Γιαννη μου στο ποστ μου μιλησα για πρωτιες χρονομετριας και οχι για καταδυσεις κτλ..!
Κανενας δεν αμφιβαλλει για την πρωτια της Rolex σε αυτα που εχεις αναφερει.. επισης το γεγονος οτι εχει εξελιξει σε μεγαλο βαθμο το καταδυτικο ρολοι, το αυτοματο κουρδισμα κτλ..
Αλλα:
τον στιβαρο ατσαλινο μπρασελε
Θα μου επιτρεψεις με ολο τον σεβασμο να διαφωνησω... μοναδικη παραφωνια αυτης της καταστασης ειναι το καινουριο μπρασελε και μπραβο τους που το διορθωσαν εστω και προσφατα... Εταιρειες που παιρνεις κομματι τους με τα μισα λεφτα εχουν κλασης ανωτερο κουμπωμα και σε ποιοτητα μπρασελε..
το μεγαλο σπορ μεγεθος
Και εδω θα μου επιτρεψεις να διαφωνησω... Για την τοτε εποχη μπορει τα 40μμ να ηταν μεγαλο μεγεθος τωρα ομως?? μονο γυναικειο μεγεθος χαρακτηριζετε πλεον.. κατα την γνωμη μου παντα ετσι, να μην παρεξηγηθω..Εχει ενα στυλ μοναδικο, μια διαχρονικοτητα... αλλα μεγαλο δεν το λες...
Με αλλες πολλες καινοτομιες
Συμφωνω, οπως blue parachrom, βιδες microstella κτλ
φερνοντας ετσι το ρολοι μπροστα στην σημερινη του εποχη
Σε μεγαλο βαθμο ναι...Τι να πει κανεις για την JLC? Για την Lange? μην ξεχναμε ομως και ενα σημαντικοτατο κομματι της παραδοσιακης ωρολογοποιιας τα κομπλικε ρολογια... δεν ειδαμε καμμια προσπαθεια απο την μεγαλη Rolex για συνεισφορα στο συγκεκριμενο κομματι για να παει το ρολοι μπροστα..Να φτιαξει ενα perpetual calendar... Ενα rattrapante.. Ενα τουρμπιλον.. Ισως δεν θελουν? Ισως προσπαθησαν και δεν τους βγηκε...? Ισως φοβουνται τις πρωτες ''ασθενειες'' των μηχανισμων και δεν το ρισκαρουν να χαλασουν το ονομα τους?? Δεν ξερω...
Θοδωρη το κλασης ανωτερο ποιοτικα το στηριζω στο γεγονος οτι στα προηγουμενο μοντελα sub αν πιεσεις το δαχτυλο σου στα lugs παιζει να σου τρυπησει το δαχτυλο..
Επισης για το μπρασελε το οποιο θεωρουσα απαραδεκτο για ρολοι σε αυτα τα χρηματα...!
Δεν μιλαω για την αντοχη του μηχανισμου και την κατασκευη του για το οποιο η Rolex βαζει γυαλια σε πολλους, αλλα ενα ποιοτικο ρολοι κρινεται απο ενα συνολο παραγοντων και οχι μονο απο πρωτιες καινοτομιες κτλ..Για παραδειγμα το Seiko MM 300 ειναι ποιοτικοτερο του sub για εμενα.. Αξιοπρεπεστατος μηχανισμος με ενα φοβερο κατασκευαστικα και ποιοτικα συνολο... Μπορει να κανω και λαθος αλλα εγω προσωπικα ετσι πιστευω...
Σιγουρα με πολλες τροποποιησεις ο μηχανισμος Zenith στη θρυλικη Daytona αλλα δεν παυει να ηταν Zenith και να διαλεξαν αυτον σαν βαση αν θελεις...!
Επισης ο 7750 που χρησιμοποιουν πολλες εταιρειες σαν μηχανισμο για τους χρονογραφους και καλα κανουν κατα την γνωμη μου, σιγουρα τον τροποποιουν αλλα δεν παυει να ειναι ενας 7750 με οτι αυτο συνεπαγεται... (σιγουρη δοκιμασμενη λυση, αντοχη κτλ)
Και για να μην δημιουργουμε λαθος εντυπωσεις δεν ειμαι εναντια στη Rolex εξαλλου εχω δηλωσει πολλες φορες οτι οποιος δεν αναγνωριζει την συνεισφορα της Rolex στο χωρο απλα εθελοτυφλει... αλλα δεν ειναι τα παντα ολα Rolex και ξερο ψωμι... ειναι καλυτερα να βλεπουμε και λιγο πιο σφαιρικα τα πραγματα..
Και ξαναλεω δικες μου παντα προσωπικες αποψεις... Οταν θα βγαλει και η Rolex striking 10th θα μπορουμε να συγκρινουμε καλυτερα..