Ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τα Casio και τη στεγανότητα! Στα video για το g shock στο youtube δείχνει δοκιμές σε αρκετό βάθος και είναι ΟΚ. Δε θυμάμαι πιο μοντέλο είναι.DragonAce έγραψε:τα πόσα μέτρα αναγράφει ένα ρολόι ότι είναι αδιάβροχο δε σημαίνει ότι μπορεί να πάει κ τόσο κάτω από την επιφάνεια..πχ αυτά που λένε 30μ είναι υποτυπωδώς ίσα ίσα για να πλένουμε το χέρια μας, αυτά που λένε 100μ είναι ίσα ίσα για θαλάσσια σπόρ, γιατί όταν κολυμπάς στην επιφάνεια η πίεση που ασκείται όταν μπαίνει το χέρι στο νερό είναι αρκετά μεγάλη κ ας μην το αντιλαμβανόμαστε άμεσα. αυτά που λένε πχ 200μ είναι λίγο ποιό ασφαλές για να μπορέσεις να κάνει το ψαροντούφεκό σου στα 20μ κ 1 μισάωρο ας πούμε χωρίς να ανησυχήσεις, ενώ αν είναι πιστοποιημένο καταδυτικό στα 200 μέτρα τότε μπορείς να κάνεις με ασφάλεια την κατάδυση σου σε μεγαλύτερα βάθυ.
τα κάζιο που λένε 200 μέτρα σημαίνει ότι μπορείς απλά να τα βουτήξεις με ασφάλεια στη θάλασσα κ να κάνεις το ψαροντούφεκό σου, αντίθετα εξαίρεση αποτελεί μόνο το φρόγκμαν το οποίο είναι ππιστοποιημένο καταδυτικό..
Γενικά πάντως ένα καταδυτικό που δεν είναι πιστοποιημένο, όπως αναφέρεις, δεν πρέπει να χρησιμοποιείται κάτω από την επιφάνεια του νερού, παρά μόνο για κολύμβηση. Υπάρχουν έρευνες πάντως που λένε (είχα ανεβάσει link σε άλλο thread παλαιότερα) ότι η η πίεση που ασκείται από τις κινήσεις του χεριού στο νερό (δυναμική πίεση, όπως ονομάζεται), δεν αυξάνουν σημαντικά την πίεση στο ρολόι. Για τα μη πιστοποιημένα οι εταιρίες δεν προτείνουν τη χρήση κάτω από την επιφάνεια του νερού, όχι λόγω της δυναμικής πίεσης, αλλά κυρίως της υδροστατικής πίεσης και του χρόνου έκθεσης στην πίεση αυτή. Τα πιστοποιημένα καταδυτικά έχουν καλύτερη στεγανότητα και αντέχουν περισσότερη ώρα κάτω από το νερό, οπότε είναι κατάλληλα λόγω κατασκευής.