Χαλασμενο Orient

Στην ενότητα αυτή μιλάμε για τεχνικά θέματα που αφορούν τα ωρολόγια(εδώ μπορούν τα μέλη να υποβάλλουν και απορίες σχετικά με τεχνικά θέματα)
Giwrgosorient
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: Χαλασμενο Orient

Δημοσίευση από Giwrgosorient »

Λοιπον ο Γερμανος απαντησε στο δευτερο mail . Αρχικα μου ελεγε να του πω περισσοτερες λεπτομερειες για το τι προβλημα εχει το ρολοι ,καθως δεν μπορουσε να πιστεψει οτι το ρολοι ηταν χαλασμενο,μιας και αυτος συμφωνα με τα λεγομενα του τα ελεγχει πριν τα στειλει. Του απαντησα στελνοντας του ενα Βιντεακι που εδειχνε οτι το ρολοι δεν ξεκινα . Μου απαντησε οτι δεν το κουρδιζω σωστα και οτι μπορει να χαλασα τον μηχανισμο με τον τροπο που το κουνουσα για να κουρδισει. Του εστειλα mai με link απο το επισημο site της orient λεγοντας του οτι εγω ακολουθω τις οδηγιες κουρδισματος που εχει το site της orient και οτι αν δεν βρεθει καποια λυση θα ανοιξω dispute. Τοτε σοβαρευτηκε αρχισε τα εγω να σε βοηθησω προσπαθω και δεν το κουρδιζεις σωστα και το ρολοι δεν εχει προβλημα κλπ. Του απαντησα οτι θα παω σε ωρολογοποιο να δει το ρολοι και να με βοηθησει στο κουδισμα :wistle: . Μου εστειλε mail να μην ανοιξω το ρολοι γιατι χανεται η εγγυηση κλπ.
Πηγα στον ρολογα ,με το που το πηρε στο χερι του μου ειπε οτι το ρολοι δεν ξεκινα εξαιτιας στραβου αξονα , ο οποιος πιθανον να στραβωσε λογω πτωσης του δεματος κατα την μεταφορα (ειναι και βαρυ το ρολοι). Οποτε οπως καταλαβαινετε υπευθυνος δεν ηταν ουτε ο Γερμανος ουτε εγω ,αλλα τα γερμανικα ταχυδρομεια. Επειδη ξερω λογω επαγγελματος οτι ακρη με μεταφορικες και ταχυδρομεια δεν βρισκεις τον ρωτησα το κοστος επισκευης (15 Ε) , τα εδωσα και ησυχασα. Να ρωτησω λετε το ρολοι μετα την επισκευη να μην κραταει καλους χρονους (βεβαια orient αξονα εβαλε ) , το ρολοι τωρα που ανοιχτηκε συνεχιζει να ειναι αδιαβροχο;
Γενικοτερα ο Γερμανος εδειξε να ενδιαφερεται ανταλλαξαμε πολλα mail αλλα μου φανηκε οτι δεν ειχε διαθεση να το αντικαταστησει(με το δικιο του βεβαια ,αν οντως ειχει ελεγξει οτι δουλευε σωστα πρι το στειλει) .Σαν συμπερασμα δεν θα προτεινα την αγορα απο τον εν λογω κυριο!
aris911
Been thanked: 285 times
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από aris911 »

Εγω δεν βλεπω το λογο ΜΗ ΑΓΟΡΑΣ απο τον συγκεκρημενο μιας και και το ρολοι σου εστειλε, και σου απαντησε αλλα και το οτι δεν εφταιγε αυτος για το ατυχημα του ρολογιου σου.
Απο οτι ξερω τα δεματα ταξιδευουν ΜΕ ΕΥΘΗΝΗ ΤΟΥ ΑΓΟΡΑΣΤΗ.
Το ρολοι σου θα συνεχιση να ειναι αδιαβροχο (συμφωνα με τις προδιαγραφες του κατασκευαστη) οταν και αν κανεις αλλαγη φλατζας καπακιου. Ενα τεστ στεγανοτητας θα το δειξη αυτο.
Άβαταρ μέλους
n_wildgirl
Has thanked: 23 times
Been thanked: 79 times

Δημοσίευση από n_wildgirl »

Τέτοια πουστι@ το Orientuhren???
Το ειχα σε μεγαλη εκτιμηση! Αισχος!
Νεφέλη

Εικόνα
Giwrgosorient

aris911 έγραψε:Εγω δεν βλεπω το λογο ΜΗ ΑΓΟΡΑΣ απο τον συγκεκρημενο μιας και και το ρολοι σου εστειλε, και σου απαντησε αλλα και το οτι δεν εφταιγε αυτος για το ατυχημα του ρολογιου σου.
Απο οτι ξερω τα δεματα ταξιδευουν ΜΕ ΕΥΘΗΝΗ ΤΟΥ ΑΓΟΡΑΣΤΗ.
Το ρολοι σου θα συνεχιση να ειναι αδιαβροχο (συμφωνα με τις προδιαγραφες του κατασκευαστη) οταν και αν κανεις αλλαγη φλατζας καπακιου. Ενα τεστ στεγανοτητας θα το δειξη αυτο.
Δεν ξερω αν τα δεματα ταξιδευουν με ευθυνη του αγοραστη αυτο που ξερω ειναι οτι το ρολοι εφτασε στα χερια μου χαλασμενο και οτι ο Γερμανος στο πρωτο mail μου εκανε τον Κινεζο.
Επισης αν βρισκεις λογικη την δικαιολογια "χαλασες το ρολοι γιατι δεν το κουρδιζες σωστα" οκ γνωμες ειναι αυτες.
Αν και στο τελος αποδειχθηκε οτι δεν ηταν αποκλειστικη ευθυνη του Γερμανου το χαλασμενο ρολοι αυτο που καταλαβα εγω ειναι οτι προσπαθουσε να αποφυγει τις ευθυνες του ,λεγοντας μου μπαρουφες.
Εξαλου η βλαβη προκληθηκε απο πτωση ,οποτε δεν μπορω να ξερω που εγινε αυτη. Υποθετω στην διαδρομη Γερμανιας -Ελλαδας γιατι ειμαι καλοπροαιρετος ,ωστοσο δεν παυει να υπαρχει η πιθανοτητα η πτωση να εγινε στο" μαγαζι" του Γεμανου και να μου το εστειλε χαλασμενο!
Giwrgosorient

Σας ευχαριστω ολους για τις συμβουλες σας!
Giwrgosorient

n_wildgirl έγραψε:Τέτοια πουστι@ το Orientuhren???
Το ειχα σε μεγαλη εκτιμηση! Αισχος!
Και εγω τα καλυτερα ειχα ακουσει γι αυτο και εκανα την παραγγελια. Τι να πω μπορει να επεσα στην περιπτωση!
Άβαταρ μέλους
eisenberg
sensei
Has thanked: 1049 times
Been thanked: 1287 times

Δημοσίευση από eisenberg »

aris911 έγραψε: Απο οτι ξερω τα δεματα ταξιδευουν ΜΕ ΕΥΘΗΝΗ ΤΟΥ ΑΓΟΡΑΣΤΗ.
Δεν ισχυει κατι τετοιο Αρη.
Ο πωλητης ειναι παντα υπευθυνος να φτασει το ρολοι ασφαλες στον προορισμο του.Ο αγοραστης που πληρωνει δεν φταιει σε τιποτα.
Αυτη ειναι η πολιτικη διεθνως τοσο σε ebay,paypal και σε ολα τα μεγαλα fora και ηλεκτρονικα καταστηματα πωλησης.
Απο κει και περα αν ο πωλητης θελει μια επιπλεον εξασφαλιση,υπαρχει η δυνατοτητα αποστολης ''δηλωμενης αξιας'' ή ακομη και ασφαλισης του προϊοντος.
Ψάχνω για το τέλειο ρολόι...ελπίζω να μην το βρω ποτέ!
Άβαταρ μέλους
Georges
Has thanked: 1135 times
Been thanked: 1475 times

Δημοσίευση από Georges »

Σημασία έχει η συμπεριφορά και η αντιμετώπιση.

Το πρώτο φάουλ του Γερμανού ήταν η αδιαφορία...(δεν απάντησε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο)
Το δεύτερο φάουλ του Γερμανού ήταν οι αστείες δικαιολογίες (απαράδεκτο για ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ)
Το τρίτο φάουλ του Γερμανού ήταν οτι έκανε τον κινέζο στο θέμα επισκευής του ρολογιού. Ακόμα και η μεταφορική να φταίει (αλήθεια η συσκευασία ήταν επαρκής???) θα μπορούσε σε ένδειξη καλής θελήσεως να σου πει να το στείλεις πίσω να το επισκευάσει.

Στα δικά μου μάτια είναι απαράδεκτος και φυσικά ΔΕΝ είναι επαγγελματίας.

Φιλικά Γιώργος
Βοήθησε τον Φλίπερ να κρατήσει τον τίτλο του...Γίνε κι εσύ ΔΩΡΟ*, μπορείς!!!

* ΔΩΡΟ = ΔΩρητής ΡΟλογιών
Giwrgosorient

To δεμα εφτασε σε αριστη κατασταση και το ρολοι ηταν πολυ καλα προστατευμενο πολλα χαρτια , μεμβρανη με φουσκαλες κλπ
Οσο για την μεταφορα , αμα πατε στο site του θα δειτε οτι στα μεταφορικα περιλαμβανονται και ασφαλιστρα.
aris911
Been thanked: 285 times
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από aris911 »

Δηλαδη Γιωργο αν το ρολοι το κανανε μπαλα στο ταχυδρομειο πιστευης οτι οποια συσκευασια να ειχε θα γλυτωνε.
Απάντηση