Περιοδικό Chronos Oro

Στην ενότητα αυτή τα μέλη μπορούν να επισυνάπτουν κείμενα σχετικά με ρολόγια τους ή γενικά κείμενα που έχουν να κάνουν με τον μαγικό κόσμο της ωρολογοποιίας
aris911
Has thanked: 0
Been thanked: 285 times
Επικοινωνία:

Re: Περιοδικό Chronos Oro

Δημοσίευση από aris911 »

Αυτο που εχω να πω αφου σημερα παρελαβα το περιοδικο ειναι οτι
με το που το ξεφυλισα αμεσως ξεχασα την μικρη ταλαιπωρια. Τελικα αξιζε η αναμονη. Ενα μεγαλο μπραβο στην ομαδα που το εκανε πραγματικοτητα αυτο το τευχος.
marios_ch
Has thanked: 48 times
Been thanked: 194 times

Δημοσίευση από marios_ch »

πολύ ωραία μπράβο........... :sh: :good:
tazio
Been thanked: 5 times

Δημοσίευση από tazio »

aris911 έγραψε:Αυτο που εχω να πω αφου σημερα παρελαβα το περιοδικο ειναι οτι
με το που το ξεφυλισα αμεσως ξεχασα την μικρη ταλαιπωρια. Τελικα αξιζε η αναμονη. Ενα μεγαλο μπραβο στην ομαδα που το εκανε πραγματικοτητα αυτο το τευχος.
Ότι το γεγονός (ύλη περιοδικού) είναι καλύτερο από τη προσμονή του γεγονότος, σημαίνει πολλά.
Μη ταΐζεται τα TROLL !!!
Άβαταρ μέλους
THANOS58
Has thanked: 2 times
Been thanked: 12 times

Δημοσίευση από THANOS58 »

tazio έγραψε:
aris911 έγραψε:Αυτο που εχω να πω αφου σημερα παρελαβα το περιοδικο ειναι οτι
Ότι το γεγονός (ύλη περιοδικού) είναι καλύτερο από τη προσμονή του γεγονότος, σημαίνει πολλά.
Επειδή μ' αρέσει να κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου, θα ήθελα να μου απαντήσει κάποιος, αν το περιοδικό αυτό δουλεύει με πολύ καλά κατηρτισμένη δημοσιογραφική ομάδα που φτιάχνει εξ ολοκλήρου την ύλη, ή εαν η ύλη αυτή αποτελείται κατά συντριπτική πλειοψηφία από αναδημοσιεύσεις. Και εννοώ αφενός τα άρθρα καθαυτά (όχι απλά την αθρόα παράθεση φωτογραφιών), αφετέρου τον συσχετισμό διαφήμισης προς αναγνώσιμη ύλη. Και βέβαια αναφέρομαι στο σύνολο της έκδοσης, κι όχι σε ένα μεμονωμένο τεύχος. Όπως γνωρίζουμε, τα εξειδικευμένα έντυπα έχουν πολύ περισσότερό τεχνικό-ιστορικό-ενημερωτικό χαρακτήρα, παρά αναδημοσιεύσεις και διαφημίσεις, εννοώ σε ποσοστιαίο συσχετισμό.
Το δικό μας φόρουμ, αλλά και το συναδελφικό, είναι στην βάση τους ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΑ και όχι εμπορικά. Σε εξειδικευμένες εκδόσεις ΠΡΕΠΕΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ να αρθρογραφούν κατά κόρον κυρίως ωρολογοποιοί ή τουλάχιστον άριστοι γνώστες της ωρολογοποιίας και της ιστορίας της. Οι συνεντεύξεις εμπορικών φορέων και παρουσιάσεις προιόντων έπονται. Από αυτό το σημείο ξεκινάει και η διαχωριστική γραμμή του "μαθαίνω και ενημερώνομαι" από το "ξεφυλλίζω και ψυχαγωγούμαι". Και βέβαια δεν τα γράφω όλα αυτά χωρίς να ξέρω τι γίνεται... Το διαβάζω από τότε που πρωτοκυκλοφόρησε...
Αυτά...
ΑΓΑΠΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΟΥ,
ΚΙ' ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ...ΡΟΛΟΙ!
aris911
Been thanked: 285 times
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από aris911 »

Οπως εγραψα και ποιο πανω το περιοδικο ωραιο.
Και οχι τιποτες αλλο αλλα με κανει να αισθανομαι ασχημα που γρινιαξα (μου φαινεται γερασα και παραξενεψα).
Τελος παντων ολα καλα.
Άβαταρ μέλους
THANOS58

aris911 έγραψε:Οπως εγραψα και ποιο πανω το περιοδικο ωραιο.
Και οχι τιποτες αλλο αλλα με κανει να αισθανωμαι ασχημα που γρινιαξα (μου φαινεται γερασα και παραξενεψα).
Τελος παντον ολα καλα.
Άρη, από το να κάθομαι τις Παρασκευές στην Αίγλη και να σ' ακούω να με ζαλίζεις κι ώρα ατέλειωτη να μου λες τεχνικά, όπου τα μισά είναι κινέζικα (τουλάχιστον για μένα), χίλιες φορές να σε διάβαζα σε περιοδικό, να πιάσει τόπο και το τίμημα αγοράς του... Και αυτή ακριβώς είναι η ένστασή μου... Αντί να αρθρογραφείς εσύ κι άλλοι 5-10 άνθρωποι που να κατέχουν βαθειά το αντικείμενο, βλέπω κάποια κορίτσια & αγόρια να γράφουν γενικολογίες και χαιδέματα, όπως κάτι έμποροι αυτοκινήτων βάζουν την γνωστή δίμετρη ξανθιά με το σούπερ μίνι να δείχνει (και καλά ντε) την απαστράπτουσα "Μερτσεντέ"... Εγώ θέλω να μάθω και να εμβαθύνω στα ρολόγια. Ποιός θα με ενημερώσει? Το ίντερνετ μόνο?
Λοιπόν για να μην πολυλογούμε...Καλές οι δημόσιες σχέσεις, καλά τα φωτογραφικά φλας, αλλά πιο καλά να αγοράζεις ένα έντυπο όχι μόνο πολύ ευπαρουσίαστο και με εντυπωσιακές διαφημιστικές εικόνες, όπως το εν λόγω περιοδικό, αλλά και ουσιαστικό... Όποιος θυμάται πως ήταν δομημένα τα περιοδικά του Κώστα Καββαθά τις παλιές καλές εποχές των Τεχνικών Εκδόσεων (4 Τροχοί, Πτήση, κλπ.), θα καταλάβει τι εννοώ...
Άβαταρ μέλους
eisenberg
sensei
Has thanked: 1049 times
Been thanked: 1287 times

Δημοσίευση από eisenberg »

Δε νομιζω οτι για να γραφει καποιος σε περιοδικα ρολογιων πρεπει να ειναι ορολογοποιος.Αν ειναι ορολογοποιος κι εχει και συγγραφικες/δημοσιογραφικες ιδιοτητες ειναι πολυ καλα,αλλα ειναι σπανιο.Αλλωστε και στον ειδικο τυπο ετσι δουλευουν τα πραγματα...στα περιοδικα αυτοκινητων δεν αρθρογραφουν συνηθως μηχανικοι αυτοκινητων,ουτε τα δοκιμαζουν επαγγελματιες οδηγοι αγωνων.
Ψάχνω για το τέλειο ρολόι...ελπίζω να μην το βρω ποτέ!
Άβαταρ μέλους
THANOS58

eisenberg έγραψε:Δε νομιζω οτι για να γραφει καποιος σε περιοδικα ρολογιων πρεπει να ειναι ορολογοποιος.Αν ειναι ορολογοποιος κι εχει και συγγραφικες/δημοσιογραφικες ιδιοτητες ειναι πολυ καλα,αλλα ειναι σπανιο.Αλλωστε και στον ειδικο τυπο ετσι δουλευουν τα πραγματα...στα περιοδικα αυτοκινητων δεν αρθρογραφουν συνηθως μηχανικοι αυτοκινητων,ουτε τα δοκιμαζουν επαγγελματιες οδηγοι αγωνων.
Θοδωρή, Συμφωνώ. Για τις εποχές αυτές, που όλα είναι μάρκετινγκ, ναι. Παλιά, αν έβλεπες την τεχνική κατάρτιση των δημοσιογράφων ειδικού τύπου σε σχέση με τους τωρινούς, θα πάθαινες πλάκα... Ωσαύτως και με την παιδεία τους... Αλλά δεν έγινα κατανοητός. Δεν απέρριψα το περιοδικό... Πρότεινα βελτίωση. Ο ειδικός τύπος, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, λειτουργεί -παγκοσμίως- ως εργαλείο προώθησης προιόντων περισσότερο απ' ότι ως σοβαρό εργαλείο μάθησης/πληροφόρησης. Κι έτσι, το ειδικό βάρος και οι γνώσεις ενός συντάκτη έρχονται δεύτερα. Γι αυτό έχουν όλοι ξεσκιστεί στις αναδημοσιεύσεις... Σαν παλιός αρχισυντάκτης και υπεύθυνος marketing σε παλιές δοξασμένες ειδικές κλαδικές εκδόσεις που πούλαγαν άνετα 5.500 φύλλα το μήνα (για αρχές 1990 ήταν ρεκόρ), μπορώ να σου πω ότι θυμάμαι πολύ καλά ότι οι έμμεσοι-πολιτισμένοι εκβιασμοί εμπόρων για συσχετισμό ύλης-διαφήμισης ήταν τότε της πλάκας, σε σχέση μ' αυτά που γίνονται τώρα. Βέβαια, τότε κάποια -φυσικά σοβαρά- έντυπα "βγαίνανε" από την κυκλοφορία, καραμπινάτα. Τώρα που όλα πια μπήκαν στην ζυγαριά, και βγαίνουν μόνον από την διαφήμιση, βράσε όρυζα... Μην περιμένεις ανεξαρτησίες και αντικειμενικότητες ή κραξίματα κακών προιόντων... θα γεράσεις μέχρι να τα βρείς...
Τέλος πάντων, προσωπική μου άποψη λέω, έτσι για συναδελφικούς προβληματισμούς...
Άβαταρ μέλους
Georges
Has thanked: 1135 times
Been thanked: 1475 times

Δημοσίευση από Georges »

Τα περιοδικά τα αγοράζω για χαβαλέ πλέον...απλά στα δύο που αγοράζω ακόμα υπάρχουν κανα 2-3 άτομα των οποίων η "πένα" μου αρέσει και απολαμβάνω να τους διαβάζω. Δυστυχώς αυτά που γράφει ο Θάνος είναι ο κανόνας....Βέβαια με την κρίση που μας μαστίζει έχω αρχίσει να σκέφτομαι σοβαρά να σταματήσω να αγοράζω και αυτά, μιας και 17,00€ πλέον το μήνα άρχισαν να μου φαίνονται πολλά για διάβασμα μισής ώρας.

Φιλικά Γιώργος
Βοήθησε τον Φλίπερ να κρατήσει τον τίτλο του...Γίνε κι εσύ ΔΩΡΟ*, μπορείς!!!

* ΔΩΡΟ = ΔΩρητής ΡΟλογιών
tazio
Been thanked: 5 times

Δημοσίευση από tazio »

THANOS58 έγραψε:...
αφετέρου τον συσχετισμό διαφήμισης προς αναγνώσιμη ύλη. ...
Απίθανο να βρεθεί έντυπο που να μη σχετίζει αυτά τα δυο, είναι θέμα επιβίωσης του εντύπου.
Τα λίγα που υπάρχουν και επιβιώνουν είναι για να επιβεβαιώνουν τον κανόνα.
THANOS58 έγραψε: ... Αντί να αρθρογραφείς εσύ κι άλλοι 5-10 άνθρωποι που να κατέχουν βαθειά το αντικείμενο, βλέπω κάποια κορίτσια & αγόρια να γράφουν γενικολογίες και χαιδέματα, ...
Τότε πιθανόν να πούλαγε το μισό ή και λιγότερο και δεν αναφέρομαι στο συγκεκριμένο περιοδικό.

Είτε το πιστεύεις είτε όχι διαβάζοντας το ποστ σου η πρώτη σκέψη μου πήγε στις τεχνικές εκδόσεις και το επιβεβαίωσε το τελείωμα του ποστ σου.
Αλλά με λίγη σκέψη παραπάνω προτίμησα να τα συνδυάσω αυτά που έγραψες με τον Διονύση Χοϊδά. Στο είδος του, τα έντυπά του είναι η απόλυτη έκφραση του γνώστη. Αλλά δεν φτάνει ούτε στο ελάχιστο τις πωλήσεις των υπολοίπων. Η εξειδίκευση μπορεί να πωρώνει αυτούς που τους αρέσει ένα αντικείμενο αλλά οι πολλοί συντηρούν.
Μη ταΐζεται τα TROLL !!!
Απάντηση