Rolex Daytona vs Zenith El Primero Striking 10th

Στην ενότητα αυτή τα μέλη μπορούν να ρωτούν σχετικά με την επιλογή ωρολογίων

Rolex Daytona vs Zenith El Primero Striking 10th

Rolex Daytona
8
42%
Zenith El Primero Striking 10th
11
58%

Σύνολο ψήφων: 19

Άβαταρ μέλους
eisenberg
sensei
Has thanked: 1049 times
Been thanked: 1287 times

Re: Rolex Daytona vs Zenith El Primero Striking 10th

Δημοσίευση από eisenberg »

antonis_ch έγραψε: Ο χρονογραφος με πολλες πρωτιες σε διαγωνισμους χρονομετριας καθως επισης κλασης ανωτερο ποιοτικα!
Κλασεις ανωτερο ποιοτικα απο το Rolex,πώς το στηριζεις Αντωνη? :?

Το γεγονος επισης οτι η μεγαλη Rolex καταδεχτηκε να φοραει το Daytona μεχρι προσφατα el primero δινει extra ποντους στη Zenith!
Η Ρολεξ εκανε διασημο τον El Primero,επισης η Ρολεξ ''καταδεχτηκε'' να τον φορεσει αλλα μονο μετα απο τροποποιησεις που δεν ηταν και λιγες ;)
Ψάχνω για το τέλειο ρολόι...ελπίζω να μην το βρω ποτέ!
i palios
Has thanked: 1800 times
Been thanked: 1008 times

Δημοσίευση από i palios »

i palios έγραψε:
antonis_ch έγραψε:Οταν μιλαμε για συγκρισεις χρονογραφων κατα την γνωμη μου παντα, ειναι ιεροσυλια να μην ψηφισω el primero!
Ο χρονογραφος με πολλες πρωτιες σε διαγωνισμους χρονομετριας καθως επισης κλασης ανωτερο ποιοτικα!
Το νεο προσωπο της Zenith μου αρεσει παρα πολυ και επισης για χρονογραφο που μετραει δεκατα ειναι value for money!!

Το γεγονος επισης οτι η μεγαλη Rolex καταδεχτηκε να φοραει το Daytona μεχρι προσφατα el primero δινει extra ποντους στη Zenith!

Τελος το συγκεκριμενο Zenith ειναι κουκλα και με μπρασελε αλλα και λουρακι!
Zenith δαγκωτο!
Πραγματι <χρησ/σε> την El Primero ,αλλα το ρολοι με τις περισσοτερες πρωτειες παγκοσμιως ειναι το Rolex μακραν.
Ενδειχτηκα αναφερω τις σπουδεοτερες.
Ειναι η εταιρια που πρωτη βουτηξε το ρολοι στην θαλασσα( Το εμπορικο ρολοι χειρος οχι μηχανιμα, η εργαλειο ρολοι)
Εφερε την περιμετρικη στεφανη,τον στιβαρο ατσαλινο μπρασελε,το μεγαλο σπορ μεγεθος, το αχαραχτο κρυσταλλο,
Με αλλες πολλες καινοτομιες, με δικο της κεντρο ερευνων και τα περισσοτερα διεθνη βραβεια,φερνοντας ετσι το ρολοι μπροστα στην σημερινη του εποχη
Εγινε προτυπο απομιμησης σημερα ενας πολυ μεγαλος αριθμος ρολογιων αν δεν κανω λαθος το 40% παγκοσμιως μιμηται σχεδιαστηκα το Sub
Θα μπορουσαμε να πουμε πολλα. Ετσι λοιπον μ αυτα και αλλα εκανε αυτο το σπουδαιο ονομα, που δεν αμφισβητειται απο κανεναν παγκοσμιως,και αποτελει ετσι τεχνικο και εμπορικο φαινομενο. Σ ολο αυτο το πλαισιο και με τις ταιχνικες του ανηκει συγκρινομενος κι ο χρονογραφος της ο Daytona.
Εφυγα λιγο απο το θεμα για να πω οτι αν συγκρινεις οποιοδηποτε ρολοι της Ρολεξ με αλλο παρασυρεσαι( τουλαχιστον εγω ,εχω προσεξει κι αλλοι)
απο το ονομα και τα επιτευγματα της εταιριας και δυσκολευεσαι να κανεις την συγκριση οπως παραπανω με τον επιτυχημενο χρον/φο El Primero
tης Zenith.Εχω την αποψη οτι οι περσσοτεροι ετσι θα συγκρινουν παρασυρομενοι τον Daytona με τον Ζenith.
marios_ch
Has thanked: 48 times
Been thanked: 194 times

Δημοσίευση από marios_ch »

Ψηφιζω Zenith καταρχας γιατι το θεωρω πολυ πιο value for money απο το Ρολεξ....

το εχω πει πολλες φορες δεν με βλεπω να αγοραζω ποτε Ρολεξ....

απο την αλλη ο el primero ειναι σιγουρα ενας μηχανισμος που θα ηθελα στην συλλογη μου και ο οποιος εχει γραψει ιστορια.....

στην αντιπερα οχθη το Daytona δεν μου εκανε ποτε κλικ ασε που προτιμω το moon σαν χρονογραφο αναμεσα στα δυο....

Υ.Γ
στη συγκριση αναμεσα στα δυο νομιζω ξεχασαμε οτι η Zenith με 4 χιλιαρικα πιο κατω απο την Rolex σου προσφερει και Striking 10th......
Άβαταρ μέλους
Georges
Has thanked: 1135 times
Been thanked: 1475 times

Δημοσίευση από Georges »

marios_ch έγραψε: Υ.Γ
στη συγκριση αναμεσα στα δυο νομιζω ξεχασαμε οτι η Zenith με 4 χιλιαρικα πιο κατω απο την Rolex σου προσφερει και Striking 10th......
δεν νομίζω οτι είναι τόσο μεγάλη η διαφορά τους Μάριε...κάπου στα 2 με 2.5Κ την υπολογίζω (τελικές τιμές πάντα)

Φιλικά Γιώργος
Βοήθησε τον Φλίπερ να κρατήσει τον τίτλο του...Γίνε κι εσύ ΔΩΡΟ*, μπορείς!!!

* ΔΩΡΟ = ΔΩρητής ΡΟλογιών
Άβαταρ μέλους
markosgr28
moderator
Has thanked: 23 times
Been thanked: 5175 times

Δημοσίευση από markosgr28 »

Παρά τη μηχανάρα της Zenith, θα επέλεγα το Rolex, για τους λόγους που έχουν αναφέρει και οι υπόλοιποι φίλοι παραπάνω.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
antonis_ch
Has thanked: 51 times
Been thanked: 391 times

Δημοσίευση από antonis_ch »

Γιαννη μου στο ποστ μου μιλησα για πρωτιες χρονομετριας και οχι για καταδυσεις κτλ..!
Κανενας δεν αμφιβαλλει για την πρωτια της Rolex σε αυτα που εχεις αναφερει.. επισης το γεγονος οτι εχει εξελιξει σε μεγαλο βαθμο το καταδυτικο ρολοι, το αυτοματο κουρδισμα κτλ..

Αλλα:

τον στιβαρο ατσαλινο μπρασελε

Θα μου επιτρεψεις με ολο τον σεβασμο να διαφωνησω... μοναδικη παραφωνια αυτης της καταστασης ειναι το καινουριο μπρασελε και μπραβο τους που το διορθωσαν εστω και προσφατα... Εταιρειες που παιρνεις κομματι τους με τα μισα λεφτα εχουν κλασης ανωτερο κουμπωμα και σε ποιοτητα μπρασελε..

το μεγαλο σπορ μεγεθος

Και εδω θα μου επιτρεψεις να διαφωνησω... Για την τοτε εποχη μπορει τα 40μμ να ηταν μεγαλο μεγεθος τωρα ομως?? μονο γυναικειο μεγεθος χαρακτηριζετε πλεον.. κατα την γνωμη μου παντα ετσι, να μην παρεξηγηθω..Εχει ενα στυλ μοναδικο, μια διαχρονικοτητα... αλλα μεγαλο δεν το λες...

Με αλλες πολλες καινοτομιες

Συμφωνω, οπως blue parachrom, βιδες microstella κτλ

φερνοντας ετσι το ρολοι μπροστα στην σημερινη του εποχη

Σε μεγαλο βαθμο ναι...Τι να πει κανεις για την JLC? Για την Lange? μην ξεχναμε ομως και ενα σημαντικοτατο κομματι της παραδοσιακης ωρολογοποιιας τα κομπλικε ρολογια... δεν ειδαμε καμμια προσπαθεια απο την μεγαλη Rolex για συνεισφορα στο συγκεκριμενο κομματι για να παει το ρολοι μπροστα..Να φτιαξει ενα perpetual calendar... Ενα rattrapante.. Ενα τουρμπιλον.. Ισως δεν θελουν? Ισως προσπαθησαν και δεν τους βγηκε...? Ισως φοβουνται τις πρωτες ''ασθενειες'' των μηχανισμων και δεν το ρισκαρουν να χαλασουν το ονομα τους?? Δεν ξερω...

Θοδωρη το κλασης ανωτερο ποιοτικα το στηριζω στο γεγονος οτι στα προηγουμενο μοντελα sub αν πιεσεις το δαχτυλο σου στα lugs παιζει να σου τρυπησει το δαχτυλο.. :ha: Επισης για το μπρασελε το οποιο θεωρουσα απαραδεκτο για ρολοι σε αυτα τα χρηματα...!
Δεν μιλαω για την αντοχη του μηχανισμου και την κατασκευη του για το οποιο η Rolex βαζει γυαλια σε πολλους, αλλα ενα ποιοτικο ρολοι κρινεται απο ενα συνολο παραγοντων και οχι μονο απο πρωτιες καινοτομιες κτλ..Για παραδειγμα το Seiko MM 300 ειναι ποιοτικοτερο του sub για εμενα.. Αξιοπρεπεστατος μηχανισμος με ενα φοβερο κατασκευαστικα και ποιοτικα συνολο... Μπορει να κανω και λαθος αλλα εγω προσωπικα ετσι πιστευω...

Σιγουρα με πολλες τροποποιησεις ο μηχανισμος Zenith στη θρυλικη Daytona αλλα δεν παυει να ηταν Zenith και να διαλεξαν αυτον σαν βαση αν θελεις...!
Επισης ο 7750 που χρησιμοποιουν πολλες εταιρειες σαν μηχανισμο για τους χρονογραφους και καλα κανουν κατα την γνωμη μου, σιγουρα τον τροποποιουν αλλα δεν παυει να ειναι ενας 7750 με οτι αυτο συνεπαγεται... (σιγουρη δοκιμασμενη λυση, αντοχη κτλ)

Και για να μην δημιουργουμε λαθος εντυπωσεις δεν ειμαι εναντια στη Rolex εξαλλου εχω δηλωσει πολλες φορες οτι οποιος δεν αναγνωριζει την συνεισφορα της Rolex στο χωρο απλα εθελοτυφλει... αλλα δεν ειναι τα παντα ολα Rolex και ξερο ψωμι... ειναι καλυτερα να βλεπουμε και λιγο πιο σφαιρικα τα πραγματα..
Και ξαναλεω δικες μου παντα προσωπικες αποψεις... Οταν θα βγαλει και η Rolex striking 10th θα μπορουμε να συγκρινουμε καλυτερα..
Άβαταρ μέλους
eisenberg
sensei
Has thanked: 1049 times
Been thanked: 1287 times

Δημοσίευση από eisenberg »

Δλδ για να καταλαβω η Ζενιθ εχει μεγαλυτερη συνεισφορα στην ωρολογοποιια απο τη Ρολεξ,λογω του el primero? :?
Ρε παιδια η Rolex ειναι απο τους γιγαντες στο χωρο,και το οτι δεν ασχολειται με κομπλικε ρολογια ειναι λογω πεποιθησης κι οχι λογω ανικανοτητας.Εδω η καθε απιθανη ελβετικη μαρκα με λιγες πωλησεις παρουσιαζει φεγγαρακια και διηνεκη ημερολογια,η Rolex δεν θα μπορουσε αν ηθελε?Απλα δεν ειναι αυτο το profil της.
Ψάχνω για το τέλειο ρολόι...ελπίζω να μην το βρω ποτέ!
simon
Has thanked: 3 times
Been thanked: 20 times

Δημοσίευση από simon »

Καλες και σεβαστες οι αποψεις σας φιλο鴨 αλλα θα πω και κατι αλλο. Ας υποθεσομαι οτι εχω και τα 2 ρολογια και θελω να τα πουλησω .. Πειτε μου τι θα πιασω απο το Rolex και τι απο το Zenith.
Άβαταρ μέλους
DragonAce
Has thanked: 184 times
Been thanked: 225 times

Δημοσίευση από DragonAce »

simon έγραψε:Καλες και σεβαστες οι αποψεις σας φιλο鴨 αλλα θα πω και κατι αλλο. Ας υποθεσομαι οτι εχω και τα 2 ρολογια και θελω να τα πουλησω .. Πειτε μου τι θα πιασω απο το Rolex και τι απο το Zenith.
το ρολόι είναι προϊόν..σαν προϊόν έχει πολλά χαρακτηριστικά, όπως ένα από αυτά είναι η αξία μεταπώλησης..φυσικά το ρόλεξ θα κρατήσει τα λεφτά του καλύτερα από ένα ζενίθ..αυτό άλλους τους ενδιαφέρει σαν προσόν, άλλους όχι..
τα κριτήρια είναι υποκειμενικά σε μεγάλο βαθμό τελικά..
καλιά στα όρη μοναχός στο δάσος με τσι πρίνους, παρά σε κήπο με πολλούς ψεύτικους άσπρους κρίνους
i palios
Has thanked: 1800 times
Been thanked: 1008 times

Δημοσίευση από i palios »

Φιλε Αντωνη συμφωνω σε καποιες αποψεις σου που ειναι εξ αλλου και αποδεδειγμενες.
Αλλα το μεγαλο μεγεθος απ οπου εξελιχθηκε και σημερα σε(υπερμεγεθος) το εφερε η Ρολεξ τοτε με τα 40αρια, και χαλασε ο κοσμος μ αυτο ,τα ρολογια ηταν 33-35 εκτος ελ εξαιρεσεων το μεγεθος αυτο δεχθηκε σφοδρη κριτικη τοτε αλλα το καθιερωσε. Αλλο τωρα αν ειναι 50 αρια τα σημερινα.
Καθιερωσε το σπορ ρολοι την γραμμη diver με την στεφανη, η μεγαλυτερη για μενα καινοτομια στην ωρολ/α την τοσο απλη στις οποιας στο σχεδιο
βγαινουν τα μισα ρολογια του κοσμου.
Το ιδιο εγινε και με το μπρασελε τον ατσαλινο αυτον τον σημερινο, φανταζομαι να εχεις δει παλιους μπρασελεδες πλαστικους που ανοιγαν χιαστη,ε αυτοι υπηρχαν τοτε ,αλλο πραγμα ειναι αυτο κι αλλο οπως λες αν ο μπρασελες της Ρολεξ δεν ειναι καλος και οτι αλλα ρολογια εχουν καλλιτερους αυτο ειναι ασχετο.
Οι συνεχεις ερευνες της που μονο αυτη κανει σε τετοιο μεγεθος λογω της οικον/κης της δυνατοτητας,και...και ..πολλα αλλα.
Υπαρχουν κι αλλα καλα ρολογια και καλυτερα απο την ρολεξ εξ αλλου αυτα ειναι γνωστα κι εγω αποκαλυπτομαι σ αυτα,αλλα το συνολικο πακετο που λεγεται Ρολεξ ειναι αξεπεραστο στο ειδος του.
Αυτα λοιπον τα παραπανω κι οχι μονο εκαναν το ρολοι να ξεχωρισει και να ξεφυγει απο τα τοτε τετριμμενα και μπορουμε να πουμε γιατι οχι, να τραβηξει ,και να σωσει την Ελβετικη ωρολ/ποιια. Για ολα αυτα τα παραπανω οι συγκρισεις ρολογιων με Ρολεξ κανουν δυσκολες τις αποφασεις τουλαχιστον για μενα.
Απάντηση