Οδηγίες προς ναυτιλομένους , αν δεν πάθεις δεν θα μάθεις ...

για να χαλαρωνουμε
Άβαταρ μέλους
ggli
Has thanked: 2867 times
Been thanked: 4363 times

Re: Οδηγίες προς ναυτιλομένους , αν δεν πάθεις δεν θα μάθεις

Δημοσίευση από ggli »

Ilias-G έγραψε:Γιάννη μου μην στενοχωριέσαι! Το μόνο σίγουρο είναι ότι ΕΣΥ ΕΣΤΕΙΛΕΣ ΤΑ ΡΟΛΟΓΙΑ!! Όλοι οι άλλοι είναι απλώς χαζοί ή λαμόγια!

1. ΜΗΝ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙΣ ΟΥΤΕ ΕΥΡΩ, ΑΝ ΔΕΝ ΣΙΓΟΥΡΕΥΤΕΙΣ ΟΤΙ ΤΑ ΡΟΛΟΓΙΑ ΔΕΝ ΕΦΤΑΣΑΝ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥΣ.
2. ΖΗΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΟΡΑΣΤΕΣ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝ ΕΚΕΙΝΟΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΑΡΕΛΑΒΑΝ ΤΟ ΡΟΛΟΪ ΤΟΥΣ.
3. KAI AN ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΝΑ TO AΠΟΔΕΙΞΟΥΝ, ΠΡΙΝ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙΣ ΧΡΗΜΑΤΑ, ΒΡΕΣ ΚΑΙ ΖΗΤΑ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΑΦΕΙ ΤΟ ΡΟΛΟΪ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΡΙΕΡ (ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ-ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ)!

Kαλή επιτυχία και καλό κουράγιο! :smile:
Ηλία ευχαριστώ , να είσαι σίγουρος οτι αυτά τα τρία θα τα τηρήσω .
ggli
Άβαταρ μέλους
ggli

Δημοσίευση από ggli »

eisenberg έγραψε:
ggli έγραψε:
Θοδωρη πάντα συστημένο , δεν το ασφαλίζω ούτε δηλώνω αξία ,
Ενδεχομένως να πρέπει να αναθεωρησω τους όρους που πουλάω .
Ελπιζω κι εγω να πανε ολα καλα στο τελος.

Παντως σαν γενικο κανονα οταν καποιος απο εξωτερικο θελει να αγορασει:

-Το δεμα θα φυγει δηλωμενη αξια με ρισκο του αγοραστη να πληρωσει δασμους.
-Αν ο αγοραστης δεν θελει να πληρωσει δασμους,τοτε πληρωμη μεσω Paypal σαν ''gift'',οποτε κατα καποιο τροπο να καλυπτεται και ο πωλητης.Δεν γινεται ''μονα-ζυγα'' υπερ του αγοραστη ,δλδ και τυχον δασμους να γλυτωνει αλλα να μπορει να κανει και dispute ανα πασα στιγμη.Στο ebay ισχυουν αλλα,φυσικα παντοτε υπερ του αγοραστη.
Θοδωρη μέχρι τώρα με είχαν εξαπατήσει πωλητές, αλλά είχα πάρει πίσω τα λεφτά μου, το σίγουρο ειναι οτι πρέπει να δίνουμε βάση και στο feedback του αγοραστή κι όχι μόνο του πωλητή , συνήθως ο αγοραστής κερδίζει επειδή συνήθως ο πωλητής ειναι το λαμόγιο.
Θα σας κρατάω ενήμερους .
ggli
PanosI
Has thanked: 224 times
Been thanked: 528 times

Δημοσίευση από PanosI »

Shit και αποshit, στα απλά ελληνικά :mad:

Καλά ξεμπερδέματα !
These users thanked the author PanosI for the post:
ggli (Πέμ Δεκ 12, 2013 10:22 pm)
Rating: 7.69%
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Georges
Has thanked: 1135 times
Been thanked: 1475 times

Δημοσίευση από Georges »

ggli έγραψε:
Georges έγραψε:Γιάννη εύχομαι να πάνε όλα καλά.
Ένα ευχαριστώ που μοιράζεσαι την εμπειρία σου μαζί μας. Νομίζω οτι θα βγουν πολύ χρήσιμα συμπεράσματα για όποιον σκέφτεται να πουλήσει εξωτερικό.

Φιλικά Γιώργος
Ευχαριστώ Γιώργο , θέλει πολύ προσοχή, αν κι έχω κάνει πολλές αγοραπωλησίες στο εξωτερικό , η πιθανότητα πώλησης πάντα σε διεγείρει και δε δίνεις σημασία σε λεπτομέρειες , μέχρι τώρα πίστευα οτι ο αγοραστής αν σου δώσει λεφτά δεν μπορεί να σε εξαπατήσει , έλα που μπορεί .

Ακριβώς αυτός είναι ο λόγος που δεν έχω προσπαθήσει να πουλήσω έξω. Έχοντας μιλήσει με μερικά μέλη που έχουν εμπειρία, όταν μου ανέλυσαν τους κινδύνους, προτίμησα να μην το κάνω. Η αλήθεια είναι πως η αγορά του εξωτερικού είναι τεράστια και σου δίνει την ευκαιρία να πουλήσεις το ρολόϊ σου χωρίς να το "σκοτώσεις". Δυστυχώς η νέκρα της Ελληνικής αγοράς και η πλήρης απουσία ρευστού κάνει το εξωτερικό να φαντάζει μονόδρομος.
Για την ώρα περιορίζομαι σε τράμπες με "γνωστά" μέλη από τα φόρουμ, κι έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Στις δεκάδες συναλλαγές που έχω κάνει ποτέ δεν αντιμετώπισα πρόβλημα.

Φιλικά Γιώργος
Βοήθησε τον Φλίπερ να κρατήσει τον τίτλο του...Γίνε κι εσύ ΔΩΡΟ*, μπορείς!!!

* ΔΩΡΟ = ΔΩρητής ΡΟλογιών
Άβαταρ μέλους
ggli

Δημοσίευση από ggli »

Georges έγραψε:
ggli έγραψε:
Georges έγραψε:Γιάννη εύχομαι να πάνε όλα καλά.
Ένα ευχαριστώ που μοιράζεσαι την εμπειρία σου μαζί μας. Νομίζω οτι θα βγουν πολύ χρήσιμα συμπεράσματα για όποιον σκέφτεται να πουλήσει εξωτερικό.

Φιλικά Γιώργος
Ευχαριστώ Γιώργο , θέλει πολύ προσοχή, αν κι έχω κάνει πολλές αγοραπωλησίες στο εξωτερικό , η πιθανότητα πώλησης πάντα σε διεγείρει και δε δίνεις σημασία σε λεπτομέρειες , μέχρι τώρα πίστευα οτι ο αγοραστής αν σου δώσει λεφτά δεν μπορεί να σε εξαπατήσει , έλα που μπορεί .

Ακριβώς αυτός είναι ο λόγος που δεν έχω προσπαθήσει να πουλήσω έξω. Έχοντας μιλήσει με μερικά μέλη που έχουν εμπειρία, όταν μου ανέλυσαν τους κινδύνους, προτίμησα να μην το κάνω. Η αλήθεια είναι πως η αγορά του εξωτερικού είναι τεράστια και σου δίνει την ευκαιρία να πουλήσεις το ρολόϊ σου χωρίς να το "σκοτώσεις". Δυστυχώς η νέκρα της Ελληνικής αγοράς και η πλήρης απουσία ρευστού κάνει το εξωτερικό να φαντάζει μονόδρομος.
Για την ώρα περιορίζομαι σε τράμπες με "γνωστά" μέλη από τα φόρουμ, κι έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Στις δεκάδες συναλλαγές που έχω κάνει ποτέ δεν αντιμετώπισα πρόβλημα.

Φιλικά Γιώργος
Κι εύχομαι να μη αντιμετωπίσεις Γιώργο , μπορεί στο τέλος να δικαιωθεις αλλά η ταλαιπωρια και μόνο φτάνει, η αγορά εξωτερικού όντως ειναι τεράστια και κρύβει κινδύνους , αλλά κι εκεί τελευταία ειναι φανερό το κόλλημα , τα ακριβά ρολόγια δύσκολα πωλούνται , πολλά δε σκοτώνονται κιόλας .
ggli
Άβαταρ μέλους
Megalos
Διαχειριστής
Has thanked: 40736 times
Been thanked: 8905 times

Δημοσίευση από Megalos »

Γιαννη μου μολις διαβασα την περιπετεια σου και λυπηθηκα πολυ ...
ευχομαι κατ' αρχας ολα στο τελος να ξεδιαλυνουν και να δικαιωθεις ..
ευχαριστω εκ μερους ολων μας για το μοιρσαμα αυτης της περιπετειας ωστε να διδαχτουμε ολοι απο αυτα που περασες
και βεβαια να μας τηρησεις ενημερους για την τελικα εκβαση φιλε
These users thanked the author Megalos for the post:
ggli (Πέμ Δεκ 12, 2013 11:43 pm)
Το watchfunclub στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης!
Facebook: https://www.facebook.com/groups/118633621493682/
Instagram: https://www.instagram.com/watchfunclub/
i palios
Has thanked: 1811 times
Been thanked: 1011 times

Δημοσίευση από i palios »

Γιαννη μου τι να πω κι εγω, παντως συμφωνω με τον Ηλια. Ευχομαι να πανε τελικως καλα.
These users thanked the author i palios for the post:
ggli (Πέμ Δεκ 12, 2013 11:43 pm)
Άβαταρ μέλους
Marine master
Has thanked: 27 times
Been thanked: 78 times

Δημοσίευση από Marine master »

Μην στεναχωριέσαι, και dispute να κάνουν, εφόσον έχεις αποδεικτικά αποστολής, άσε τους να τρέχουν. Αν δεν κάνω λάθος η αποστολή και όλα τα ευτράπελα που μπορεί να συμβούν, βαραίνει τον αγοραστή. Και από το καλύτερο eshop που πλανήτη να αγοράσεις, αν χαθεί το δέμα, εσύ ο αγοραστής κλαις. Αυτοί διεκπεραιώνουν την αποστολή για λογαριασμό σου.

Θα πρότεινα να ζητήσεις να σου στείλουν εγγράφως πως δεν έχουν λάβει το δέμα και στη συνέχεια με το αποδεικτικό αποστολής να ψαχτείτε στο ebay ή στο paypal.
Πολύ χλωμό το βλέπω να αναγκαστείς να επιστρέψεις χρήματα.

Καλό κουράγιο...
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
eisenberg
sensei
Has thanked: 1049 times
Been thanked: 1287 times

Δημοσίευση από eisenberg »

Marine master έγραψε:Μην στεναχωριέσαι, και dispute να κάνουν, εφόσον έχεις αποδεικτικά αποστολής, άσε τους να τρέχουν. Αν δεν κάνω λάθος η αποστολή και όλα τα ευτράπελα που μπορεί να συμβούν, βαραίνει τον αγοραστή. Και από το καλύτερο eshop που πλανήτη να αγοράσεις, αν χαθεί το δέμα, εσύ ο αγοραστής κλαις. Αυτοί διεκπεραιώνουν την αποστολή για λογαριασμό σου.

Θα πρότεινα να ζητήσεις να σου στείλουν εγγράφως πως δεν έχουν λάβει το δέμα και στη συνέχεια με το αποδεικτικό αποστολής να ψαχτείτε στο ebay ή στο paypal.

Καλό κουράγιο...

Δυστυχως αν ο αγοραστης ισχυριστει οτι δεν ελαβε το δεμα(αληθεια ή ψεμματα) το Paypal θα του επιστρεψει τα χρηματα στο ακεραιο μαζι με τα εξοδα αποστολης.

Κατα 99,9% των περιπτωσεων διεθνως το ΡΡ ευννοει τους αγοραστες.

Γι αυτο παιζει σημαντικο ρολο και το ποιον του αγοραστη.
Ψάχνω για το τέλειο ρολόι...ελπίζω να μην το βρω ποτέ!
Άβαταρ μέλους
ggli

Δημοσίευση από ggli »

eisenberg έγραψε:
Marine master έγραψε:Μην στεναχωριέσαι, και dispute να κάνουν, εφόσον έχεις αποδεικτικά αποστολής, άσε τους να τρέχουν. Αν δεν κάνω λάθος η αποστολή και όλα τα ευτράπελα που μπορεί να συμβούν, βαραίνει τον αγοραστή. Και από το καλύτερο eshop που πλανήτη να αγοράσεις, αν χαθεί το δέμα, εσύ ο αγοραστής κλαις. Αυτοί διεκπεραιώνουν την αποστολή για λογαριασμό σου.

Θα πρότεινα να ζητήσεις να σου στείλουν εγγράφως πως δεν έχουν λάβει το δέμα και στη συνέχεια με το αποδεικτικό αποστολής να ψαχτείτε στο ebay ή στοpaypal.

Καλό κουράγιο...

Δυστυχως αν ο αγοραστης ισχυριστει οτι δεν ελαβε το δεμα(αληθεια ή ψεμματα) το Paypal θα του επιστρεψει τα χρηματα στο ακεραιο μαζι με τα εξοδα αποστολης.

Κατα 99,9% των περιπτωσεων διεθνως το ΡΡ ευννοει τους αγοραστες.

Γι αυτο παιζει σημαντικο ρολο και το ποιον του αγοραστη.
Κάπως έτσι ειναι, ο αγοραστής σχεδόν πάντα ευνοείται .
Ειναι εύκολο να καταλάβεις τον πωλητή απατεωνα, απλά δεν σου στέλνει το προϊόν , τον αγοραστή όμως?
Θέλω να πιστεύω οτι τουλάχιστον το paypal θα περιμένει την επίσημη καταγραφή της usps ώστε να αποφανθεί .

´´ Θα πρότεινα να ζητήσεις να σου στείλουν εγγράφως πως δεν έχουν λάβει το δέμα και στη συνέχεια με το αποδεικτικό αποστολής να ψαχτείτε στο ebay ή στοpaypal.´´

Έτσι κι αλλιώς από της πληροφορίες αναζήτησης φαίνεται οτι δεν έχει παραδοθεί, η αποστολή δεν αμφισβητητε .
Πιστεύω οτι ο τύπος δεν παραλαμβάνει επίτηδες νομίζοντας οτι θα πάρει refund και μετά θα παει κύριος να πάρει το δέμα από το ταχυδρομείο όπου κάθεται για 10-15 μέρες ως μη παραδοθεν, αν γίνει έτσι θα ανοίξω εγώ θέμα στο paypal μετά .
ggli
Απάντηση