCD
- eisenberg
- sensei
- Has thanked: 1049 times
- Been thanked: 1287 times
-
- Has thanked: 1800 times
- Been thanked: 1008 times
Re: Vintage Seiko LCD
Πολυ ωραια αντικα θυμιζει τις παλιες δοξες αυτων των κομματιων που τοτε χαλαγανε κοσμο και σε συλλεκτες και σε ασχετους.
Οπως κι αυτα με το κομπιουτερακι , καλοφορετο ναναι.
Οπως κι αυτα με το κομπιουτερακι , καλοφορετο ναναι.
- Charilaos
- Has thanked: 440 times
- Been thanked: 1487 times
Θοδωρή πανέμορφο!!!!!!!!!!!!!!!!!
Νομίζω ότι πήρε το μάτι μου ένα χρυσό τέτοιο στο Chrono24 με 9.000$!!!!!!!!!!!
Νομίζω ότι πήρε το μάτι μου ένα χρυσό τέτοιο στο Chrono24 με 9.000$!!!!!!!!!!!
- eisenberg
- sensei
Χαριλαε ενα απο τα πιο σπανια vintage Seiko LCD ειναι το 06LC.Charilaos έγραψε: Νομίζω ότι πήρε το μάτι μου ένα χρυσό τέτοιο στο Chrono24 με 9.000$!!!!!!!!!!!
Πρωτοκυκλοφορησε στην Ιαπωνια το 1973 και ηταν το πρωτο εξαψηφιο LCD ρολοι και μαλιστα το πρωτο ρολοι εξολοκληρου κατασκευασμενο απο τιτανιο αν δεν κανω λαθος.Η τιμη του τοτε ηταν αστρονομικη αλλα και σημερα κοστιζει πανω απο 4.000-5.000$ ενα mint κομματι(αν το βρει κανενας τοσο σπανια που ειναι).
Η καταργηση της παραδοσιακης κορωνας και η χρηση μπουτον για ρυθμιση της ωρας ηταν ''διαστημικη'' τεχνολογια για την εποχη εκεινη και επηρρεασε το σχεδιασμο ολων των μεταγενεστερων ψηφιακων ρολογιων που επικρατησαν στην παγκοσμια αγορα τη δεκαετιες κυριως 70-'80.
- Rating: 38.46%
Ψάχνω για το τέλειο ρολόι...ελπίζω να μην το βρω ποτέ!
- cupra73
- Has thanked: 1427 times
- Been thanked: 1028 times
Που να το ξεραμε πριν αρκετα χρονια (που περασανε καμποσα τετοια quartz απο την οικογενεια) τι τιμη θα πιανανε σημερα......απιστευτο.....
Send from my smartphone using my finger.....
- eisenberg
- sensei
Γιωργο δεν ξερω ποια μοντελα ειχαν περασει απο την οικογενεια αλλα δεν πιανουν ολα τα LCD ''τιμη'' σημερα.Δεν θεωρουνται ολα συλλεκτικα.Kυριως τα πρωιμα LCD/LED και απο κει και περα οσα ταυτιστηκαν με καποια γεγονοτα πχ τα Seiko LCD που φορουσε ο James Bond σε καποιες ταινιες της εποχης.cupra73 έγραψε:Που να το ξεραμε πριν αρκετα χρονια (που περασανε καμποσα τετοια quartz απο την οικογενεια) τι τιμη θα πιανανε σημερα......απιστευτο.....
Το πιο πανω που εβαλα για παραδειγμα ειχε αρχικη τιμη το 1973 στην Αγγλια 800λιρες δλδ παρα πολλα λεφτα.
- cupra73
- Has thanked: 1427 times
- Been thanked: 1028 times
Το παραπανω ακριβως (οπως σου ειχα ξαναπει) ειναι ενα απο αυτα που ειχε ο πατερας μου και δυστυχως δεν υπαρχει πλεον, ενα αλλο (οχι seiko) που πριν παρω χαμπαρι τι αξια εχει πεταξα μιας και μετα απο μια αλλαγη μπαταριας δεν ξαναδουλεψε (που μυαλο και γνωση πριν 17 χρονια) ηταν ενα omega, ναι αυτο με τα κοκκινα led που τωρα βλεπω να πουλιεται σε τρελα νουμερα.....τεσπα
Κατι αλλο που ειχα απορια, ο τυπος που εστειλες το seiko τι ακριβως service εκανε (τι αλλαξε) και πως ρυθμισε χρονομετρια; (αν ξερεις λεπτομερειες φυσικα), κοστος ολης της εργασιας;
Κατι αλλο που ειχα απορια, ο τυπος που εστειλες το seiko τι ακριβως service εκανε (τι αλλαξε) και πως ρυθμισε χρονομετρια; (αν ξερεις λεπτομερειες φυσικα), κοστος ολης της εργασιας;
- Megalos
- Διαχειριστής
- Has thanked: 40308 times
- Been thanked: 8770 times
πολυ ενδιαφεροντα αυτα Θοδωρη που μας παρεθεσες
λεω να ποσταρω ενα που εχω να μου πεις τι πιανει
λεω να ποσταρω ενα που εχω να μου πεις τι πιανει
Το watchfunclub στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης!
Facebook: https://www.facebook.com/groups/118633621493682/
Instagram: https://www.instagram.com/watchfunclub/
Facebook: https://www.facebook.com/groups/118633621493682/
Instagram: https://www.instagram.com/watchfunclub/
- eisenberg
- sensei
cupra73 έγραψε:
Βασικα δεν το εστειλα λογω σερβις αλλα για επισκευη μιας και το ρολοι ειχε λειτουργικα προβληματα.Αλλα φυσικα εγινε σερβις/καθαρισμος μιας και λυθηκε το ρολοι.
Δεν γνωριζω τι αλλαξε ή πως το ρυθμισε και να σου πώ την αληθεια δεν το ρωτησα αφου δεν γνωριζω και πολλα απο τα λειτουργικα μερη και τα εξαρτηματα ενος LCD ρολογιου.Παντως χρειαστηκε να αγορασουμε ενα αντιστοιχο διαλυμενο ρολοι απο το ebay για να παρουμε καποια συγκεκριμενα ανταλλακτικα το οποιο κοστισε 25€.
Eχει παντως τα καταλληλα μηχανηματα για τα συγκεκριμενα ρολογια και μαλιστα της Σεικο.
Το κοστος που χρεωνει ειναι αντιστοιχο με αυτο που χρεωνουν εδω στην Ελλαδα για σερβις σε απλο αυτοματο ρολοι.Δεν ειναι επαγγελματιας,χομπιστας ειναι.