Λοιπον ο Γερμανος απαντησε στο δευτερο mail . Αρχικα μου ελεγε να του πω περισσοτερες λεπτομερειες για το τι προβλημα εχει το ρολοι ,καθως δεν μπορουσε να πιστεψει οτι το ρολοι ηταν χαλασμενο,μιας και αυτος συμφωνα με τα λεγομενα του τα ελεγχει πριν τα στειλει. Του απαντησα στελνοντας του ενα Βιντεακι που εδειχνε οτι το ρολοι δεν ξεκινα . Μου απαντησε οτι δεν το κουρδιζω σωστα και οτι μπορει να χαλασα τον μηχανισμο με τον τροπο που το κουνουσα για να κουρδισει. Του εστειλα mai με link απο το επισημο site της orient λεγοντας του οτι εγω ακολουθω τις οδηγιες κουρδισματος που εχει το site της orient και οτι αν δεν βρεθει καποια λυση θα ανοιξω dispute. Τοτε σοβαρευτηκε αρχισε τα εγω να σε βοηθησω προσπαθω και δεν το κουρδιζεις σωστα και το ρολοι δεν εχει προβλημα κλπ. Του απαντησα οτι θα παω σε ωρολογοποιο να δει το ρολοι και να με βοηθησει στο κουδισμα

. Μου εστειλε mail να μην ανοιξω το ρολοι γιατι χανεται η εγγυηση κλπ.
Πηγα στον ρολογα ,με το που το πηρε στο χερι του μου ειπε οτι το ρολοι δεν ξεκινα εξαιτιας στραβου αξονα , ο οποιος πιθανον να στραβωσε λογω πτωσης του δεματος κατα την μεταφορα (ειναι και βαρυ το ρολοι). Οποτε οπως καταλαβαινετε υπευθυνος δεν ηταν ουτε ο Γερμανος ουτε εγω ,αλλα τα γερμανικα ταχυδρομεια. Επειδη ξερω λογω επαγγελματος οτι ακρη με μεταφορικες και ταχυδρομεια δεν βρισκεις τον ρωτησα το κοστος επισκευης (15 Ε) , τα εδωσα και ησυχασα. Να ρωτησω λετε το ρολοι μετα την επισκευη να μην κραταει καλους χρονους (βεβαια orient αξονα εβαλε ) , το ρολοι τωρα που ανοιχτηκε συνεχιζει να ειναι αδιαβροχο;
Γενικοτερα ο Γερμανος εδειξε να ενδιαφερεται ανταλλαξαμε πολλα mail αλλα μου φανηκε οτι δεν ειχε διαθεση να το αντικαταστησει(με το δικιο του βεβαια ,αν οντως ειχει ελεγξει οτι δουλευε σωστα πρι το στειλει) .Σαν συμπερασμα δεν θα προτεινα την αγορα απο τον εν λογω κυριο!