Κεραμικά υλικά και ρολόγια
- eisenberg
- sensei
- Has thanked: 1049 times
- Been thanked: 1287 times
Re: Κεραμικά υλικά και ρολόγια
Απο ανεπιβεβαιωτες φημες στα φορουμ,γυρω στα 500 ευρω.Blackbird έγραψε:Θοδωρή ξέρεις πόσο κοστίζει το κεραμικό χιτώνιο; Με ενδιαφέρει.
Ψάχνω για το τέλειο ρολόι...ελπίζω να μην το βρω ποτέ!
- Megalos
- Διαχειριστής
- Has thanked: 42899 times
- Been thanked: 9563 times
+ 100antonis_ch έγραψε:Για αυτο εγω δεν θα παρω ποτε κεραμικο ρολοι! Ατσαλι και παλι ατσαλι που λεει και ο Δημητρης!
θα συμφωνησω απολυτα Αντωνη ...ετσι ειναι
Το watchfunclub στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης!
Facebook: https://www.facebook.com/groups/118633621493682/
Instagram: https://www.instagram.com/watchfunclub/
Facebook: https://www.facebook.com/groups/118633621493682/
Instagram: https://www.instagram.com/watchfunclub/
Φίλε Δημήτρη το τιτάνιο είναι πιο "σκληρό" μέταλλο από το ατσάλι και ταυτόχρονα πιο ελαφρύ από αυτό! Πώς είναι δυνατόν να σπάει πιο εύκολα; Από την άλλη η Rolex που σε ορισμένα ρολόγια της έχει κεραμική στεφάνη δε γνωρίζει ότι "σπάει" πιο εύκολα; Η ίδια ερώτηση ισχύει και για τη JLC για το Master Compressor Diving Chronograph GMT Navy SEALs!dimRHO έγραψε:και lug από τιτάνιο έχει τύχει να σπάσει σε ένα φίλο μου.
ατσάλι και πάλι ατσάλι, ή και ρητίνη αν πρόκειται για G.
Φιλικά,
Ευάγγελος
- eisenberg
- sensei
Σιγουρα ειναι πιο σκληρο απο το ατσαλι?Η εμπειρια που εχω εγω απο το τιτανιο ειναι οτι γραντζουνιεται πιο ευκολα απο το ατσαλι.Αλλα ειναι πιο ελαφρυ και δεν σκουριαζει με τιποτα.vaggol έγραψε:
Φίλε Δημήτρη το τιτάνιο είναι πιο "σκληρό" μέταλλο από το ατσάλι και ταυτόχρονα πιο ελαφρύ από αυτό! Πώς είναι δυνατόν να σπάει πιο εύκολα;
- markosgr28
- moderator
- Has thanked: 23 times
- Been thanked: 5234 times
Ναι, το τιτάνιο είναι πιο ανθεκτικό ως υλικό από το ατσάλι, σε σχέση με τις μέγιστες καταπονήσεις που μπορεί να δεχτεί. Η επιφανειακή σκληρότητα δεν έχει σχέση με την αντοχή σε καταπονήσεις. Το τιτάνιο έχει μικρότερη επιφανειακή σκληρότητα από το ατσάλι. Το ότι γρατζουνιέται δε σημαίνει ότι σπάει και πιο εύκολα.eisenberg έγραψε:Σιγουρα ειναι πιο σκληρο απο το ατσαλι?Η εμπειρια που εχω εγω απο το τιτανιο ειναι οτι γραντζουνιεται πιο ευκολα απο το ατσαλι.Αλλα ειναι πιο ελαφρυ και δεν σκουριαζει με τιποτα.vaggol έγραψε:
Φίλε Δημήτρη το τιτάνιο είναι πιο "σκληρό" μέταλλο από το ατσάλι και ταυτόχρονα πιο ελαφρύ από αυτό! Πώς είναι δυνατόν να σπάει πιο εύκολα;
- eisenberg
- sensei
Μπερδευτηκα ρε παιδια!markosgr28 έγραψε:
Ναι, το τιτάνιο είναι πιο ανθεκτικό ως υλικό από το ατσάλι, σε σχέση με τις μέγιστες καταπονήσεις που μπορεί να δεχτεί. Η επιφανειακή σκληρότητα δεν έχει σχέση με την αντοχή σε καταπονήσεις. Το τιτάνιο έχει μικρότερη επιφανειακή σκληρότητα από το ατσάλι. Το ότι γρατζουνιέται δε σημαίνει ότι σπάει και πιο εύκολα.
Εγω νομιζω οτι οσο πιο σκληρο ειναι ενα υλικο,τοσο πιο δυσκολα γρατζουνιεται αλλα και τοσο πιο ευκολα σπαει.Το κεραμικο για παραδειγμα δεν γραντζουνιεται με τιποτα,αλλα σπαει ευκολα λογω της σκληροτητας του.Το ατσαλι γρατζουνιεται δυσκολοτερα απο το τιτανιο,αρα ειναι πιο σκληρο,αλλα το τιτανιο ειναι πιο ανθεκτικο?
-
stavros_ch
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 135 times
Πολυ ομορφο το κεραμικο αλλα λιγο δυσκολο να το επιλεξω σε ρολοι..
Τωρα για το συγκεκριμενο τι να πω για να σπασει το κεραμικο σημαινει οτι επεσε με δυναμη οποτε μπορει να πειραχτηκε και ο εσωτερικος του κοσμος;
Ατσαλι και παλι ατσαλι και απο 'μενα..
Ειδικα σε ρολογια εργαλεια οπως το πιο πανω..
Τωρα για το συγκεκριμενο τι να πω για να σπασει το κεραμικο σημαινει οτι επεσε με δυναμη οποτε μπορει να πειραχτηκε και ο εσωτερικος του κοσμος;
Ατσαλι και παλι ατσαλι και απο 'μενα..
Ειδικα σε ρολογια εργαλεια οπως το πιο πανω..
- ACIDBLACK
- Τοποθεσία: οπου εχειο ζεστη σκονη και υγρασια την ημερα και τσουχτερο κρυο την νυχτα.
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 6 times
τιτανιο για μενα το φορας και πετας ....αν εχω επιλογη και τα λεφτα δεν ειναι τρελα αγοραζω τιτανιο με τα χιλια .....εχω φορεσει το ιδιο ρολοι σε τιτανιο και σε ατσαλι και η διαφορα ηταν τεραστια ....
η σοβαροτητα ειναι η ασπιδα των ηλιθιων
-Montesqueieu
η σοβαροτητα συνιστα καταφανεστατο συμπτωμα δυσπεψιας
-Friedrich Nietzhe
-Montesqueieu
η σοβαροτητα συνιστα καταφανεστατο συμπτωμα δυσπεψιας
-Friedrich Nietzhe